Min snygga ponny


Kanske lite väl mycket eftergift? xD Aja, hon är sjukt snygg min ponny iallefall ! <3


Inplanerade tävlingar



Så ser det ut just nu i min och Ramadjas tävlingsplanering men vem vet? Det kan ju ändras men det hoppas vi inte på (:


Gotacupen - Ponnyhoppning

Har varit i stallet precis hela eftermiddagen, red i paddocken, Dolittle skötte sig jätte bra! Men underlaget börjar bli kasst.. Ska rida ut i skogen imorgon, mys! Förresten så är laget nu anmält, är så taggad!

Jennifer Gingtorp
Klara Vasell
Moa beischer
ev. Matilda Westervaldt

 


Nu börjar det likna något..



TAGGA TAGGA TAGGA


Mina inköp på GHS


Här får ni bättre bilder :D


Skola snart

Godmorning! Känner mig jätte trött och det hade inte gjort något att fått stanna hemma en dag till. Vet inte äns om vi skulle ha svenska prov idag eller inte och jag har inte pluggat ett skit. Men aja, man får hoppas att det löser sig. Tror jag skall försöka skirtta ut med Ramadja idag, hon var ganska slut igår.


Ramadja var jätte fin i swarovski pannbandet och detsamma med JW schabraket! Har tyvärr ingen bättre bild.


Filmen

Här får ni den ;)

Jag kan erkänna att jag har jätte svårt för att rida dressyr men det har blivit sjukt mycket bättre. Red dessutom i hoppläder (inte så smart..) Sen red jag på lite längre tyglar för att hon skulle bli lite mer arbetsvillig (:


My darling

Nu är jag hemkommen, det gick jättebra och Ramadja var jätte duktig, kommer upp en film snart! :)
Kanske inte så smart att rida dressyr i hoppläder? ;) haha!


Min ängel

Kan inte beskriva vad du betyder! Du har lärt mig så mycket. Det är sann vänskap det vi har, när jag tänker på dig så får jag en underbar känsla i hela kroppen, jag blir varm och glad! Min älskade Dolittle, sänd från ovan ♥


Hemma från världens bästa dag!

Kom alldeles precis hem! :D Har inte storshoppat, men jag fick hem lite grejer ändå!

* Kingsland ridstrumpor
* Ett Global schabrak
* Vitt schabrak (märke okänt x) )
* Ett Waldhausen schabrak
* Pioneer pad

Är supernöjd!







Ska köpa röda benskydd har jag bestämt hihi! Och sen ska jag till Hööks snart och köpa lite mer grejor! Hittade mycket mer jag ville ha, men nu blev det detta :) Nöjd!

kram


Hemma igen!

Hejsan, kom hem för en liten stund sedan :) Nu skall vi flytta över hästarna till en utav våra mindre hagar, packa ur transporten som är fylld med nyhämtat hö. Efter det bär det av till bollebygds rk för här skall ridas i ridhuset! :)
Självklart skall jag prova lite nya grejjer på Ramadja, pappa följer med så han kan filma och ta kort.


Söt Ramadja våren 2009


Nu drar jag

Skall till mormor och morfar och när jag kommer hem skall jag rida, får se vad jag hittar på :)
Tittade även runt på lite tävlingar förut, kommer skriva vilka jag kommer och kommer ev. att tävla på men det får ni veta senare. Och även bilder på grejjerna jag köpte. Men nu skall jag dra - good bye!


Ramadja i transporten när vi tävlade på Nygård RS - flätad ponny!

Gårdagen

Höll på att sluta i katastrof på morgonen. Satt vid datorn och tänkte skriva ett inlägg till er och då säger det bara poff, hela dataskärmen blir blå med en massa konstig text. Jag skrek "PAAAAAPPA - MIIIN DAAATOR" och fick världens panik, ni borde förstå mig när man har över 32 000 bilder på den .. Pappa kommer, stänger av den och så funkade den igen. Dock så var dataskärmen svart ett långt tag innan man kom dit man loggar in. Men allt är kvar (?) tror alla mina bilder är det iallefall. Sen vågade jag inte röra den mer.

När vi kom dit så var inte våran kusin där så det blev lite rörigt, men det fixade sig som tur var ;)

Jag gick förbi välrdens snyggaste ***** 4 gånger!

Jag, min lillasyster och min kusin anmälde oss till en massa tävlingar samt tog en massa gratissaker, haha!

Jag har aldrig shoppat så mycket som jag gjorde nu ..

När jag kom hem kändes mina fötter som mjöl, det sista strosade jag och min lillasyster mest omkring och dreglade över vissa saker och önska att man var miljonär.

Vi skrek och hejjade på ryttare! Yeeah

Under oss satt det några skåne fjortisar, HHAHAH

Hade inte med mig kameran vilket jag aldrig haft. Den är så sjukt tung och jobbig att gå och bära på. Sedan är den värd ganska mycket - vill inte att någon skall ta den!

Detta är lite av allt vi gjorde. Vi hade det grymt kul. Längtar redan till nästa år :)

Kommer komma bättre bilder på vad jag köpte igår under dagen, Ciao!




Längtar!

Sitter här och är verkligen supertaggad inför imorgon! har längtat i 365 dagar ju :P
Kommer nog köpa allt möjligt imorgon, haha!

Men ska åka vid 8 imorgon, så nu ska jag sussa.
nattii


GBG horse show!

Kom hem för en liten stund sen, var på GBG horse show ungefär från klockan 09:00 till klockan 21:00. Jag, min lillasyster och kusin har verkligen haft det super kul! Vi träffade en massa folk som man kände - supertrevligt!
Och förutom att se på showerna så var ju också shoppningens dagens höjdpunkt! Och det som blev köpt av mig var:

* Ett swarovski pannband
* KL strumpor
* Rosa luddgrimma (det skrek Ramadja över den, haah!)
* JW schabrak
* JW grimma
* Schokemöle schabrak

Kan säga att redan nu var det ganska så utplockat, och så blev jag pank och visste inte sedan vad jag skulle köpa mer, har dock 280kr kvar, nu är det bara att spara till Falsterbo horse show!


Här får ni en bild :)


Alla djuren - som jag sa att jag skulle skriva om ;)

Sådär nu ska jag skriva, thihi, förlåt för förseningen!

Börjar med Svea! Svea är en 10årig chockladbrun labrador tik som funnits i mitt liv sedan jag var 3 år. Hon är en helt fantastisk vovve, hon älskar alla utom schäfrar! Hon kan vara huuur lugn som helst, sen när hon ser en schäfer reser hon ragg och råskäller haha! Hon blev skrämd av en när hon var liten och pappa var ute och gick med henne, då en schäfer sprang fram. Tror det var så :p Svea betyder i alla fall jätte mycket för mig, hur klok och fin som helst! När vi fick våran andra labrador Ester (som jag ska skriva om här under) så blev Svea något deprimerad, hon var alltid en bit bort för att Ester var överallt på samma gång. Hon blev nog ganska förvånad! Men hon accepterade Ester och nu är dom oskiljaktiga ♥ Det bästa Svea vet är mat, hon gör allt för mat! Och bollar, hon älskar att apportera! Och bada!

En av mina favoritbilder på Svea:



Vidare till... Ester! Ester är en 3 år fylld svart labrador tik som älskar alla i hela världen! Men jag och Ester har alltid varit ett team, väldigt nära varandra. Hon är underbart söt och vägrar växa upp och är en valp i en stor kropp! Men labradorer brukar vara valpiga ganska långt in på livet! Det bästa Ester vet är mat, särskilt morötter haha! (och strumpor...) Hon har tuggat sönder en MP3, mobil, skor o.s.v för mig, men äsch, man skrattar väl åt det efteråt, (lååång tid efter dock) Ester älskar också att bada, det är populärt bland retrivers har jag förstått! Men hon har aldrig förstått sig på det här med apportering :p




Och vidare till familjens senaste uppgradering.... Ofelia!
Ofelia är våran lilla kattunge, som vi haft ett par månader nu! Hon är galen, snabb och söt! Hon har nu kommit på att det finns en värld utanför ytterdörren! Så hon har rymt ett par gånger, haha. Hon får ju inte komma ut innan vi steriliserar henne. Men hon är rätt bra på att sysselsätta sig inne, såsom river sönder papper, kela med oss, klättra överallt.. Hon är en smart kisse, tror jag. Hon är väldigt påhittig. Ibland får hon spinn och springer runt, runt, runt och leker spiderman! HAHAH! Ofelias favoritplats är antingen i ett fönster där hon kan kolla på fåglarna och allt annat spännande, i någons knä, eller på mammas bärbara dator! Den är ju varm och go vet ni ;)
Smeknamn: Galning, spider, knäppgök och sötnos!

*highfive*



Nu tar vi Kjell! (inte vi som döpt honom.. haha)
Kjell köpte vi för att han skulle bli stallkatt, men det ville inte han, så han är en liten kille på 3 år som vi fick förrförra året i september. Han är nog den keligaste i världen, och Ofelias polare! Han är ganska lugn, han tycker om att chilla! Han ser sig nog som lite vuxnare nu när Ofelia flyttade in haha. Big boy! ;)
Smeknamn: Kjellis, kjellemannen och sötnos!

Sen har jag en kanin också, på 5 år. Världens tuffaste! Nina är hennes namn! :) Hon är bästa vän med Kjell, haha så sjukt gulligt! Hon är min lilla sockertopp!
(har dock inga bra bilder)

Hästarna har jag presenterat innan! presentationen på dom hittar ni här: http://jenniferochklara.blogg.se/2011/january/godmorgon-eller-x.html
Sen finns det ju sjukt mycket mer att berätta om alla djuren, men skulle inte få plats med det här.
Den ni vet mest om är nod Dolittle antar jag :p


Programmet för söndagen på GHS



Såhär ser det ut, allt vad jag vill se! Fast är lite ledsen att jag missade GP-ponnyn idag :(
Men det är gymkhana, hoppning och agility och sånt skojigt! Fast agilityn är halvrolig, rätt laddat
i publiken och det gillas!

Jennifer messade mig förut och sa att hon hade jätte roligt och hade shoppat jätte mycket! Bland annat ett ** ******* ;)

FÖRLÅT FÖRLÅT FÖRLÅT

För den riktigt kassa uppdateringen! usch, jag skäms..! Ni ska få iallafall 2 till inlägg från mig ikväll, om inte mer!
Ska strax ladda upp programmet för Göteborg horse sgow söndagen. Gud avd jag är taggad, ska shoppa loss på mässan och samtidigt hinna kolla på de flesta showerna. Det bästa är ju att det är rea på det mesta på söndagen *smile* hihi :)


Good morning

Mår faktiskt lite bättre idag, illamåendet har lättat. Mådde illa för att jag hade så ont i huvudet...
Men min vad mår inte så bra, kan fortfarande inte sträcka ut benet så kan inte rida :'(
Men aja, imorgon är det GÖTEBORG HORSE SHOW som gäller! Någon som vet när mässan öppnar?
hade tänkt vara där lite tidigare nämligen, åker vid 8 haha :)

Ni kan antingen kommentera här om ni vet när dne öppnar eller [email protected] :)

kram


Skriver om djuren imööön

Jag ska faktiskt slänga mig i soffan. Skulle skriva förut men mådde så sjukt illa, det gör jag fortfarande. Hoppas ni förstår!

kram


love


L O V E till denna bilden! Tack världens bästa och finaste Evelina för att du fotografera den ♥

Och på tal om det här med GP-ponnyn - jag kanske kan försöka kvala in med Ramadja ? :D (jag och mina fantasier) Men kanske, får se hur saker och ting går i sommar för annars kanske det finns en chans att jag gör det .. ;) Bra att man har en C-ponny, haha!


Bildbomb









En stoooor favorit bild!




Nu fick ni allt en liten bildbomb som jag tagit :) Allt är strängt copryight och all kopiering anmäls !
Har en massa mer, men tog bara dom första mapparna jag hittade.


Bad uptade

Från min sida idag! Men Klara har tydligen skrivit en massa och det är ju bra :) Skall chilla lite nu och ge hästarna hö, kommer nog mer från mig!


Kärlek till djur

Jag har alltid haft djur omkring mig, och skulle verkligen inte kunna föreställa mig ett liv utan dom.
Jag har haft Svea sedan jag var 3 år, familjens fina labrador tik på 10 år!
Hon är så speciell, så klok. Och hennes ögon är underbara ♥ Hon är världens snällaste också,
när vi fick Ester (våran andra labrador tik) för 3 år sen så blev Svea ganska chockad och förvånad
och höll sig undan, alltid lite längre bort från alla andra, för Ester var överallt på samma gång, haha!
Men sen accepterade Svea Ester, nu är dom som systrar, ligger alltid i en hög, haha!
Ett litet drama ;)

Men jag älskar alla mina djur, dom är famlijemedlemmar!
Ska skriva om alla var för sig senare idag tänkte jag.
Just nu använder jag min lillasysters dator, så när jag orkar senare
ska jag försöka få igång min (den krånglar..)

Ville bara skriva detta så ni kan hålla utkik efter det senare!
Och förresten, är det något speciellt ni undrar över eller vill läsa om är det bara
att säga till!


Det här med Göteborg Horse Show

Kollade runt på lite bloggar och nästa alla har som läsarfråga "När ska ni på GHS? :D"
Men tänk dom som inte ska dit då? Alla har ju kanske inte möjligheten till det.
Kom bara att tänka på detta, det är ingen självklarhet att i Februari varje år åker vi till
Göteborg Horse Show!

Dom första åren jag gick på Göteborg horse show var med min kompis Ida, jag tror vi gick
2 år i rad tillsammans. Fast detta var jätte länge sedan ;) Men nu brukar jag gå med min mamma, min lillasyster och min storasyster.

Så jag har gått varje år sedan jag gick första gången med Ida.
Det jag brukar kolla på på Mässan är väl mest schabraken, haha, jag är beroende av schabrak
precis som Jennifer x) Men jag kollar faktiskt på allt möjligt, tycker det är jätte roligt att bara gå runt!

Så nu ställer jag frågan, BRUKAR ni gå på Göteborg Horse Show? :)

(google bilder)

Den stora underbara mässan!



DATORN FUNKAR IGEN, HAPPY!

Rubriken säger det!
Bättre uppdatering från min sida nu, har bara lite svårt att skriva på tangentbordet.. o.O

Har inte varit ute hos pollarna, har så sjukt ont så kan inte ens gå. Tur att man har världens bästa pappa
som går ut och går med pollen så han inte blir stel! :)

Hoppas ni haft en bra dag förresten, kram

 

Det får bli en jätte gammal bild på Ofelia, sötnosen!


Vårkänslan..

Ni vet när man får den där vårkänslan, att all snö börjar försvinna, det är ljusare på kvällarna, fåglarna kvittrar, små små små stjälkar börjar titta upp ifrån jorden.. Vårkänslan

Jag vill uppleva den känslan snart igen, jag tycker att vintern har pågått för länge. Den har ju varit ovanligt ihärdig de senaste två åren. Det har rent ut sagt varit piss två år i rad. För inte så länge sedan så började ju snön att smälta bort, det var ingenting kvar nästan! När jag och Jennifer gick till bussen så smekte solen en i ansiktetet! Men allra mest längtar jag till våren - för de där första barbackaturerna i skogen, de pigga och glada hästarna, de gröna bladen överallt, det är det bästa med våren <3

Lite bilder jag tog i våras




min älskade svea

En lycklig Dolittle tittar ut i det fina vårvädret. (han hade fått skav av
en annan grimma, så han fick ha ett skydd, skavet var borta efter 3
dagar)


Åh. denna bilden tog jag genom att lägga mig ner på marken för att få
en bättre effekt. Tänk när man kunde springa ut på en äng och bara
slänga sig i gräset. Busa med hästarna...


Jag älskar att fotografera, jag har gjort det regelbundet i 4 år.
Jag älskar att uttrycka mig genom bilder, och jag gillar också
fotografering för det fångar minnerna.


Dåliga nyheter

Hejsan, som sagt fick jag ju kramp i vaden när jag kom in. Skulle bara ta av mig mina ridstövlar så låste sig benet, kunde inte röra det så fick panik och kände på det. Det var liksom stenhårt verkligen, som sten! Men kunde knappt ens röra vid det för då ryckte det till och jag typ "skrek". Så har bara legat i sängen nu och försökt slappna av men inget har hjälpt, det krampar inte längre men det är jätte ömmt och jag kan nästan inte gå, kan inte sätta ner benet så det blir rakt så liksom "hoppar" fram. Har inte fått någonting gjort, har lite ångest just nu eftersom vi fick en NO-läxa tills imorgon, som tur är har jag ganska lätt för NO så kan den hyfsat.
Vet inte hur jag ska göra. Om det inte är bättre imorgon så vet jag inte riktigt vad jag gör. Det är svinläskigt när den spänner sig och det känns som att den gör det hela tiden.

Förresten, först började min stationöra dator att krångla, och nu gör den bärbara det också. Tur att jag hann lägga över bilderna, PUUUH. Men har ingen dator för tillfället. Snodde min pappas lite snabbt nu bara för att kunna uppdatera bloggen. Men jag ska försöka lösa det på något sätt.. Har ingen aning om hur bara!

Sen ska ju Alma på CR med Pirat imorgon, blir jätteledsen om jag inte kan hänga med. Ska försöka imorgon, tänk om det inte är bättre när jag vaknar.. :o
Gud vad jag klagar.

I alla fall så red Victoria Dolittle en sväng idag, han skötte sig så himla bra! Både han och Victoria är BÄST!
www.victoria-81.blogspot.com

Nu ska jag gå och lägga mig tror jag, mår verkligen inte bra. SKIIIITT
Bara dåliga nyheter idag, men alla har sådana här dagar.
Har ju inga bilder nu, kan inte ladda in dom på pappas dator. Förlåt.
Hatar bilder utan bilder!!
Förresten kommer jag inte åt bilderna i arkivet här heller ;o
Ni är världens bästa bloggläsareeee ♥

/ Klara

Dålig update jag vet

Men när jag kom hem hade jag skit bråttom och skulle byta om till ridkläder sen kom Victoria, det gicm bra red dock inte så länge för att jag fick jätte ont i halsen och när jag kom in fick jag kramp i vaden, vet inte varför.. Har fortfarande jätte ont.. :'(
Kommer inte vara aktiv här ikväll för jag har jätte mycket att göra.
skolan nivet.. -.-

kramkram


Hej Sara!

Japp, det är Dolittle :)
print screen funkade ej, men ah.



Film från lektionen med Victoria



Jag red as kasst..
Imrogon ska jag och storasyster rida för Victoria igen :)


JÄTTE GLAD!

Nu har jag ridit Dolittle, han sktte sig jätte bra enda från hagen. Eller, han brukar inte vilja gå in i stallet själv när inte dom andra hästarna är med men vi har tränat jätte mycket, och nu stannade han bara 1 gång och gav sedan med sig. Vet inte rikgit vad det kan vara.. Men antar att det är flockinstingt? Han är i alla fall duktigare nu! :D

Sedan gick även ridningen jätte bra! Red i kanske 50 minuter. Jobbade på volter nästan hela tiden, sedan förlängde och kortade jag steget, och jobbade med honom från grunden. Tog även ett par hinder, så himla roligt! Han gjorde ett "grodhopp" första hoppet, han var ganska svår att få ner efter hindret, men så brukar det vara.. Men det håller vi på att träna bort, det är sådan stor skillnad nu än när jag fick honom för snart ett år sedan. Vi har jobbat med det massor under den tiden, och ska fortsätta. Han tycker ju helt enkelt att det är så kul så att han bara springer, men det är mycket bättre nu som sagt. Får ner honom fortare nu! :)

Vill ni ha film från dagens ridpass?
Ska ju även sätta ihop en film från lektionen med victoria.
Börjar med den nu, så den är väl uppe strax!

Lillsyrran fick tvyärr inga bra bilder idag p.g.a att det hann bli ganska mörkt,
här får ni en iallafall

Jag ser störd ut..



haha, rätt dåligt tillfälle :(
men hon är duktig ändå! ♥

 


Stallet!

Hej, kom nyss hem från skolan. Ska dra mig mot stallet nu, ska först rdia en sväng i skogen och sedan markarbete och dressyr i paddocken! :)

Sen ska jag försöka fixa filmen från häromdan och lägga in här!
Jag vill inte skriva om det med märkesgrejer för vill inte dra igång någonting.
Kanske skriver.

Nu ska jag käka lite, hörs senare!


busig bild, jag ser helt störd ut..




Skriver imorgon

Skriver om det där med märkesgrejer imorgon tror jag. Nu jävlar ska här pluggas.. *suck* :(


Plugg och häst - ibland jobbigt

Hejsan, har pluggat hela eftermiddagen tills jag bröt upp och gick ut till min älskling. Promenad stog på schemat idag, gick först ut en sväng i skogen och klättrade lite med honom, gjorde även övningar som när jag först går, sen plötsligt stannar så ska han stanna brevid mig utan att gå före eller in i mig. Han var jätte duktig verkligen, han gillar att arbeta och tänka, en smarting till häst jag har :) Sedan jag jag hemmåt, och ner till paddocken, fortsatte övningarna där, samma övning fast i trav. Sedan tränade jag på att vända honom och jobbade även på volter! Han är så duktig. :')

Nu sitter jag än en gång med biologiboken i knäet. Har läst igenom allt flera gånger men ska läsa igenom ett par gånger till. Allt från blodet till andning o.s.v. Tycker det är rätt intressant faktiskt, lite långtråkigt kanske.

Imorgon ska jag rida däremot, det blir antingen att rida ut i skogen eller markakarbete och dressyr i paddocken! :)

Jag har kommit och tänka på en sak, jag och Jennifer pratade om det i skolan idag, hur hög press det är med märkesgrjer egentligen? Jag tänkte skriva vad jag tycker om det i ett inlägg senare ikväll! Så håll ögonen öppna.
Eller, jag skriver om jag hinner.

Nu är i alla fall allt i stallet gjort, hästarna är inne och tuggar på lite hö, ska ge dom kvällsmaten snart.

Oj vad jag skrev nudå.. haha bara pladdrar på

Kramar till världens bästa bloggläsare!




Hemma

heej, kom nyss hem. Ska ta in Dolittle nu och pyssla lite med honom sen måste jag plugga skit mycket, har engelska tills imon och har 2 prov imorgon också. Fast engelskan är alltid så lätt! ;)

Så jag hinner tyvärr inte rida idag *sadface :'(*
Men ska gå ut och gå med honom eftersom att jag red så länge och jobbade mycket
igår. Vill inte att han blir stel!

Uppdaterar mera sedan när jag har pluggat ett tag.
Hörs!




Bilder från dagens ridpass







Hopp!




Laddar upp mer imorgon + bilder på Alma och Pirat och Victoria och Dolittle


VI KLARADE DET!

Hemma nu, både jag och Jennifer klarade provet, det avr inte alls svårt! *HAPPYFACE*
Gud vilken lättnad, nu jävlar taggar vi Gotacupen! ;)

Snart kommer bilderna och även en film från idag, han avr extreeemt pigg men var jätte duktig.
Victoria är den bästa tränaren i hela världen ♥


Hej!

Jag har jätte bråttom nu, ska byta om och plugga lite mera till gröntkort provet, skriver det om 40 minuter! D:
Har jätte mycket fina bilder och massor av filmer så håll er beredda sedan när jag kommer hem. Borde vara klar till halv 7 så är väl hemma vid 7 skulle jag tro.

Bjuder på en bild från idag så länge.




Filmen



Filmen från ridpasset i Torsdags

Förlåt för..

..det korta inlägget förut, jag halvsov, hahah. Att det är skola imorgon gör mig serist deppig, då hinner det börja mörkna innan man kommer hem, men jag SKA kunna rida regelbundet ändå, annars blir jag galen!

Jag glömde att jag har en kort film från när jag red Dolittle för några dagar sedan, ska ladda in den och kolla på den. Vill ni se den isåfall?

Kommentera om ni vill se den :)


Min fina ängel


Prov och imorgon skola!?

Tiden har gått för fort :( Orka skolan imorgon, blää, en veckas lov till hade faktiskt gjort mig ganska så glad.
Och så prov idag. Känner att jag kan väll det sådär. Och så är det NO prov på Torsdag nästa vecka. Ush, så sjukt tråkigt. NO är mitt sämsta ämne. Jag har mycket hellre matte!

Blir en skön ridtur ut idag. Efter det plugga till gröna kortet.

Dagens frukost: Glass


Min fina ponny<3


Good morning - sista lovdagen

Usch, kan ni fatta att det är skola imorgon?! inte jag i alla fall.
Ska rida Lektion för Victoria idag, kommer bli jätte roligt! Hon ger alltid så bra råd.
Så vid två kommer hon, kommer bli nice, hoppas bara att jag mår bättre då.


Gör som Klara!

Som sagt, gör en liten snabbis presentation av Ramadja.

Ramadja Burton
E: Frederiksminde Hazy Marvel U: Eliza Burton
Sto Född 1994 IMP. Danmark

Ramadja är min första "egna" ponny som jag fick i november 2007. Från att vara en fölmärr som knappt kunnat någonting så är hon idag en ponny som  är helt total förändrad. Man kan knappt tro att det är samma ponny.

Hon är en vädlig speciellt ponny - både att rida och hantera och hon är absolut ingen nybörjarponny!
Ett misstag som vi kanske gjorde när vi köpte henne, har aldrig åkt av en ponny mer som Ramadja. Jag själv var nybörjare och köpte en ponny som inte kunde någonting?! Men tillsammans har vi utvecklats och jag har lärt mig sjukt mycket av Ramadja. Vi har lixom hela tiden lärt varandra.


Mitt allt ♥

Skulle aldrig kunna föreställa mig ett liv utan henne. Även fast hon har sin "gräns" i hoppningen (men hon har en sjukt stor kapacitet ändå, med tid, ork, vilja och mycket motivation skulle hon nog kunna gå LA) och jag vill komma vidare, jag vill hoppa dom högsta klasserna, så vissa saker känns som frågetecken ..

h
Som sagt, tekniken och höjden är inga problem ..

Vi har tävlat en del, en maaassa CR och lite lokaltvälingar. Blandade resultat och det var inte förrän vi åkte på träningslägret sommaren 2010 en massa saker lossnade och efter det gick hon som en klocka i hoppningen.
Mycket ridningen och ben krävs om man hoppar Ramadja, för även om det bara är ett litet räcke kan man aldrig lite på henne. För när man minst anar det kan hon stanna.


Även i dressyren har saker och ting blivit myyycket bättre!

I
dressyren var hon en ganska så ovilig ponny som tyckte det var sjukt tråkigt det dressyr. Men tack vare ganska mycket hjälv av min mamma så har vi kommit en lång bit på vägen där hon kan gå i en stadig form i både skritt&trav. Galoppen är kvar men hon är så fruktansvärt envis där. Så det jobbar jag verkligen med.

Finner inga ord hur mycket den här ponnyn betyder för mig. Även fast det har vart mycket svett, slit och tårar.
Vi har uppnåt saker vi aldrig trodde att vi skulle göra. Så även att jag ibland har svårt att fatta hur jag kunde välja Ramadja så ångrar jag det inte. Finns nog ingen ponny som skulle kunnat ge så mycket till mig som min Ramadja.


2007

2010

Älskar dig mest ♥



För er som nyss börjat läsa bloggen

För er som just börjat läsa bloggen och inte vet så mycket tänkte jag göra en snabb presentation av Dolittle!
Eller, Konvaljens Dolittle!

Dolittle är född 1990, otroligt pigg och fräsch för sin ålder, en tjej frågade om han var unghäst en gång, haha!
Han är korsning mellan New Forest och Engelskt fullblod. Man märker ponnyn ibland, men det är inte ofta alls. Han har New forest hovar, starka och så, och sedan sätter han ponnypäls på vintern. Annars märker man bara fullblodet. ;) Han är maxad D-ponny. Han har gått upp till MSV A i hoppning, duktig polle! Han är inte en nybörjarhäst då han tänder till i hoppningen och är ganska tittig, man måste ha en mjuk hand och stadig sits.
 

Han tycker inte att dressyr är speciellt roligt, han är ganska svår att jobba ner i form. Men speciellt nu när han är såpass omusklad är det ju ännu svårare. Men han gillar att arbeta!



Vet inte vad mer jag ska skriva än att han är en speciell kille, man får jobba för att få hans förtroende, och när man väl har det så.. kan inte förklara, det är ovärdeligt det han och jag har tillsammans. Han är min älskling!

Pusspusspuss på Dolittle, min prins ♥






Du gör mig hel!




Galopp ponny!

Ramadja har ju engelskt fullblod i sig (ue: Bottle IMP xx) och ibland tänder det verkligen till i henne! Det roliga är att hon gör precis som hästarna när dom stor beredda i startboxarna, gör man halt och lägger till galoppfattning så gör hon ett jätte stort hopp framåt och skjuter iväg i full galopp! En så underbar härliga känsla är det! Samma sak är det när man rider gymkhana på henne, hon blir så sjukt taggad och skjuter iväg i galopp.



Snygg sits, fast nä

Har tyvärr inga bilder när hon gör sitt speciella hopp. Men här får ni ändå några härliga sommargalopp bilder! Och jag kan erkänna att jag inte tänkte särskillt mycket på säkerheten just då ..


Lördagsmys

Ligger och myser i soffan, är dötrött, imorgon blire massor med bilder på mig och Dolittle förhoppningsvis.
Sista inlägget för idag antar jag?

kramkram


Inlägg

228 inlägg, bara en början! ;)


heeejj

Vad ska jag skriva? Ska kanske ner och fotografera hästarna + lite natur och så. Kanske ;)
Mår inte särskilt bra, det var inte så smart att vara ute och fotografera Alma, min hals känns jättekall och sticks, inte gilla!

Ska göra en ordentlig ryktning på Dolittle antingen idag eller imorgon och klippa hans man, lät den vexa ut under vintern. Men nu när Gotacupen är i Maj så får vi ju vara lite fina tihi :)

BTW, min andra dator (med alla bilder) är antagligen påväg att krascha, musen har hackat upp sig, tangentbordet pajade ju och då fick jag ett nytt, men nu funkar inte det heller fast jag inte har använt det mer än en gång.
Blir galen! Tur att jag hann lägga över de flesta bilderna och musiken på min bärbara hårddisk.
*suck*

min fina älskling ♥


Bilder på Pippi

Vi var ju och hälsa på lilla Pippi och hon hade det toppen :) Så det var skönt att se!





Alicia och Pippi, dom har ett otroligt band som nog aldrig kommer att brytas, tillsammans var dom verkligen ett


Min ridutrustning del 2


1. John Whitaker Charles Owen - Älskar den sjukt mycket, så otroligt skön att ha på huvudet och den skyddar bra. Jag skiter fullstädnigt i om det blir varm på sommaren med den för det blev det med min andra hjälm också så jag är ganska van (haha) Den är super snygg och jag älskar den!
2. Carat ridhjälm - Min första "riktiga" ridhjälm, har hängt med mig i 4 år och vi har en hel del avramlingar bakom oss. Den har skyddat så grymt bra dock kanske den inte göra det längre. Men jag använder den endast när jag rider hemma och när jag rider ut. Minns när jag fick den, var överlycklig för att det var med stenar på. Än idag kan jag tycka att den är lite små charmig och varm på sommaren - ja, det blev man i den också.

Sedan har jag haft en jofahjälm som precis alla andra men den ligger någonstans i sadelkammaren, bortglömd och nej, jag använder den absolut inte!


Alma och Pirat

Hejsan, nu har jag kommit in igen efter att ha haft lektion för Alma och Pirat samt fotograferat. Kameran dog så jag fick springa upp och ladda den men fick några bilder i alla fall.

Jag satte upp en övning som går ut på att man går in emellan två bommar, gör en framdelsvändning för vänster skänkel, gåt fram två steg, gör en framdelsvändning för höger skänkel, går fram två steg ungefär och gör en framdelsvändning för vänster skänkel.

Försökte måla upp ungefär hur det såg ut, jag vet att ni gillar mina paintskills! :D


Typ  något sånt här, sen la jag tre bommar över medellinjen så fick dom jobba med att rama in och komma rakt, sedan ställa ut i höger eller vänster varv.
Jag är inte mycket för att förklara saker, haha x)

Bilderna:

Förresten! Han har fått skav av sitt täcke på bogen och bringan, det hände efter en dag, och det hade aldrig varit så innan med det täcket. Men det är bättre och han har bogskydd. Det ser värre ut än det är.

Och ni ska veta att Pirat inte är någon lätt häst att rida, han kan vara jätte envis och sega sig, haha!










Levisto Z

En annan hingst jag är total kär i - Levisto Z!





Så grymt söt med en alledes underbar hoppteknik. Tycker han ser ut lite som en ponny i storhäst format. Hans ryttar Judy-Ann Melchior tycker jag också är duktig. Och jag hade verkligen inte tackat nej till att få rida den här hästen eller att få ha en avkomma efter den :)




I'm happy

Nu skall vi åka och hälsa på våran lilla primdadonna Pippi, skall bli jätte kul för jag saknar henne sjukt mycket. Förra gången fick jag tårar i ögonen av att bara se henne, tänk att man kan sakna något så mycket?


Jag och Pippi i brukstävling 2008, 3:a plats


Grönt kort

Både jag och Klara håller på att gå den kursen och imorgon är det slutprovet. Jag tycker det är ganska så intressant och man färskar upp minnet ganska så mycket. Har inte pluggat så välldans mycket men på något sätt måste jag försöka få in lite tid att hinna plugga. Det som är bra att både jag och min lillasyster går den kursen så vi får väll antagligen förhöra varandra senare.

Även fats man visste en del så fick man lära sig lite nytt också såsom att slå upp saker i TR, vilket vad lättare än vad jag trodde.

Men det bäst av allt är att vi får tävla när vi får det för förra året tävlat jag med min mammas, heh.




En ny dag, och ännu närmare skolan.. D:

Tjenare! Jag vaknade för ett tag sedan, ska snart gå ut och fotografera Alma och Pirat när dom rider i paddocken. Ni får bilder på det sen! :)

Ska antagligen inte in till Göteborg idag, känner miginte frisk nog även fast jag är mycket bättre.
Vill inte åka in dit och må sämre sen igen. Så jag är hemma och tar hand om bloggen istället, och är med hästarna.

Ni får ett inlägg senare när jag har kommit in med massor av bilder och sådant! Ni får nog även bildbomben jag pratade om igår idag,

Btw, jag kan inte fatta att skolan börjar om 2 dagar, lovet har gått alldeles för fort.
Vi ska bli bättre på att fixa tidsinställda inlägg, så det inte blir tomt under de timmarna vi är i skolan.

Kramar


En busig Dolittle attackerar kameran!


NI ÄR BÄST

Åh, vi får så fina kommentarer, ni är verkligen underbara! Vårat mål var att inte skriva som de flesta hästbloggar: "Idag red jag, det gick si och så.." o.s.v, utan ge tips, ha MYCKET bilder och sticka ut lite! :) Och kunna skriva även när det går mindre bra, för ingen har det perfekt jämt. "Följ oss i framgång och motgång"

Sådana bloggar gillar vi att läsa i alla fall!
Åh, vilken kick man får att blogga :D

Än en gång, ni är bäst!


Hej ointressant inlägg? x)

Åhhh, ni bara MÅSTE se Gilbert Grape.
UNDERBAR, jättefin historia, just love it!
haha, jag är en liten filmnörd ibland, men ibland hittar man
bara dom rätta ♥

Herregud jag låter ju galen..

PUSS PÅ ER


Det får en att fundera..

Tänk om det inte fanns några motgångar? Tänk om livet bara flöt på, att allt var bra jämt.
Men så är det inte. Inte för någon. Alla har något som tynger hjärtat, mer eller mindre. Det behöver inte vara något stort, men det finns alltid där.

Det finns mycket som tynger en, jag skulle vilja ha någon att berätta ALLT för, och då menar jag verkligen ALLT.
Den jag pratar med när jag inte mår bra, och den jag kan berätta mest för är Jennifer. Vi har en så fin vänskap, jag ser mig själv i henne, vi har så mycket gemensamt. Och hon vet detta, hon vet att jag älskar henne, men jag vill säga det om och om igen.

Vad vore jag utan dina andetag?

Min bästa vän någonsin.


haha, vi är bara för coola!



Sista inlägget för idag?

"Sekunder blir till minuter, minuter blir till timmar, timmar blir till dagar, dagar blir till veckor och veckor blir till år"

Jag tycker denna veckan har gått så sjukt fort, iofs, nu för tiden går allt så snabbt. Känns inte riktigt som om man hänger med ibland. Minns vissa dagar så exakt såsom när vi fick avliva Nettan, när vi var och provred/köpte Ramadja, när Ramadja kastade sin fölungen m.m. Ibland känns det som om det vore igår.

Jag vet inte hur jag kommer att göra med Ramadja i framtiden, vi har haft henne ute på annons tre gånger och ångrat oss dom tre gångerna?! Men jag hoppas på ett litet mirakel om att vi alltid kommer behålla henne. För hon hör lixom ihop med vår familj. Hon är så speciell, jag skulle inte äns kunna tänka tanken att se Ramadja hos någon annan. Jag som tillochmed har svårt se någon annan rida henne, kan inte hjälpa det för det gör verkligen ont i hjärtat. Och ush, nu fick jag när jag skriver den här texten.

"Kunde man inte ibland få stanna tiden och gå tillbaka och bara få uppleva saker man vill uppleva igen?"

Jag önska jag kunde göra det, det finns så mycket jag skulle vilja ändra på, saker som jag skulle velat uppleva igen och saker jag helt enkelt skulle vilja blunda för. Men det är någon mening med det man gör. Så egentligen skall man nog inte ändra så mycket, även fast man vill .


2007


2011


Tomorrow

Imorgon ska jag in till Göteborg för att fira min farmor som fyller 80 år.
Ska först till Universeum och sedan äta på en restaurang.
Det blir väl kul.. Känner inte riktigt för det bara.

Kommer hem rätt sent, så det blir sämre uppdatering från min sida
men ska se till att fixa tidsinställda inlägg, jag sviker inte er!
Jag tycker att bra uppdatering är viktigt, inte bara typ 2-3 om dagen.
Vi brukar publicera runt 8-14 om dagen, annars tröttnar ju folk och tänker
"men det är ju aldrig uppdatering, varför gå in och ens kolla då?"
Sådan är jag i alla fall, tröttnar då! :p

Som sagt, nu äre filmtajm!

haha, tönt bild!


och min humor är grym, i denna filmen spelar leonardo dicaprio utvecklingsstörd..
och hans roll heter Arnie! HAHA x)

Rekomenderar The cider house rules, av samma regissör som denna. Grymt bra!
Gillar alla filmer denna regissören gör - Lasse Hallström


Läsar fråga b.l.a :)

We ask it again, ;)

Varför dras ni till att läsa denna bloggen?
Vad är bra och vad är mindre bra?

Btw, som jennifer skrivit, vi saknar bara två bilder till headern,
och dom två sista tas imorgon! :D

Ska bli riktigt spännande med en ny header och så, och den
är verkligen jätte fin! Jennifer is the best ♥

Ligger i sängen just nu och myser med kissemissen, thihi, så söt!
Ska gå upp och göra te, min hals gör jätte ont. Sen ska jag kolla på en
film som pappa köpte till mig, han kom hem med lite grejor.
Det är ju faktiskt synd om mig! haha.


Sånt här blir man glad av!


Det viktigaste när man har en blogg är bra upptadering och tydligen så har vi lyckats :) Sånt här är alltid roligt att höra! Hihi, och tack! För visst är Ramadja gullig ♥

Nä, nu skall jag spela My horse & me, absolut ett utav mina favorit dataspel! Och jag kan erkänna att jag faktiskt är lite småtöntig :)




Min nya skrivbordsbild på datorn!

Ni kan nog gissa vilken bild som är min nya skrivbordsbild på datorn ;) haha!



Och jag hissar Windows 7! Förut hade jag Windows Vista och det gjorde verkligen datorn helt knäpp. Så tillslut när den kraschade bad pappa dom som fixade datorn att installera Windows 7 och det gjorde dom, så när jag fick hem datorn var den som helt ny + mycket bättre (och självklart fanns alla mina bilder kvar, annars hade jag dött)! Jag som jobbar ganska mycket med mina bilder i mina olika photoshop så var detta jätte bra för när jag hade Vista hände det ganska ofta att programen stängdes ner och hade allmänt damp. Och som ni ser är jag ett stort sims freak, dom på skrivbordet är bara ett fåtal utav dom jag annars har! HAHA




Jag&Ramadja


Snuttan börjar bli riktigt fin nu, lite muskler som fattas och magen som behöver bli lite smalare

Ser super tjock ut men jag kan erkänna att den Kingslands jackan är lite stor för mig...


Så jävla söt

Finaste bilden - Älskar dig mest av allt Ramadja


Bildbomben.. & lite till

Hmm.. Det lutar åt att bildbomben kommer imorgon, but I don't know!
Om idag, blir det mot kvällen! :)

Jag tog nyss en lååång dusch, peeling och allt. Jätte härligt! Kände mig lite
friskare efter det, gött! ;D

Imorgon ska jag försöka rida en sväng på Dolittle, mys!


Jag älskar dig, Konvaljens Dolittle♥

 


Headern

Så som det ser ut som nu är det ända som fattas två bilder! För annars är den helt klar.
Det skall bli spännande att se hur den blir sedan när den är på plats.
Nä, nu får jag se till att göra något vettigt, skall städa upp i rummet lite snabbt och sedan plugga till gröna kortet! Slutprovet är ju på söndag ;)


Foto: Klara


Bildbomb - hästarna i hagen


Pirat















så vacker








Det kommer även en annan bildbomb med ett speciellt tema under dagen! :)
Keep your eyes open!


Liten bildbomb

Har ju lovat er en liten bildbomb för några dagar sen och här kommer den!


"Nyfiken ponny som äslskar att bli fotograferad"

Söta Dusten!

En trött Ramadja



Älskar Esse's ögon!


Bilder!

Jag laddar in bilder nu, det kommer kanske en bildbomb snart!
Men vad för bilder? Håll utkik! ;)


Rubrik?

Jag överlevde natten! haha, nä men hade verkligen jätte svårt att andas igår för det var så tjockt. Mår lite bättre idag, har ingen feber :) Jaja, jag ska inte skriva sånt här ointressant och tråkigt.. x)
Ska kanske ut och fotografera när Emma och Alma rider lektion för Viktoria! Vill också.. haha!

Ville bara höra av mig


I LOVE YOU ♥


God morning

Fick ett litet ryck och vaknade precis. Som tur är har jag inte ont någonstans vilket bevisade att både min ridväst och min ridhjälm funkade utmärkt! Jag hoppas Ramadja slutar brunsta för så som det ser ut skall vi till Alingsås nästa vecka också. Då blir det att hoppa 70&70cm. Lite lagom tycker jag. Men om jag ser tillbaks igår är jag vädligt nöjd med 70cm's rundan. Hade jag fått bestäma hade jag velat radera 60cm's rundan ..
Men så är det ibland och det var ju första tävlingen för året och hon var brunstig!

Och jag måste hissa Alingsås RS - dom är så sjukt snälla och trevliga där och ridanläggningen är verkligen super!

Blir att jag skall ut och gå med Ramadja idag. Vilket jag tror hon kommer tycka är skönt.


Ramadja goes arabiskt fullblod


Filmen

Här får ni filmen!



Haha, lite små missar och tabbar. Red skit i 60cm och hela ritten var skit. Lite små hackigt lite överallt med sprången. Dock i 70cm skärpte vi båda till oss och jag red mycket mer och tänkte "Nä, nu jävlar skall vi över felfritt!" Det hjälpte tydligen. Sen får man ju inte glömma att hon var brunstig. Jag som trodde att hon knappt skulle gå framåt - se så fel man kan ha ibland!


I'm home!

Nu är jag hemma med lite blandade reslutat.

Framridingen: Gick helt okej, hon var jätte pigg och sjukt stark. Men hon gick fint och så.  Framhoppningen gick väll också bra, hon rusade till efter hindret och jag fick inte riktigt stopp på henne.

60 cm: Oh gosh, en sjukt tittig ponnyn kommer in och lixom rusar. Hoppar hindrer nummer 1 och så kommer vi till hinder nummer 2 och jag trodde hon skulle hoppa men då springer hon förbi och jag som absolut inte  var beredd på det flög som en vante och landade på mitt bakhuvud först. Dock så skyddade hjälmen riktigt bra!
Fick lov att starta igen och då springer hon förbi igen? När jag ändå använde mycket skäkel men aja. Resten utav banan gick bra men jag var verkligen på henne nu för runt det skulle hon!

70 cm: Går fint fram till hindrer nummer två, använder spöt och hon hoppar och resten utav banan och jätte fint. Så en CR på 70 cm. Mycket bättre denna rundan, så jag var nöjd (y)

Film kommer snart!


Förlåt

.. för dålig uppdatering. Men vad ska jag bogga om när jag inte varit ute i stallet?
Mår dessutom as dåligt, sämre än förut. Har svårt att andas.


JAG VILL UT!

Har inte varit ute mer än stuckit ut huvudet genom ytterdörren. Mår verkligen jätte dåligt, kan knappt dricka någonting :( inte äta heller. FY!

Blir ingen ridning för min del idag, går antagligen bara ut i stallet och tar kort på Alma och Emma när dom fixar iordning hästarna, sen kanske ngt mer på dom :)


Inte långt kvar

Nu är det inte så längt kvar tills vi skall åka till tävlingen (: Skall bli jätte roligt och jag hopaps verkligen det går bra! Mer upptade senare ikväll, nu skall jag gå ut och fixa ponnyn min!


Finaste ponnyn .. <3


Min ridutrustning del 1


1. Tretorn Advance - Mina älskade tretorn som helt klart får en stor hiss. Har dock bara ridit i dom två gånger då jag är ganska rädd om mina saker och snålar gärna på hur mycket man avänder dom (: Men det lilla som jag ridit i dom har dom vart super sköna och kännts som om man rider i ett par gympadojjor med chaps över!
2. Börjes ridsko med snörning - Dom här har jag haft sen 2009 och vart med mig i vårt och tort. Älskar dom och dom är otroligt sköna att rida i. Dessutom är dom ganska så snygga! Det ända negativa är att snörningen ibland går upp men aja, bara att knyta om snörerna igen.
3. Läderstövlar Junior med snörning Horsehead - Är ganska så förtjusta i dom och dom kan vara ganska sköna att rida i. Men ibland är det sjukt obekväma och har fått en del sår på fötterna efter dom. Skall ha dom mest som dressyrstövlar vilket jag tror dom kommer funka utmärkt till!


Utrustning - Väst och ridstövlar


Säkerhetsväst Racesafe

2 295 Kr

- Godkänd enligt CE och BETA nivå 3
- Dragkedja fram och snörning i sidan
- Upp till 80 separata paneler som följer alla rörelser och ventilerar ut fukt från kroppen
- Engelsk tillverkning
- Handtvätt

Min åsikt: Jätte bra verkligen! Den formar sig jätte bra och är bekväm, rekomenderas!


Läderstövlar Wilton Dressyr/Allround Horsehead®

1 499 Kr

Dressyr/Allroundstövel i finaste italienskt läder med skinnfodrad insida. Resår utmed dragkedjan. Normal och vid. En snygg och mycket prisvärd ridstövel med de rätta detaljerna!


Min åsikt: Det är ju nästan alltid så med läderstövlar att dom är lite stela och ibland höga (domma var det på mig) Men man måste "gå in dom" och även "rida in dom" Så mjukas lädret upp de sänker sig. Älskar dom!!


hehe

Sorry för min dåliga upptadering men har haft lite fullt upp ;) Har bland annat packat grejjerna och så.
Möttes av en mcyket brunstig Ramadja när jag kom till stallet idag. Men jagfår helt enkel skita i det för till Alingsås det skall jag!

Målet för dagens CR är att vi åtminstonde går runt banan i både 60&70cm, spelar ingen roll hur många fel vi har, bara vi går runt! Sedan att jag får en bra grund galopp på henne samt att hon verkligen går fram - det är väll det som kommer vara den största utamningen idag, att få Ramadja att gå framåt (haha)

Och jag är så sjukt nöjd med headern! Som sakt, det ända som saknas nu är bilder! Men det är ganska enkelt fatt fixa fram och hoppas nu att den blir lika fin som den är i mitt photoshop som när den sitter uppe sen. Den som vi har ny tycker jag börjar bli alledes för julig ..

Så nu sitter jag här och har tråkigt. Är inte ett dugg nervös utan det blir jag alltid när jag kommer fram och precis innan man skall rida in på banan är det som värst men som min pappa säger "vad finns det för något av vara nervös över?" När han sa det fick jag fundera lite, inget kom jag fram till. Det går som det går och man får försöka se det postivia om det går dåligt. Kanske inte alltid är så lätt när det gått dåligt. Det vet jag ju själv. Men man kan alltid försöka!







GÖTEBORG HORSE SHOW








 Åh vad jag längtar, ska dit på söndagen! När ska ni dit? :)





Uppe tidigt ;)

God morgon, Dålig morgon*

Jag har blivit waaay much sämre! Jag kände av igårkväll när jag gick och la mig att det var tjockt i halsen, sen har jag vaknat hela natten och allting. Mår helt seriöst PISS. har lock för öronen också :(

Så jag kunde inte somna om.. Jag har varit igång för mycket när jag vart förkyld och det här är väl mitt straff - förkyld på nytt. INTE OK!

men ska nog ändå skritta ut en sväng med Dolittle idag för att han inte ska bli stel. Får se om jag ens åker och kollar i Allingsås.. GOSH I HATE THIS!

Blir antagligen ganska många inlägg idag då ;D Får se vad jag kan blogga om bara när jag kanske inte kommer ut i stallet.

Nu ska jag inte klaga mera,
BTW så berättade Jennifer att vi var länkade som dagens bloggtips på en av sveriges största skvallerhästbloggar! Åh vad glad jag blev, jätte roligt verkligen! Det lönar sig att kämpa och jobba hårt! :D

http://ponnysanning.blogspot.com/2011/02/dagens-bloggtips_15.html#links


Fick en liten chock!



            http://ponnysanning.blogspot.com/2011/02/dagens-bloggtips_15.html#links

Fick en liten chock som sakt :o haha! Misstänker att det är lilla Sofia ( http://sofiajoanna.blogg.se/ ) som ligger bakom detta (: tack gmn om det nu var du som fixade det! ♥

Och jag håller med om att resten av våran design är ganska så konstig och organiserad! Men detta hoppas vi att vi löser nu när den nya headern kommer på plats och kategorier är något vi självklart skall fixa :)

Blev jätte glad över detta! *happyface*


ush

Fick riktigt ont i magen när jag fick se denna film :( Fyfan, vissa människor borde inte få ha hästar!




Cornet Obolensky

En sjukt snygg hingst som jag är helt förälskad i!

Cornet Obolensy:




Hade inte vart fel att ha en avkomma efter den där ;)


SÅ snygg!! Ge mig!


Idag

Grönt kort-kursen avklarad! Nu är det nara slutprovet kvar på söndag, :) Tycker det ska bli spännande faktiskt. Det var roligare idag än igår då vi bara satt ner i 4 timmar, mina ben domnade haha!

Jag har en supersnäll lillasyster (ibland haha..) så jag fick låna hennes tangentbord en stund då mitt verkligen är PAJ :(

Jag ska kolla på film nu, Nyckeln till frihet. Den ska tydligen vara jätte bra. Kollade på "Cider house rules" häromdan och den rekomenderar jag verkligen! Jätte mysig och bra film, vacker historia.

Ska skritta ut i skogen med Dolittle imorgon, mys! Sen åker jag och kollar på CR:en i Allingsås så åker jag förhoppningsvis dit nästa vecka istället!

Ni får ha en fortsatt bra kväll, vi hörs antingen senare ikväll eller imorgon!

Ni är bäst

Charmtroll, världens bästa häst ♥

Fotograf: Alma


Svar på tal!

 (gillar er blogg! :) fast headern dampar (iaf på min dator) så ären fin o läsvärd tkr jag.... söt ponny<3)

Åh tack så hemskt mycket, vi blir jätte glada över kommentarer och statistiken är super! Det krånglar på min dator också, men snart kommer ny header och kodning! Jag har Windows vista, jag tycker det är krångligt  helt allmänt! Jennifer har Windows 7 och där krånglar det inte. Dock har min lillasyster Windows xp och där krånglar det också ibland.. Jag kan print screena en bild och lägga upp och visa hur det ser ut för mig så kan vi jämföra.

Hur ser det ut med headern ifrån era datorer?
Tacksamma för svar så vi kan försöka lösa det! :)

Kramar på er!


Failbilder

Sitter och kikar runt bland lite bilder och ser att det blivit en del "fail" bilder bland de senaste
Tänkte bjuda på några här! :)



HAHHAHAHAHA JAG DÖR





Har en massa mer! Men orkar inte lägga upp fler ;p


I love YOU






I'm sorry

Sorry för mitt vredes utbrott förut men jag blir bara så trött ibland - istället för att man kan se det postivia väljer folk att se det negatvia

Red Ramadja i cirka 45 min. och red då alla gångarter. Inget så krävande pass utan gjorde som dagen innan alla andra tävlingar jag vart på. Bättre att hon har sin krafter till imorgon istället. Skall bli spännande imorgon! Jag hoppas verkligen hon är på gott och piggt humör.

Headern som jag på börjat med är jag jätte nöjd över :) Det enda som fattas är några bilder! Så om allt går som planerat så förhoppningsvis är den uppe på lördag :)


Gammal bild


R.I.P Tangentbord
Mitt tangentbord har gått sönder, wäääh :'(
Så får använda den bärbara datorn nu, men där har jag inga bilder tyvärr,
och kan inte lägga över dom för att denna datorn pallar inte det..

Pappa kunde kanske fixa från sitt jobb, annars går mitt liv under. Haha, nä men
måste ha den datorn!

Så antar att ni för överleva utan NYA bilder ett tag, har bara en massa
gamla som mitt lillasyster har tagit på denna.


Svar på tal



Oh gud - NEJ hon går inte bakom lod och JA jag är medveten om att hon ibland skjuter upp bakdelen ibland.
Hon gör det för att slippa arbeta ordentligt, när jag försöker fixa det blir hon tjaffsig i munnen. Hon gör det för att hon helt enkelt inte vill arbeta - jag hatar sådanna här kommentarer, folk som tror att Ramadja är så enkel att rida? NEJ det är hon inte! Och när min mamma står och kollar på så tror jag hon är ganska medveten om att hon går bakom lod och säger det då? Men NEJ det gjorde hon inte. Hon känner Ramadja precis som jag och vet hur f*ucking svår hon är att rida. JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DET HÄR! Bad mamma kolla på bilderna en extra gång men hon sa NEJ, men dock så sa hon det med bakdelen men det var det ända!! Som sagt, jag ÄR medveten om att jag behöver skänkla mer på henne så hon går mer under sig men då börjar hon tjaffsa i munnen istället, blir stark, biter tag i bettet och försöker springa iväg! Detta är något som både hon och jag tränar på - så snälla? Och folk som ridit Ramadja vet att hela hon är en ganska så tjaffsig ponny - då kanske du kan komma hit och göra det bättre själv ? ;) Men ah, jag blir så trött på sånt här -.- MAN KAN INTE BEDÖMMA EN RITT GENOM NÅGRA BILDER -.- Jävla nolifers som försöker trycka ner folk

Hoppas ni förstår, Ramadja är inte så jävla lätt som folk tror


HEADER

Jennifer och jag har skissat på en ny header, så nu äre igång ;)


Grönt kort-kursen!

Det var ganska mycket repetioner men alla behöver vi friska upp vårat minne! ;p ganska långtråkigt dock, vi satt ner i 4 timmar i streck, mina ben hade domnat haha, var helt slut när jag kom hem! Idag blir det nog roligare för vi får vara ute och röra på oss, vi skulle lasta, knoppa och linda ben tror jag. Som sagt, mycket man kan! Men det blir nog roligare idag hoppas både jag och Jennifer. Vi fick lära oss att slå upp i TR igår. Jag, jennifer, becky (http://shinyriders.blogg.se) och josefin (http://shiningstar.devote.se)

Ska dit igen om 3 och en halvtimme, haha halvt taggad..

Vi har i alla fall prov på Söndag, vi fick med oss en jätte bra bok hem som det såtr massor bra grejer i :)


Everybody has those days..

Hej, gick upp tidigt idag för att rida Dolittle. Ingenting kändes rätt idag, han sprang genom hindren och blev stirrig och var tittig av blåsten, sen ville han inte gå in i stallet.. :s Men jobbade ändå rätt länge, och han trampade under sig mot slutet. Han är ju ganska omusklad nu så han orkar inte riktigt bära upp sig, och det blir jobbat för honom att gå i form, men det släpper ju mer man rider x)

Jag tycker det blir tråkigt att läsa bloggar där allt jämt är bra och det alltid går bra, för det gör det inte för någon och man måste kunna skriva det. Så ja,

Sen tror jag inte det blir någon CR imorgon pga underlaget och sen att jag faktiskt inte har hunnit träna honom ordentligt, jag vill att det ska kännas jätte bra innan vi drar iväg. Han är inte redo än, han måste få bygga upp mer muskler!

Men jag ska nog ändå åka dit för att kolla och fotografera, det var så längesen jag var där :p

Ni får ändå lite bilder från idag
Fotograf: Alma














Orkar inte ladda upp mer nu,


Bilderna från dagens ridpass!

 





































Fotograf: Alma

som sagt han var väldigt envis och stel idag så han gick inte i någon vidare form men han trampade under sig ordenltigt, sedan mot slutet fick jag även honom i form.




Ridningen idag!

Nu har man kommit in från stallet! Jag satte inte upp något hinder för underlaget kändes halvbra men jag red igenom honom ordentligt, han var ganska stel och jobbig i munnen men det släppte mot slutet, dock krånglade kameran lite..

men jag har jätte bråttom nu, ska vara på BoRK om 45 min ;D

ni får bilderna när jag kommer hem vid halv 9 typ


Alicia&Pippi



Tänkte ta och berätta lite om min lillasyster Alicia's a-ponny Pippi!

Svensk ridponny Född 1991
E:Okänd U:okänd
Tävlad upp till 50cm CR, flera vinster och placering i western och shettisagility.
Blev årets gulligaste Polluxhäst 2008. Placering i brukstävling. Tävlad upp till LB:1 dressyr

Det började med att jag satt och kollade på hästar på blocket.se och då fick jag syn på en prickig liten sötnos. Jag skrev ut annonsen och sprang allt vad jag hade med annonsen till mamma och det dröjde inte länge förrän hon ringde på den prickiga lilla ponnyn vid namn Pippi. Vi bestämde att vi skulle åka och provrida henne!

Bilder från provridningen:

Jag och Pippi -HAHHA, fyfan - hur ser jag ut?!?!?!?!? :S

Alicia och Pippi

Pippi i stallet

Vi bestämde oss för att köpa det lilla charmtrollet och i slutet av augusti 2007 hämtade vi hem våran lilla prinsessa. Det fanns tyvärr inte så mycket info om henne, hon hade haft tre ägare innan oss och den första ägaren var en cirkus så hon har alltså vart cirkusponny!


Pippi i hagen


Pippi och min mammas fd. storhäst Gazelle som tyvärr inte finns längre </3


Vår labrador Bobby och Alicia på Pippi

Vi har nog aldrig upplevt så mycket glädje med en ponny som Pippi. Hon är helt amazing!


Alicia och Pippi började också att hoppträna och tro inte att den ponnyn alltid var snäll som hoppa ;)

Där tog det stopp..

Men dom började också starta CR och fick myycket mer rosetter än mig och Ramadja - haha!

Första CR:en!

Fanns näst in till inga gränser vad den ponnyn kunde hoppa!

70cm

CR 50cm debuten - fefrltt som vanligt!

På varje tävling kom det alltid fram folk som sa berömde Pippi. Spelade ingen roll om dom gick runt felfritt eller stannat ut sig, för det kom ändå fram folk! :)




Jag och Pippi i Brukstävling där vi kom 3:a

Efter en lyckad tävlingsdag

Vinnare av western KM

Alicia och Pippi med en del av sina rosetter

Räcker det att säga dom alltid kom hem med minst en rosett från varje tävling?
Har flera tusen bilder på Pippi men nu får det vara nog med bilder!
Alicia tävlade Pippi till slutet av 2009 där sedan hennes längd satte stopp på det. I början av 2010 lånade vi sedan ut Pippi till en ridskola där hon är nu också. Vi hoppas att få hem henne så snart som möjligt!


Alicia och Pippi där dom kom 3:a i Bollebygds RK Silverhästen/KM

Som sakt med Pippi har vi gjort nästan allt med! Hon är en fantastisk ponny som vi har sjukt många minnen med.
Saknar henne jätte mycket men hon har det bra nu iallefall (: Jag skall ta och skriva en mycket nogranare text någon dag. Var meningen att jag skulle göra det nu men det var svårare än vad jag trodde xd



Hoppa!

Hejsan, nu har jag gett hästarna lunch och mockat och grejat i stallet, ska snart ta in Dolittle så ska vi träna i paddocken och även sätta upp något hinder! :) Taggar till Torsdag!

Klockan 4 så ska jag och Jennifer upp till BoRK på grönt kortkurs i 4 timmar, kommer nog bli rätt spännande och intressant ändå! :D

Men nu måste jag skynda ut, tror dom har käkat färdigt!

Ha det gött!

Foto: Rebecca Buijs


Go'morron

Godmorgon världen! Idag är man ju alltså en fjortis :) Fick lite småsaker och pengar - så nu är jag rik igen och kan köpa en massa på GBG horse show! Tittade på en utav våra andra datorer (standarddatorn) och hittade denna bilden:

Jag och Ramadja på Alingsås RS efter 50cm rundan :D Ni ser ju själva hur det gick ;) Dessutom var hon brunstig! Men det resluterades sedan i 60cm klassen där hon stannade på sista hindret och brunsta/kissa men jag var ändå glad för jag trodde vi skulle stanna ut oss i båda klasserna! Detta var år 2009 och som ni ser på bilden spöregnade det verkligen, ush

Nu är det bara att tagga till på torsdag - för jag skall dit! 60&70cm, jag vill inte skynda på henne och jag tycker det är lagom att komma igång med dom hjöderna (: Har ju bara hoppat 1 gång ordentligt tidigare!



Allingsås CR

Som jag sa förlänge sen, det bär antagligen av till Alingsås för CR på torsdag för både mig och Jennifer vilket ska bli jätte kul! Och imorgon fyller Jennifer 14! Fjortis ;D haha,
och vi ska ju på grönt kortkurs imorgon! första delen, sen på onsdag med och på söndag är det prov! :)

Ska krypa ner i min säng nu och mysa & lite grejs

nattiii

sötisen ♥



Morgondagens planer

Imorgon blir jag ju 14 år vilket blir kul :) Sedan skall jag rida ut och efter det blir bär det av till Bollebygds RK för att delta i den första delen av gröna kortet kursen och framåt kvällen blir det mys med familjen. Så ser min tisdag ut! Blir nog inte så mycket upptadering tyvärr, får se till att fixa ett par tidsinställda inlägg.


Sötnosen!


Joooo, nya ridstövlar!

Mmamma hade köpt ett par läderstövlar Wilton Dressyr/Allround Horsehead
Är jätte glaaad! :D







LOOOVE ♥

 


:D

Åååh vad kan detta vara? :D

 


SNÖGUBBEEEEE

Kom precis in! Har varit nere hos hästarna i hagen huuur länge som helst verkligen! Tog inga bilder, jag myste bara med dom (eller jo nåra på Blondy)

Jag satte mig ner en ganska lång bit framför Dolittle, och han nyfiken som han är så kommer han travandes till mig! Sträckte ut handen och han nosade på den sen la han sitt huvud i min famn, han är mattes gubbe ♥

Så nu när jag nyss kom in var jag hur kall som helst, fryser jätte mycket! Det känns som att min feber kommer tillbaka så ska krypa ner i min säng.


Bilder från idag

Tjohejsan! Kom precis in från stallet och är halv ihjäl frusen - speciellt om mina öron!
Ridningen gick ganska bra, hon var lite seg ibörjan och ganska så hård i munnen men det släppte :)

Bilderna:



Inga glappande tyglar om ni undrar, höll på att ge henne lång tygel ;)


Min skänkel .. omg men ponnyn är finast!


Hon går i jätte stadig form nu! Funderar på att starta en dressyrtävling om jag får till det i galoppen :)

Tog ett par språng inför torsdag och herrejisses vad hon piggnade till! :)

Snyggt hopp HAHAH



HAHAHA

HAHAHA kollade vad jennifer satte ihop och skickade till mig igår!
DÖÖÖR AV SKRATT! X'D Vad tjocka vi var !


Godmorgon typ?

Vaknade jätte tidigt, var upp ett varv och somnade om sen igen.
Denna halsinfektionen tar kål på mig :( Hatar det! Vill rida.. ska i alla fall försöka göra det imorgon!
Ska inte göra någonting idag tror jag, ska snart ut och mocka och såna grejer ;D

Går kanske ner till hagen och fotograferar hästarna, så ni får lite bilder?
Ha en bra alla hjärtans dag förresten!

Bjuder på en sommarbild, vill ha sommar nu!
Dolittle med munnen full av gräs






Godmorgon världen!

Idag tänkte jag rida ett lite lugnare dressyrpass på Ramadja :) Skall tvinga min lillasyster att fotografera, haha!
Har precis bakat en kladdkaka och vi får hoppas att den blev bra då vi fick mosa sockerbitar för att få tillräckligt med socker :o


Ett dressyrpass i somras, vi hade precis kommit tillbaks från Falsterbo då (:


Jag klippte Ramadjas man :O


Blev riktig nöjd faktiskt :) Fick lite smått panik ibörjan när jag klippte men allt eftersom blev det ju ändå bra, så här har ni resultatet! På översta bilden när hon har kort man så är den liten ojämn men jag fixade till det sen, så ni vet ;)



Flashback


Åh tittar på bilder och får syn på bilderna från våran första riktiga hoppträning :')



HAHAHAHAHA GUUUD

Att stanna eller springa förbi hindret var ganska populärt ..


guud - Skänklarna&knäna wtf ?!

Detta är en utav mina favoritbilder :') Hihi så liten jag var!



Älskar denna bild sjukt mycket! Synd bara att hon inte har öronen framåt men aja x) Har den ändå inramad (a) Så detta är också en favoritbild

Saknar att vara liten, även fast det inte kanske var så lätt ibland .. Detta visste ni nog inte men när jag var liten så ville jag hoppa SM med Ramadja - då trodde jag det var möjligt och det var en stooor dröm! Nu självklart vet jag att jag det inte är möjligt men när jag var liten trodde jag faktiskt det (:



Bädd till hästarna



Vad har ni för bäddar till era hästar? :)
Jag har halmpellets till Dolittle och de andra hästarna,

Fakta om halmpellets:

Halmpellets är precis som det låter pellets pressat av halm. Du strör ut pelletsen i boxen och hästen trampar sönder pelletsen. Efter några dagar är underlaget mjukt och skönt att ligga på. 

Pelletsen suger upp 4-5 gånger sin egen vikt och törstar verkligen efter fukt. Urin sugs snabbt upp på en liten yta. Din box blir lättare att mocka och det går åt mindre strömedel jämfört med spån eller torv.

Gödselmängden blir mindre och ett värdefullt gödselmedel färdigt att spridas direkt på åkern eller i trädgårdslandet. Det behöver alltså inte ligga och brinna på plattan någon längre tid.



När det är fördelat:
( google bilder )

-----
Jag tycker att det funkar jätte bra i alla fall, vi brukar blöta ner det med vatten också för att det ska svälla och fördelar sig fortare eftersom Pirat (almas häst) är väldigt matglad och kan börja käka på det (hahah) Dolittle och blondy med för den delen..

Så, vad har ni? :D


Ut i stallet!

yepp, rubriken säger det, jag ska ut i stallet nu, mocka och sådant. Mys.
Hör av mig senare mot dagen, ska sova sen, ligga och tycka synd om mig själv
för att jag är sjuk..

:'(


Stallet nu!

Skall ut i stallet nu och ge hästarna hö, mocka och lite sådant :) Skall bara skritta ut Ramadja idag eftersom dom två dagarna efter dagen hon börjar brunsta är hon som värst (segast&så) och då gäller det att inte ställa några krav på henne utan låta henne vara. Skall nog klippa hennes man (?) Har dock ångest över det och jag lovar att jag kommer ångra mig om jag gör det! Men det behvös och jag tycker hon ser ut lite som en skogsmulle i lång man, så jag tror nog att jag klipper den ändå :)


Ramadja, Maj 2008 - så sjukt fin var hon då! :o Verkligen jätte musklad och super fin kondis, målet för iår är att få henne ännu finare ;)


tröök

Ska gå ut i stallet nu, och bara pyssla om honom, sen tyckte Emma (storasyster) att jag skulle baka kladdkaka, så det ska VI göra sen haha, x)

kramar




Åsikter,

Det finns så många olika människor I KNOW THAT. Och alla tolkar saker olika, men det inlägget jag gjorde om "jag missade SM för det här" var verkligen inget personligt eller illa menat, det var hur JAG tolkade det. Men visst, fattar nu att det var väl dåligt tolkat, FINE. Och jag visste ju inte att han hade en annan ponny han tävlade SM med, trodde det var Bilbo........
Nu är det i alla fall borttaget.



GOD MORGON!

Hejsan! Som sagt blir det ingen clear round för någon av oss, men jag kollade lite och så efter andra clear rounder, och på Torsdag ser det ut som det är en i Allingsås, så nu hoppas jag att det blir av!

Jag är fortfarande inte helt frisk, så får inte rida för mamma, men ska nog gå ut och pyssla om honom lite ändå.
Är det något speciellt ni undrar eller skulle vilja läsa om? Jag vet att jag inte lagt upp så mycket avancerat och redigerat, men mitt Photoshop och krånglat jätte länge (-.-') Så kan inte göra något sådant.. Kan inte sätta några texter där eller något... Jätte segt! Men ska se vad jag kan göra ändå, kan nog använda mig av lite olika hemsidor eller så. Det blir ju förståss inte lika bra men något i alla fall.

Har världens huvudvärk från igår, somnade jätte sent.. Men vi hade jätte kul i alla fall!
Och Jennifer blev jätte överraskad, för vi hade överasskningsfest hahaha! :D
Hon fick en Kingsland tröja, ni skulle sett hennes min asså, överlycklig!
Och sen hade vi bakat en tårta också (tro det eller ej) men vi lyckades, hihi :)

Sitter med Almas dator nu (lillasyster) så har tyvärr inga bra bilder!
Jag och Dolittle från en träning för Viktoria i somras.



Ramadja's foderstat


Så ser den ut nu iallefall ;) Dock kanske det sker någon ändring ibland!


*suck*

Gick precis ut till stallet för att se om Ramadja var brunstig eller inte, emmh om man säger som så var hon sjukt brunstig.
Såå typsikt, jag är ganska så besviken :( Även fast värken jag eller Ramadja kan hjälpa det! Åh ni skall bara veta hur mycket jag har sett i framemot detta så nu det där!? It's not fair .. Får se om det finns någon CR att hoppa näst,nästa vecka ;/ Nää ush, detta var verkligen inte det jag ville - helvete


Ibland önska man att du var en valack ? ;-) Haha!




Oh no

Helvete, jag brukar jämt ha en sådan otur! :( Red ändå idag istället för mamma, red en barbacka sväng i padocken och känner hur brunstseg hon är, vill knappt gå fram och så .. Som hon alltid gör när hon börjar brunsta, allmänt seg och så. Åker till festen och träffar mina underbara tjejor och när jag kommer hem så sa mamma och pappa att hon verkade brunstig! Åh, jag blir så trött -.- Och Ramadja är så speciell när hon brunstar, hon är inte som andra ston som blir tjuriga och så utan här är det tvärtom, en sjukt seeeg ponny (överdriver INTE, hon kissar hela tiden och går knappt fram) som kelar (hahhaah) med alla! Så jag får ändå gå upp tidigt och så hur läget är och hur brunstig hon är och avgöra därefter om det blir någon CR elr inte - men jag hoppas att det blir det!

Haha, sorry för att det inte kom någon bildbom heller, får antagligen fixa det senare!

fd
Love you


Haha gud!


Kollade runt lite på min och min och min lillasysters youtube kanal och då hittar jag denna videon

Snart 2 år sedan, jag minns vad glad var över dom CR:na då vi gick felfritt båda klasserna :) Dessutom så var båda 60cm! Minns dock inte att jag red så bra, inte för att skryta men asså, trodde jag red askast för 2 år sedan .. HAHAH


Min kära Timja

Åh vad jag saknar dig gumman, men jag vet att du har det bra hos fodervärdarna.
Hoppas vi ses snart ♥

Alma och Timja i somras





Bra dag!

Godmorgon :)
Känns som det kommer bli en as bra dag! Jag och några fler har ordnat en liten fest för Jennifer, så hon kommer hit ikväll, mys!
Får knappt gå ut för mamma för att et är så kallt och jag är ju förkyld :/ Men som tur är är jag bättre och smittar inte! Men det blir ingen CR för min del imorgon </3

Hade en ganska jobbig kväll igår, mådde inte så bra och så,
för saknar ihjäl mig på en person :(
Tack Johanna Johansson för att du stötta mig !



 


Underbart väder!!

Åh jisses, vilket underbart väder idag! Skall nog snart gå ut och fotografera hästarna :) Så ni får en liten bildbomb sedan
Men just nu håller jag på att fixa med min Ipod MP3 som jag fick av Johanna :)<3
Mamma skall rida idag istället så igår fick Ramadja vila! Och ikväll skall jag till en fest som mina
underbara vänner planerat för mig :D Och imorgon är det CR på KBA! Asså gud vad jag längtar!





Stor Pippi, saknar dig gubben :(<3



Lite bilder sen förra året :) Söta ponnyer vi har!


trötter..

Jag kan inte somna,
och vad gör man då?
Jo, då startar man datorn.. Haha
jag är så osmart...

När allt är piss, så är du den enda som förstår
Jag älskar dig Dolittle ♥




Åh


Finner inga ord för hur mycket du betyder för mig
Önska att jag ibland kunde viska till dig "Jag älskar dig" och att du hade förstårt det
För även om du inte förstår vad jag säger så finns du alltid där!
Du är min bästa vän, Ramadja och du har den största platsen i mitt hjärta
När jag är ledsen,glad eller något annat så finns du alltid där
Ovavsett alla gånger du sprakat, bitit eller kastat av mig - I'm born to love you




..

Hoppas inte att någon tog illa upp över förra inlägget..
Jag störde mig ju bara på kommentaren,
sa inte att han inte var duktig


tjenareee

Har varit ute i stallet en sväng, klarade inte av att sitta ner längre.
Sitter och kollar igenom första säsongen av Solsidan, haha, jag har inget liv D:

Jag hoppas verkligen att jag är bättre på söndag, bara MÅSTE till KBA på CR.




Min vackra ponny









I love you


Deppig..

Jag ligger under täcket och tycker synd om mig själv.. Det är verkligen hemsk att vara såhär sjuk.. Men jag mår något bättre än igår, tror jag...
Ligger nerbäddad under täcket och en filt i soffan D':
Och tycker synd om mig själv.

Och saknar en viss person..

Aja, ska deppa vidare nu, till någon trist film!
Godnatt?






Läsar fråga!

Hur kommer det sig att ni läser denna bloggen?
Vad är bra med den och  vad kan bli bättre?
Vad är mindre bra?
Kommentera gärna vad ni tycker! :D
Vi älskar er

Kramar


Idag..

Har jag matteprov, det känns som om det kommer gå hyffsat, sedan efter skolan kommer min storasyster Johanna och hämtar upp mig så skall vi in till stan :)<3 Så ingen vidare upptadering från mig idag! Antagligen kommer mamma rida Ramadja idag annars så får hon vila!

nbhg
Johanna på Ban (som vi lånade) och jag på min shettis Nanette - för nästan 7 år sedan


Tack Jennifer!

Jennifer sa att hon hade en överraskning till mig, och kolla vad hon skickade! :')

Tack återigen gumman!


I'm home

Skall bara fixa något att äta, sedan rida och efter det plugga en massa till matteprovet imorgon!
Kanske kommer något inlägg sen ikväll (;
Ute snöar det som sjutton -.- Hade hoppats på att det skulle sluta nu! Men se så fel man hade det ..


Halsinfektion!

Hej, jag är bara så lyckad alltså. Igår mådde jag inte särskilt bra, men jag red ändå för han måste ut och röra på sig! Jag ångrar verkligen inte att jag red, men.. herregud vad det smärtar i höger sida av halsen och upp mot käken. USCH! oavsett, så tänker jag åka till KBA på söndag, är ju supertaggad!

Som sagt så sa mamma att jag och Jennifer vill vara med i laget, så hoppas det blir så! :D Skulle ju varit med i DIV ll i höstas med Dolittle fick hosta, men nu är han helt frisk! Ska verkligen träna honom så mycket det går nu!

FAST, nu snöar det ju, och har gjort hela dagen.. Äntligen när man trodde att våren var på ingång så visar det säg att vintern ändå är kvar. Envist! Men det är iof bra för nu är det såpass mycket snö att det inte är halt längre, så då kan jag nog rida i paddocken i alla fall!

Har pluggat hela dagen, så är jätte trött.. Ska sova lite och sedan blir det ännu mer plugg. *SUCK*

kramar

 


Kinglsand summer collection



Gick in på KL's hemsida en snabbis och chekade upp den nya collectionen! Blev helt förälskad i vissa kläder. Här är dock bara några av dom. Skall absolut hålla utkik i varje ridsports butik efter dessa kläder + några mer!



Gud så glad jag är!

Läste precis vad Klara skrivit i bloggen att vi skall vara med i Gotacupen! :D
I'm really happy! Så nu är det bara att verkligen få Ramadja i fin form. Skall rida ett ordentligt dressyrpass idag och verkligen få igenom henne i dom olika gångarterna, vilket jag tror gör henne gott :)
Japp, då taggar man nu till Gotacupen! Yeyey, skulle vart med förra året för Stålebo RK med Dusty men hon fick förkylningsvirus och lite annat som jag inte orkar ta upp här. Men nu är hon frisk som en nötkärna! Förövrigt hann jag hoppa den sista omgången som gick i Nygård med Ramadja men då var jag ej med i laget.

g
Jag och Ramadja på Nygård RS - IGGA min hemska sits över hindret!!


Gotacupen nästa!

Haha rubriken säger det, jag och Jennifer är anmälda till laget! Ska bli jätte roligt!
Ville bara säga det, ska sova nu.

NATTI!


Filmen

Här är filmen från hoppningen:



Haha, äntligen fick jag till det :)


Ramadja i olika träns!



Här ser ni Ramadja i olika träns, tycker personligen hon är sötast i remont, ludd på nosgrimman och utan någon nosgrimma alls :) Dock så funkar hon bäst med remont eller nosgrimma med snok. Eftersom hon kan bli så sjukt stark när man hoppar/rider ut och gärna biter tag i bettet hindras då detta. Men jag är enveten och tar det hon är sötast i och just nu är det nosgrimma med ludd (:



Ridit!

Hej! Kom in från stallet för en stund sen, red i skogen :) Det var jätte mysigt, men kallt.
Dolittle var jätte pigg och glad, sötisen !

Längtar en massa till GBG horse show! Ska köpa MYCKET!
ska dit på söndagen, någon mer som ska dit då? :)
Nu ska jag plugga NO och matte, puss!


Vinn ett JW schabrak!


Länk: http://johannagrant.shapemeup.se/2011/01/27/bloggtavling/


Jennifer hissar!



Åh, blev totalförälskad i detta schabraket :') Och dessutom skulle det nog sitta supersött på Ramadja! Detta är verkligen något jag skall hålla utkik efter på Gbg Horse show :)


Tröött

Jag är så sjukt trött, har ridit på ängen idag och lät Ramadja verkligen få galoppera av sig. Hon tyckte det var jätte skönt att få göra det! Nu är det bara att plugga tyska och matte och sedan äta& sen sova. Jag är så sjukt trött och det är så jobbigt eftersom mitt huvud gör jätte int och så håller jag antagligen på att få tillbaks min förkylning. Vet inte om jag kommer vara med på baskettuneringen i morgon tack vare detta - vi får se!




hej på er!

Hemma från ännu en dag i skolan. Snart är det Sportlov i alla fall! Men imorgon har vi baskettunering ._. kan nog inte vara med p.g.a att jag har en förkyling på G, vill inte att de blir sämre.

På söndag drar jag och Jennifer och hoppar CR i KBA! ska bli gör kul ;)
TAGGAR!  Ska plugga massa till Spanska provet imorgon, uäk. Så jag bloggar mer senare!

Ciao

 


Bilderna, :)

Här får ni några av bilderna jag skrev om igår!












Hinner inte mera nu, ska plugga!
Kram på er



Film från igår!

Blogg.se krånglar så kan inte lägga in filmen här? :s
Länkar den iallafall:http://www.youtube.com/embed/c4T5yl1M7Nk


GBG horse show <3



Åh, gud vad jag taggar dit! Skall dit torsdag (?) och lördag :)
Bara 16 dagar kvar dessutom! ♥
La upp en bild för ganska längesedan om vad jag skulle köpa, tror jag kommer göra en ny sådan så håll utkik :)
Skall plugga engelska nu som jag "råkade" glömma bort att den skulle vara tills imorgon ..


Lite bilder

Laddar upp lite bilder som jag tagit från min mobil :) Som ni ser är det ju världens bästa! (fast nä)


Så jävla söt!



Lite kort från när jag var ute och red för några veckor sedan :)

Världens mest underbara äng fylld med snö :( Ush, jag längtar verkligen efter sommaren ..

Thihi, Ramadja är så söt! Hon har alltid öronen framåt när man rider ut - det är verkligen det bästa hon vet!


Sitter här med hjärtan i halsgropen, fyfan ..
Min finaste Dusty - hur skall vi göra? </3




Bilder!

Hejsan! Jag har tagit emot en massor av bilder från Viktoria nu, både gamla och nya. Flera från Lokaltävling, träning, kurs.. JA MASSOR!
Ni ska få se det mesta imorgon!




Filmen

Det funkar inte att lägga upp filmer på blogg.se ? :o

Men här får ni den ändå : http://www.youtube.com/watch?v=0JAgvOuPwrc


Hoppningen

Gick så super bra! Min underbara ponny gick som en klocka hela passet och hennes ungponnyfasoner har verkligen släppt, hon var en stor ponny idag :') Så sjukt stolt över henne! Red igenom henne först i skritten och traven och hon gick i form nästan hela tiden! Så sjukt fin i munnen. Och i galoppen gick hon också i form några steg :'D Blev så sjukt glad! Tog sedan ett par språng på 40-60cm och avslutade sedan med två språng på 70 cm och hon bara flög över! Så detta ridpasset fick 5/5 möjliga stjärnor. Som Klara skrev förut man såg verkligen hur det lös om våra ponnyer. Hon tyckte det verkligen var sjukt roligt och det syntes inte att hon inte hoppat ordentligt på ett halvår :) Och hade martingalen på också, det funkade självklart perfekt! Nu taggar jag som in i sjutton till CR:en nästa vecka på KBA!


70cm - Bilden är print screenad från filmen som snart kmr upp!


HAHA, så sjukt heta är vi!

Finaste <3

Filmen kommer upp snart! :D


Träningen!

Hejsan! Nu är jag hemma ifrån Holmen :)
Jag jobbade mycket på volter, tog ett par hinder också!
Det var hur härligt som helst och han var verkligen pigg och glad att få röra sig ordentligt igen.
Det bara lös om honom :')
Viktoria kom upp sen och tog ett par kort, så dom får ni sen.
Min mamma var och hämtade Emma och Blondy och Alma och Pirat så hon hann tyvärr inte filma *snyft* :(

puss!




Dressyrsadel ?

Är något som jag verkligen behöver inskaffa till hästarna! Min pessoa sadel är ju en hoppsadel och det är så otroligt svårt att sitta ner djupt i traven och att komma åt dom när man skall jobba hästarna i form. Därför skall jag nog leta efter en billig dressyrsadel som jag kan använda ibland :) Så ah, det är något jag skall se till att inskaffa!
Har dock en gammal allround sadel mot dressyr som vi fick med när vi köpte Ramadja men den sadeln är nog den obekvämaste sadeln som finns, Ush! Har tyvärr inget kort på min pessoa sadel men den är det bästa som finns!


Snyggt kort (fast nä) på mig och Ramadja på Bollebygds RK CR 50cm (: Älskar hennes frambensteknik! Bakbenstekniken är dock något jag önska var bättre ..



<3


Efter alla motgångar vi haft börjar det äntligen bli som bäst



I'm hooome!

Tjenare! Är hemma nu, bästa lördagen på länge, tack tjejor!
Köpte 3 tröjor och en mascara & lite så :)
Köpte dock inga hästgrejer då jag håller hårt i pengarna för Göteborg Horse Show!

Jag taggar som tusan tills imorgon för hoppningen! Har gjort iordning allt utrustning! :D
Självklart ska vi filma, hihi!

Pussar på er!




Hemma nu!

Elr snarare sagt, jag kom en hem för en liten stund sedan.
Köpte 4 grejjer, är en ganska snål person, om ni undrar!
Men det blev två tröjjor, ett jättefint pannband med Sverige färgerna och ett nytt ridspö som jag kan använda här hemma.
Och jag taggar som in i tusan till hoppningen i morgon! SKall bli superkul :)
Och ridningen med martingalen gick super bra! Så det blir att ha det imorgon på hoppningen (:


En trött liten Ramadja förra våren ♥


Längdhoppning?


Har jag inte nämt att förutom att hoppa höjdhoppning så älskar min ponny att hoppa längdhoppning?
Trodde jag skulle dö av skratt när jag fick se det här språnget på bild, Haha!




"NHexperten"

Jag kollade på en blogg som Jennifer länkade till mig igår, och ägaren till bloggen hade skrivit om en blogg som heter www.NHexperten.blogg.se - en ganska underhållande blogg, hon överdriver om det mesta och säger att allt utom NH är fel, att det är den enda "vägen". Jag är ABSOLUT inte emot Natural Horsemanship, men hon överdriver verkligen. Hon skriver b.l.a att man ska sova mindre för att få en lugnare effekt på en häst eftersom man är trött? Bara fööör korkat. Hon verkar vara smått galen.


God morgon!

Jag gick upp ganska tidigt för att fixa lite inlägg eftersom att vi inte kommer att vara hemma idag, och för att städa och fixa iordning mig, för vid 11 så kommer Linnea & Jennifer hit! Sen drar vi in till stan för att möta upp Marika och Rebecka! Bra dag med dom bästa tjejerna in the world ♥ Det blåser JÄTTE mycket här, så jag tänker inte riskera något och ge mig ut med Dolittle.

Är det något ni undrar över eller har ni något önskeinlägg? Kommentera isåfall!




Stan tomorrow!

Som jennifer sa, stan imorgon! Ska bli jätte kul :) 
sorry för dålig uppdateringen men har en förkylning i kroppen så mår
inte så bra, :/



Stan imorgon!

I morgon blir det stan med bästa tjejorna ♥
Skall dock försöka hinna rida innan fast med martingalen på, Haha! Har inte haft det på Ramadja då det är verkligen det värsta hon vet. Men hon har en väldigt speciell form mot hindrerna, hon drar liksom ut huvudet och blir väldigt lång. Min hopptränare tycker egentligen att jag skall ha det på henne så då får jag väll ta att testa det när vi hoppar på söndag :)
Dock så första gången när jag red det på henne (2007) kastade hon av mig, andra gången satt jag åtminstonde kvar och tredje gången fick jag iallefall fram henne i trav men så började hon krångla i galoppen. Då kanske det blir lyckat imorgon då? Det återstår att se :)

Har inga kort med martingalen på - inte vad jag hittar, tyvärr ..

u
♥♥♥♥♥



Ääääälskar min lilla häst ♥

 

 



Av allting här i världen jag önskar allra mest, önskar, önskar, önskar allra mest
Att jag aldrig skall skiljas ifrån min lilla häst, från min lilla häst ♥
Älskar dig Ramadja!


Oh hell

Gick och la mig igår med förhoppningar att det inte skulle finnas så mycket snö ute idag då jag red på ängen igår och på en sträcka var det bara gräs som var helt underbar att trava och galoppera på. Så vaknar man och ser att det snöat en massa under natten! Så allt är liksom snötäckt igen :( Jag som hade tänkt att rida på ängen idag och njuta av gräset då det hann att bli mörkt igår ganska snabbt när jag red -.-


Jag och Dusty förra året på kick offen inför DIV 3


HAHA nolifer

ANMÄLD
Gren: Hoppning
Tävling: Kungsbacka CR
Namn:Jennifer Gingtorp
Klubb: Bollebygds Ridklubb
Häst: Ramadja Burton
Kategori: C-ponny
Klass(er): 60&70cm elr 70&70cm
Program: -
Transport: kylingekärran


TILL HÄSTEN/PONNYN
Schabrak/Vojlock: pessoa
Luva: -
Boots: -
Lindor: -
Transportskydd: Rambo rödrutiga
Benskydd: -
Sadel: pessoa
Träns: morris and nolan med glengordon pannband
Täcke: Charlies
Grimma: svart lädergrimma


TILL MIG SJÄLV
Ridbyxor: Hööks jeansliknande
Tröja: Kingsland
Skjorta: Linne
Kavaj/Jacka: -
Hatt: -
Spö: Svart
Frack: -
Vantar/Handskar: -
Hjälm: Svart John Whitaker / Charles Owen
Jodpurs/Chaps:-
Stövlar: svarta tretorn
Ridstrumpor: svarta kingsland
Sporrar: Jacson
Väst: Svart riders company


Jag och Ramadja på Kungsbacka för 2 år sedan - ursäkta den fula koncentrerade minen på bilden!



Pluuugg!

Hej. förlåt x 1000 för den dåliga uppdateringen från min sida! Jag har verkligen pluggat hur mycket som helst, har 3 prov nästa vecka och redovisningar denna veckan och inlämningsarbeten
så det är MYCKET! men snart är det helg och då blir det bra igen! :D
Som Jennifer skrev ska vi antagligen upp och hoppa på söndag, TAGGAR!
det ska verkligen bli jätte kul, pollen kommer att vara P-I-G-G.
Och vi bjuder väl självklart på film då! :)

Nu ska jag fortsätta plugga lite och sen ska jag ut i stallet!

åh, vilken jätte gammal bild jag hittade på mig och sam! Strunta i
att jag ser sjukt onormal ut..

 


Ridning nuue

Gött det var att rida igår! Tog det ganska lungt ändå, på söndag verkar det som om jag och klara skall upp till holmen och hoppa - då blir det årets (och flera månaders) första seriösa hoppning och gud vad jag taggar!

Kan inte ladda upp ngn bild då blogg.se krånglar ? Får bli en gammal bild (:




Vår

Saknar våren sjukt mycket, är så trött på denna snön nu. Vill bara att allt skall försvinna!
Bjuder på några vår bilder:

2008:




Pippi<3


Saknar den ponnyn sjukt mycket :(<3 Men snart kmr hon hem!<3



Go'morron världen!

Sitter här och behöver egentligen träna in lite tyska glosor :$ hehe, slarv av mig! Men ah, provet får gå som det går.
Hemkunskapen skulle vi bara läsa igenom 2 sidor som tur var! ;o
Red inte igår, det gick inte att rida någonstans! Padocken är verkligen glashal (och blöt..) och det är ju vägarna också! Det suger men jag får se till att hitta på ngn lösning för nu måste hon ridas! Men snart är det avfärd till bussen, vi får höras sen!


Min fina ponnytös!


Bad update!

Hejhej, har inte uppdaterat idag men ah, jag har haft mycket för mig :p
Red inte idag p.g.a att det var svin halt!
Ska försöka göra det imorgon i alla fall.
Nu ska jag plugga vidare, uurrrkkkk.. :(

KRAM

Det fick bli en bild på min lilla voffsing ♥



Dålig upptadering

av mig jag vet .. Men jag var så sjukt trött igår och låg efter i matten så det fick jag göra när jag kom hem -.-
Och idag måste jag träna på tyskan, eftersom vi har tyskan prov imorgon vilket jag inte visste om så woops, ligger lite efter där :$ SKall åtminstode rida idag då jag inte red igår. Tar det lungt idag med tanke på att det är halt och det lilla Ramadja blivit riden. Sen blir det plugga, plugga, plugga!! Ush :( Har ingetligen hemkunskap också -.-




Söt ponny!


RSS 2.0