UNDERBARA PONNY

Idag var jag och Ramadja ute på äventyr! Vi åkte faktiskt till mammas kompis Gunnel (som är dressyrtränare) och tränade dressyr! Har ridit för Gunnel förrut, men med Dusty, måste säga att hon är bäst!

Vi siktade inte in oss på att rida i någon form, utan mer för Ramadjas del, få igång sina bakben. Dem är väldigt "raka" när hon skrittar/travar och i galoppen är dem värst. Så idag blev det att få dem att böja på sig. När hon väl gör det så kommer magen att "höjas" och det kommer bli lättare för henne att arbeta.

Sen gjorde vi även övningar på mittvolten att vi skullte flytta ut bakdelen, antagligen in mot mitten eller utåt och måste säga att det gick förvärnade värt bra! Trots att hon är högbrunstig.

Gunnel tyckte det såg jättebra ut och att Ramadja, trots allt vart fölsto och inte så mycket utbildad att hon var duktig och arbetsvillig.

Nu kommer vi till det jag behöver träna på, vilket jag gör som skjutton och det är att böja in armbågarna när jag rider. Det börjar släppa, men jag har aldrig liksom haft tid att "finslipa" min sits, har alltid varit i fokus att få Ramadja "utbildad" om ni förstår vad jag menar. Men nu skall jag bannemej "finslipa" den ännu mera! Någon som har bra tips? :)

Blir varken bild eller film, mamma glömde av att vi hade med oss kameran :( Fast jag vet faktiskt inte om mamma vet hur systemkameran funkar, hmm..

Men iallefall så var hon superduper duktig idag, helt underbar ♥

Söt gammal bild på Ramadja i transporten ♥



Mellanlandning

Mellanlandar vid datorn för att uppdatera! Nu är hela stallet gjort, (för ett tag sedan tillochmed) och hästarna är nu inne! Nu ska jag kolla på säsongsavsinttet av Desperate Housewifes, sedan ska jag plugga mer!

Blir nog ingen mer update idag, men men. Jennifer har ju inte varit hemma i eftermiddag utan hon har varit iväg med transport och ponny (uuh vad kan de vara hon gör tror ni? :D)

Kram på er!

"Loves a game of easy come and easy go"










Nothin' is more beautiful than true love

happy news for you?

Jag ska inte iväg på studentbjudning idag för måste plugg, spanskaprov tomorrow! Detta betyder att jag är hemma = update? Förhoppningsvis JA! slänger in mer än 1 inlägg såklart!

Nu ska jag ut och sola, vädret asså?! ÄNTLIGEN sommar!! Så mer update sen :)

Blir så trött

Vet att det har blivit mycket "hinner inte, ingen bra update idag" men, vi skriver det inte om vi verkligen inte hinner. Det handlar om att prioritera rätt saker, jag får gärna mer än G på mina prov och lägger därför ner mycket tid på skolan! Och sedan har inte alla 5 hästar som jag heller. Mycket saker som ska fixas, och därför är inte bloggen prio 1, thats it!

Inget mer negativt nu. Idag har hovslagaren varit här och satt på en tappsko på Pirat, klanten tar av sig dom ;) Har inte hänt särskilt mycket mer. Har ju som sagt bara pluggat.

Imorgon kommer jag också att behöva plugga, dessutom ska jag på student och vara där största delen av kvällen. So i'm sorry, NO GOOD UPDATE! Men vi ser ju att ni kikar in ändå. Ni är för underbara. Statistiken ökar som bara den, så himla roligt!

Ha en bra måndagskväll, så bra som den nu kan bli?.
Och som alla vuxna säger "snart är det sommarlov, håll ut" Jaja, det är det men jag vill ha det NU, höhö!


En favoritbild från hoppträningen hemma hos Jennifer


STRESSAD

Hinner inte rida idag, måste plugga massor. Terminens två sista prov ska göras, ett av dom imorgon! Så yes, jag måste som sagt plugga. Men jag tror inte att prinsen lider av en vilodag? Brukar ju ha ungefär 1 i veckan, så :) Ska strax bort och titta till honom, han och Pirat går ju i en hage lite längre bort från där vi bor.

Så blir väl inte supero update idag men jag ska göra så gott jag kan!

stress stress stress

Idag blir det en stressig dag! Så förvänta er inte att det blir någon upptadering från mig. Behöver plugga på matteprovet tills imorgon, rida och göra klart hemrpovet - roligt va?

Kanske slänger upp ett inlägg ikväll, men bara kanske ..


Gammal bild på en duktig Ramadja och en stolt Jennifer!


Hästarna hemma för natten = blöt Klara

Har hämtat hem Pirat och Dolittle nu, gick hem genom skogen så är jätte blött då det regnar jätte mycket. Ska ta en varm dusch nu sen plugga. Har matteprov på Tisdag, och spanskaprov på Onsdag och jag måste verkligen få in allt i huvudet nu, :(

Jag pluggar alltid bättre när jag har musik.. Jag gör nästan allting bättre med musik. Koncentrerar mig jätte bra då! Musik har alltid betytt väldigt mycket för mig, lyssnar alltid på musik som matchar mina känslor! Det får mig alltid på bättre humör... Älskar också att sjunga och spela Piano, haha!

Vad är eran favoritlåt? Har lite låtbrist nämligen.


























Rosa/Svart hemmaoutfit med produkter endast från Hööks



*Schabrak - Gold Medal Ambition Allround - 249 kr
* Ridstövlar - Läderstövel Horsehead "Skaften finns i fyra olika varianter och är dekorerade med strasstenar" - 1299 kr
* Pannband - Pannband med rosa strasstenar, svängt. - 199 kr
* Ridjacka - Klubbjacka CRW "Vindtät och vattenavvisande" - 279 kr
* Ridbyxor - Svarta helskodda ridbyxor CRW - 299 kr

Det var rätt svårt att hitta produkter som matchade varandra, men fick ihop det iallafall. För att få ihop en fin "outfit" behöver man faktiskt inte alltid ha dom finaste och dyraste märken man kan hitta.

Tillsammans kostar allt 2325 kr


Världens finaste ponnyer!


Ramadja Burton ♥

Dusty ♥

Pippi ♥

Expressen ♥

Fotografier jag tagit idag, finner inga ord hur mycket dem här underbaringarna betyder :')♥


Sovit ut

Hejsan! Vaknade 11 idag, men nu har jag iallafall ridit. Red med Emma, en sväng i skogen. Jätte mysigt! Sedan släppte vi Pirat och Dolittle i en hage full med gräs där dom ska få gå idag och imorgon, och blondy och company i en annan :)

Imorgon får han vila, har massa att plugga. :(
Nu ska jag sätta ihop en outfit tror jag! Funderar på att köra Hööks-tema, så att jag tar BARA produkter från Hööks i outfiten, haha utmaning!


idag ...


... hämtar vi hem våran lilla Pippi ♥


Random


Sådär lite kvällshumor ..


BGD SNART

Har kollat på skräckfilm med Linnea, vi satt och gapflabba! Haha seriöst, normalt va?
Vi ska nog in till Bollebygd iallafall och möta upp Marika och Rebecka, vettefan vad vi ska göra men Linnea säger att det är kul när det är fäst där.. :o

Aja, får se hur länge jag kan stanna, har ju hästar också :)
Förresten, första gången på länge som Dolittle stegrade idag, han blev rädd för en traktor och någon annan sak, så han kasta sig åt sidan, så försökte jag få honom att gå förbi men han ställde sig bara. jaja, damphästen.

Just nu ösregnar det.. kul? Var är sommaren?
Har tänkt ut ett intressant inlägg till i ikväll, om jag kommer ihåg vad jag ska skriva.
Stay tuned!


Gammal favoritbild från förra sommaren, min vackra prins.

Today

Skulle som Jennifer åkt in till bollebygd för fäst, men stannar hellre hemma om det ska regna. Har redan ridit, blev en tur i skogen och lite basic i paddocken :) Har precis gjort iordning mig, och ska bara städa lite. För Linnea kommer någon gång vid 1, skoj! Får se vad vi gör, vi brukar ju hitta på rätt mycket när vi är med varandra ändå, haha!

Så lite kass update blir det allt från min sida. Men så är det ibland,
Mer update sen


Bild på prinsen från i vintras. J*vlar vilken björnpäls!


Stallet nu

När jag kom hem var jag jätte trött, så bara slängde mig i soffan och halvsov samtidigt som jag kolla på någon film som gick på TV. Nu ska jag fixa stallet, stormockade hos prinsen igår, blev fint! Får se hur det ser ut där nudå.. Har jag berättat att han är den värsta att mocka hos i hela universum? Jag lovar, ser ni det kommer ni få en chock! Haha ;)

Får se vad jag hittar på ikväll, kanske drar till någon kompis. Vill inte sitta hemma, känner mig lite uttråkad just nu!

Får se vad jag bjuder på för update sen, kanske en outfit?

Bjuder på en bild på söta och galna lilla Ofelia. Hon var så stolt efter att ha fångat en daggmask igår, haha. Mysigt värre! :D


Kass update

Men vad har man att blogga om nu? Jag menar, detta är sista skolveckan, innan vi bara går halva veckor innan sommarlovet. Det är regnigt och mulet, man har en massa läxor och grejer som ska göras innan vi slutar.

Skoldagar:

Fredag
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag - LEDIGA
Fredag - LEDIGA
Måndag - LEDIGA
Tisdag - göra grejer med klassen/halvt lediga typ
Onsdag - chill dag
Torsdag - chill dag
Fredag 10 Juni - SOMMARLOV

Så vi har alltså bara 4 riktiga skoldagar kvar, hur skönt är inte det?!
I sommar ska jag rida, tävla, vara med kompisar, bada, sola, sova, CHILLA! Kanske åka utomlands. Men förra året var vi i så mycket länder och reste så sjukt mycket att vi kanske inte har råd denna sommaren. Men det blir väl alltid något litet får man hoppas ;)

Nu ska jag plugga matte, har prov på Tisdag, usch. Sen duscha och sen sova. Har typ sömnbrist och är hur trött som helst.

Imorgon är det iallafall 

 


Gårdagens ridpass

Jag provade ju som sagt en ny sadel, skit bra verkligen! Nu kan man liksom "sitta upp" För den andra sadeln jag har tvingar en bak i en stolsits och man får väldigt ont i ryggen av den. Av det kan jag ha fått spänningshuvudvärk.. Men jag ska prova den här sadeln idag igen, känna på den lite mer. Jag har provat den innan, men en gång när jag precis suttit upp (med den sadeln) så fick han panik och började bocka och kicka, setgarade pch höll på. Vi trodde att det var pga sadeln men, för den gled bakåt då FAST vi hade spänt sadelgjorden.

Men den gled lite även igår, så får ha förbygel.. yeye ;) Jag red ju även utan martingal, så äckligt stor skillnad på honom. Men jag red iallafall i paddocken, jobbade lite dressyr. Korta och länga stegen, galoppombyten på ett S, övergångar och sånt basic. Han var på ett "vill inte samarbeta vill ut i hagen" humör igår, fyy. Men han gick fint tillslut. Var även ute i skogen ;)

Nu ska jag chilla lite, sen ska jag rida. Får se vad jag hittar på!
Hare gött.


snygg häst!


Hemkommen!

Nu ska jag ut och rida. Det blir uppvärmning i skogen, sedan ett pass i paddocken ;) Ska prova en ny sadel på honom idag också, som jag vet ligger bra. Red med den senast i höstas, så får känna mig in lite!

Mer update senare! :)


Bild från igår i repris


Ridit

Ida hängde med mig hem, för att hon ville kolla när jag red. Hon fotade även lite. Jag började med att värma upp honom i både skritt och trav i båpde varven, lite övergångar + volter. Sedan la jag in galopp och gjorde samma övningar. Började sedan värma upp på ett hinder som låg på kanske 50 cm, höjde succesvt och hoppade i slutet runt 105-110 cm. Han kändes helt okej idag, har haft bättre ridpass. Men han är nog lite deppig över vädrer eftersom det regnar och blåser. Usch...

Bilderna är alltså tagna av http://photoitsfunny.blogg.se/


sötis drömmer sig bort i sin egna lilla värld



Jättefina ansiktsuttryck haha! Men vem är dösnygg när man rider? ;)

Hinner inte

Hinner inte blogga mera idag! Ska redovisa en massa på engelska som jag måste få in i huvudet nu.
Ha en bra måndagskväll! Hur bra nu den kan bli.. hatar måndagar.. tisdagar också





Hemma nu

Jag ska bara duscha och äta, sen kommer annie och vi ska rida :) Och ja nu tänker ni säkert "men vilket pucko, som duschar innan ridningen" men jag gillar faktiskt att duscha efter skolan. Självklart duschar jag sedan igen, haha ;)

Vi ska nog rida i skogen. Eller, nä, det ska vi. Jag har ridit i skogen ett par dagaar i streck nu och varken jag eller dolittle kan få nog av det. Man blir på bättre humör, och jag orkar knappt något annat en en racingrunda i skogen efter skolan. Dessutom blåser det, och jag tål inte damm, så jag kan inte vara i paddocken då utan att få andningsproblem.

Mer update senare! Har ni något speciellt önskeinlägg? Kanske kan sätta ihop en outfit om jag hinner, har massa plugg.


HIHI

Victoria kommenterade först, så hon får sin länk ;)
http://victoria-81.blogspot.com/


Länk

Vill bara passa på att länka Ida igen! En tjej som vet mycket om fotografering och är så snäll att hon delar med sig av sina bilder i sin blogg!

Kika in och njut av hennes grymma bilder: http://photoitsfunny.blogg.se/

Surprised

Är förvånad att ingen kommenterade blondy i inlägget jag skrev igår, jag menar, vem vill inte ha en länk serverad?

Den första som kommenterar Blondy här nedanför, får en länk ;)

Nu..

Nu blir det ridning på Ramadja. En liten mysig skrittur ut tillsmmans med mamma som går med med Dusty. Kom på även att jag har två inlämningar som skall vara klara imorgon också, och jag har inte äns kommit hälfen så långt på dem. Ooouuupps ..


Ridit 2 hästar today!

Först red jag och emma ut i skogen, ganska mycket galopp och hyfsat mycket jobb för dom. Även lite klättring och jobba med vart man sätter hovisarna ;) Sedan red vi hem, tog av Blondy sadel, släppte ut dolittle i hagen och hämtade Timja. Vi skrittade blondy ohc timja barbacka bort till en större hage, medans alma ledde Sam.

Vi släppte dom där, så ska dom på beta av över dagen och natten och sedan ska vi hämta hem dom imorgon ;) Vi åker och tittar till dom såklart ikväll, så kanske tar med mig kameran då.

Vad ska ni göra idag då?


Gammal och söt bild efter lyckad dag tagen av Becky!


Rida

Ska rida med Emma nu! Blir att jobba i skogen, så mysigt!
Det är åska på G men det är skit samma ;)

Hörs sen!

Kingslands historia

Kingsland är ju ett väldigt populärt märke, men vill ni vtea historien bakom märket?


Kingsland är ett norskt märke som har sedan den inrättades 1999, vuxit till
Nordens mest populära och en av världens största tillverkare av hästsport slitage.
Lin Kingsroed , skaparen av märket , kommer själv från en familj av topp ryttare.
Hennes vision var att göra funktionella ridsport kläder med eye- överklagande av
en blandning av elegans och förfining av klassiska ryttaren bära med aktuell design.

Idag, nästan tio år senare, har Kingsland mer än 1000 försäljningsställen i
25 länder och Lin Kingsroed är fortfarande designer och creative director .
Kingsland har ett rykte för sina subtil blandning av klassisk rid och aktuell design .
Denna kombination tillsammans med användning av högklassiga material,
har gjort Kingsland favorit märke hos många av världens bästa ryttare.
Den ökande populariteten för märket har lett till utvecklingen av en rad nya produkter.
Kingsland nu presenterar två kollektioner per år som, förutom att hästtävling kläder,
även ett brett utbud av kvalitet fritidskläder .




Rätt svar är:

Blondy!

Megan eftersom du inte har något jag kan länka till, så får den första nästa som kommenterar Blondy EN länkning, bara 1 eftersom dom fick svaret serverat ;) *EVIL*

Vill passa på att säga att Blondy inte är tävlad någon gång! Inte ens Clearround, hon är inte ens registrerad i TDB. Men sånt ska fixas! Ser fram emot detta! :)

Här får du din länk Alma! http://photoandhorse.blogg.se/ Du får även en till vid ett annat tillfälle. Det är nästan lite fusk eftersom du är min syster... HAHA, men ni andra får vara snabbare och lite klurigare förstår ni (:


En gammal söt bild på en vintertjock Blondy, så söööt!

Jag tränade henne idag, när jag kom hem från tävlingen. Red först igenom henne, men hon var på grymt piggt humör så ville passa på att hoppa, hon har så underbar hoppteknik! Hon tar verkligen i med hela ryggen och tycker det är så roligt! Hon är beviset på att även "kraftiga" små envisa haflingerston också kan.

Har inte så mycket att säga om passet, men hon var verkligen duktig! Jag red dock rätt dåligt idag enligt mig själv, yeye. Alla har vi våra dagar! ;)


Gissa..

Gissa vem jag ska börja träna nu, mycket, och börja tävla efter sommaren, och kanske t.o.m starta CR i Kungsbacka med? Det är inte Dolittle ;)

En av våra hästar!
Dom 2 första som gissar rätt får två länkningar, en när dom svarat rätt och en vid ett annat tillfälle i veckan! :)

TYPISKT

Yep, lite små ledsen, det är jag.
Allt var så perfekt, jag var lugn, Dolittle var lugn, lastade och han gick på direkt för första på över ett halv år. Han är lugn i transporten, ger honom några morötter och han står och käkar hö från sitt hönät. Vi hade även lastat Pirat, och satte oss i bilen för att köra, jag och mamma med Dolittle i transporten och pappa och Alma med Pirat i sin transport. Vi startar motorn, och jag vevar ner rutan för att fråga om pappa var klar så vi kunde köra, men då går självklart inte deras bil igång. Vi provar med allt men den går inte igång. Det tog jätte lång tid och om vi skulle lasta ur hästarna skulle inte Dolittle vara lätt att få på, dessutom var han lugn. Men tillslut blev han väldigt otålig och började trampa ängsligt, han blev rastlös. Jag klappade honom och pratade med honom men det hjälpte inte. Han blev helt galen och stegrade och fastnade med ena benet över bommen, *tro mig, den är rätt höjd* Men som tur är har vi ju hög säkerhet i transporten och säkerhetsbommar så vi fick loss honom. Vi lastade ur honom för att se att han mådde bra, vilket han gjorde men han var väldigt uppstressad, och det var inte läge att lasta på honom igen - det vore inte schysst alls mot honom!

Men jag gick och lugnade honom en bit och satte mig i gräset längre bort så han fick beta.
Vi åkte iväg med Pirat iallafall.

Jag är väldigt besviken och ledsen för var verkligen taggad. Men sånt här händer, jag skyller inte ifrån mig på någon, för det var ingens fel att det blev såhär.
Och förresten så var Östadkulle inte något bra ställe alls, JÄTTE trång framhoppning, jättesmal verkligen! Alldeles för många inne på framridningen var det också. Och dom hade en lastbil som dommartorn som väldigt många hästar regareade på.

Men aja, inget ställe är perfekt!! Nu är jag taggad för finalen av Gotacupen, det ska bli roligt att komma iväg på tävling.

Ska även berätta en väldigt rolig grej sen, nu ska jag ut och göra stallet! :)


Super söt och gammal bild!

Gårdagens ridpass - Ramadja

Red min fina snutt i padocken igår. Hon var så fin!! Red igenom henne verkligen, och åh - hon var så fin! Räckte att mestandels använda skänklarna för att få henne i form. Inte nästintill ett tygeltag. Tog några få galoppsteg och satt där och sken som en sol, lika lycklig över att få galoppera henne igen! :')

Idag på tävlingen saknade jag fruktansvärt mycket att tävla Ramadja, nästan så det gjorde ont i hjärtat. Nu det sista när det gick så bra. Hon som ibörjan knappt kommer över en bom och sista tävlingen hoppade hon en hel banan även fast hon hade ont. Finaste tjejen <3


Finner inga ord hur mycket jag älskar den ponnyn <3 Tack Alma för bilden!


Hemma igen!

Var ju som sagt och tävlade Klaras lillasyster Almas d-ponny Ponnyranchens Pirat idag.

Framridningen: Seg och så men jag fick nog igång han ganska bra tillsut.
Framhoppningen: Tog bara räcket 2 gånger då det var super trångt. Ville inte "riskera" något.
Lagklassen: Vi kommer in, en lite små tittig Pirat gillar inte att det blåser. Får bra fart på honom mitt ettan, stopp. Kommer en andra gång, ännu bättre fart men tvärnit. Och en tredje gång, nu la jag även till spöt och "röt" till (något jag ALDRIG gjort förut, tkr det inte är särskillt trevligt för den delen heller, men aja, försökte) Och ännu ett tvärnit. Tredje gången vi kom mot det var det faktiskt i fullt fart. Men nixpix, han ville inte. Har hört att han är väldigt envis också, haha!

Ser ingen anledningen till att vara besviken. Andra gången jag rider honom, första gången jag hoppar bana och tävlar honom. Första gången på flera år Pirat vart på en "riktig" tävling. Tar tid att vänja sig ;) Jag är nöjd!



här trodde jag faktiskt han skulle hoppa, men blev en krash in i hindret istället (jag åkte in av dock..)



Här tog det stopp igen!



Nu kör vi!

*Tidsinställt*

Nu rullar vi iväg från gårdsplanen här hemma med våra snygga, vita BOJ transport mot Östadkulle Ridklubb, med min stjärna där bak. Önska mig lycka till! :D


hehe

Visst är det Pirat jag skall tävla imorgon! Och om ni undrar varför jag inte skall tävla Dusty så kanske jag berättar det senare. Vet faktiskt inte om jag riktigt orkar det ..







Skall bli spännande att se hur Pirat är! Det kommer bli andra gången jag rider honom imorgon, därför har jag inte så stora krav och blir glad bara vi kommer runt banan :) Han är en utav världens sötaste men också kanske segaste (?) Tack så hemskt mycket Alma för att jag får låna honom!



Allt klart!

Nu är Dolittle ren och fin! Han blänker, min lilla prins!
Lite charmiga bilder:


Vacker häst jag har!
Charmtroll ;)

Inte liiite trasslig man, ibland undrar jag vad han hittar på i hagen haha, stora tovor undertill fast jag borstar den varje dag, haha!

Men nu måste jag sleepa! Klockan är liksom kvart i 11.
Hörs imorgon eftermiddag med resultat! ;) Hoppas dom är bra.


Fixa det sista

Nu ska jag gå ut och fixa det sista för tävlingen imorgon. Ska ta in Dolittle nu, rykta och göra iordning honom, och lägga in mer spån i transporten!

Ha en bra kväll, blir ingen mer update från min sida antagligen!

Rätt svar var...

PIRAT!




Lovade länk :) Första två som svarade rätt var:
Josefin! http://sleepyhollow.blogg.se/
Johanna! http://jojopajen.blogg.se/

Grattis tejer!

Bloggtävling!


Bloggen Stall Viggerby lottar ut ett par JW byxor i valfri färg med sammarbete från Fåglasång Ridsport&Foder!



Snabb fråga, behöver snabbt svar!

Vad tycker ni jag ska ha för schabrak imorgon? Mitt blåa Schokemöhle eller mitt schabrak med Borks logo tryck på?

BEHÖVER SNABBT SVAR


OOH SURPRISE

Gissa vem Jennifer ska tävla imorgon? Hon ska inte tävla någon av sina hästar kan jag säga, och inte Dolittle, kan ni gissa?! :D

Dom 2 första som gissar rätt får varsin länkning!


Såhär är det.

Vi kommer fortsätta med blogga, sortera bort alla skit kommentarer vi får och strunta i dom. Om man ska ge kritik, så ska man veta något, i detta sammanhang om Dolittle. Och om man inte gillar bloggen bör man inte läsa den. Det är så lätt att spela cool bakom datorskärmen, och jag kan slå vad om att ni inte skulle öppna käften om ni mötte mig och Jennifer i verkligheten.

Vill säga tack till alla som stöttar oss, som skriver söta kommentarer, osv. Vi bloggar för er och inte för någon skitstövel som spelar tuff, utan att ha fakta.

Men visst, jag kan säga att vi kunde ha skött detta på ett annat sätt, än att göra svar på tal. Vi hade kunnat sortera bort dom, men nu rullade kommentarerna in och jag blev så frustrerad. Vissa saker måste man verkligen ta upp.

Nu ska jag iallafall rida med Annie.
Får se om vi slänger in mer inlägg idag, är rätt så förbannad fortfarande.


Tack Elin!

Åh, vad glad jag blir! Håller helt med dig. Det är bara svårt att strunta i dom när dom bara rullar in hela tiden. Men vi ska lära oss att bara ta bort dom, och kanske tillochmed fortsätta blogga!

Tack Elin! <3


Vill visa



Tack så hemskt mycket Ewe, det stärker mig verkligen att du tycker det, och förstår!
Du är jätteduktig!

Tack!!


Ta bort bloggen??

Vi har snackat, och kommit överns om att antagligen ta bort bloggen. Nu när vi har många läsare, så har vi väldigt blandade läsare.

Detta är jävligt synd, för vi båda gillar verkligen att blogga! Men tyvärr finns det alltid människor som ska sabotera av olika anledningar. Ni är bara besserwissers utan liv, som ska kommentera skitsaker för att ni är avundsjuka. Det är så det är och förneka inte det. Och eftersom ni bara ska kommentera skit, så bryr vi oss faktiskt inte om att försöka förklara längre då ni inte kan få in det.

Detta är riktat mot vissa, den större delen av läsarna.

Och passar inte bloggen er - läs den inte då!


Och ännu en svar på tal

Du som kommenterar är rätt patetisk, du vågar INTE visa vem du är, du klagar på bloggen och ändå läser du den, och du/många andra som kommenterar skit, verkar tro att hästar är robotar. Herregud, bara dra åt helvete. Jag orkar inte ens försöka förklara mer för er.


En som vet, tack!

Tack Becka! Och ni som kommenterade, tro mig hon vet vad hon pratar om då hon hade Dolittle innan mig!

Återigen, tack!


Svar på fråga


Man tackar! Det är faktsikt en kingslands regnjacka. Hur skön och behaglig som helst att ha på sig/rida i. Kommer tyvärr inte ihåg hur mycket den kostade men minns att den inte var så dyr. Mamma köpte den åt mig på Skara hästsport i slutet av sommaren -10.


Svar på tal (IGEN -.-)


Visst kan tävlingshästar titta på hinder? Varför skulle dem inte kunna göra det? Och om det nu var 10 år sedan Dolittle var ute på tävlingar sist och hoppade "titthinder" var det ju det. Punkt slut. Tycker även att ni skall ta och läsa detta medelandet som Klara fick utav en utav Dolittles gamla ryttare.

"Trots att det kände bra inför hinder kunde han tvärstanna, så han hade en falskbjudning ibland"
Nu kanske han inte stanna för att han tyckte det var tittigt. Men vem vet? Men när flera utav hans gamla ryttare själva skriver att han vips vups kunde stanna ibland. Då kan han väl lika väl göra det med Klara.

Gammal tävlingsbild på Dolittle. Diana Skoglund som är ryttare.

+ Jag hittade ett gammalt tävlingsresultat från 1999, som vi ska publicera!


Bloggtävling hos ponyryttarna

Börjar bli många tävlingar jag är med i!

Bilden är länkad


Jennifer & Ramadja 13 maj

Måste säga att min ponny var jättefin idag. Och testade faktisk på galopp, i båda varven (dubbelkollat om det var okej vilket det var) men max 5 meter i varje varv. Och gissa om jag var världens lyckligaste. Satt med ett stort smile på läpparna. Trots att galoppen var seg och hon var surig så var det så underbart.





HAHA, jag dör, ponnyn fick fel galopp och såg ut som en islandshäst. Ändå är jag lika glad!



Lycklig tjej!

Orkade verkligen inte redigera bilderna, men det hade verkligen behövts på några.


smakprov

Ett litet smakprov av vad som kommer upp sen .. Vet att jag ser ut som en hösäck



Bilder Ulricehamnbugdens RK

Fick in några fina bilder från Annelie - tack så hemskt mycket! :D

Bjuder på denna, haha!





HAHAHA, så ful jag ser ut

Svar på tal

Nej jag svarar inte på bloggen, jag svarar här. Varför ska man annars ha svar på tal? Jag menar, om någon annan undrar samma sak så får ju dom veta det nu också! :)

Kan man tycka, men nej. Även fast han har gått upp till MSV A, så är han tittig. Han är ju fortfarande häst, främmande föremål, tja, dom reagerar. Sen så var det inte just hindret, utan dom gigantiska tornen brevid + massa "smycken" Han var verkligen att nej, jag vill inte! Och det var just på det hindret, alla andra flög han över. Och sen så har han inte tävlats på flera år. Hans förra ägare, vad jag vet tävlade honom inte, och hans förrförra slutade tävla honom 2001.


?

Nästan varje kväll blir det såhär på hastnet, bara för mig det blir så?


HISS

Har glömt att..

HISSA ULRICEHAMNSBYGDENS RIDKLUBB! Jätte trovligt folk, trivdes verkligen med att tävla där :D Jätte bra ställe. Tycker dom kan elda upp sitt dumma titthinder bara ;)


Bilder från den regionala tävlingen







Hinner inte ladda upp fler nu!


Hemma!

Eller ah, kom hem för en liten stund sedan. Här kommer några bilder jag fotograferade :) Inte bästa, trixade med inställningarna på objektivet för att se om det skulle bli bättre. Lite bättre blev det ifos, dock är vissa av dem ganska suddiga ju större dem blir.













Outfit á la Östadkulle Ridklubb

Jag har suttit och funderat ett tag på vad jag ska ha för outfit på Lördag då det är andra omgången av Gotacupen i Östadkulle! Tror jag ska ha ett vitt schabrak, första gången på länge jag tävla med det!

Så det blir:

Vitt schabrak med Bollebygds logo inbroderat på sidan
Mörkblå tröja
Vita ridbyxor
Horsehead ridstövlar
Mörkblå senskydd (ska köpas denna vecka)

Låter najs va? Kör på BoRK:s färger, vitt och mörkblått ;)


Hemma igen!

Kom nyss hem från tävlingen! Fick några snygga bilder trots allt, tror jag. Ska ladda in dom i datorn senare! Nu ska jag byta om till stallkläder igen, hämta Sam, rykta honom lite och mysa lääänge!

Vi hörs senare! :)


Bild i repris på sötnosen


Duktig tjej, eller inte

Vadfan är det med mig? Jag har alltid satt kameran på laddning kvällen innan jag skall fotografera en tävling. Men nu har jag glömt det?! Så otroligt irreterande. Satte den på laddning vid 09:00 så lite har den väl fått ladda. Fast så grymt irreterande. Aja, bara att hoppas på att batteriet räcker!

Och så kom Eric Saade trea igår, han skulle ha vunnit, åtminstonde kommit tvåa, Men jaja, trea är inte så illa pinkat :)

Vi hörs senare!


Duktig chey

Har redan ridit, cred till mig! Duktig chey, haha ;) Nu ska jag göra mig iordning sen ska jag upp till BoRK för att fotografera den regionala hopptävlingen tillsammans med Jennifer och Ida!

Hoppas jag får fixat kameran noggrant idag, objektivet vill inte ta rörelsebilder *morr* Så dom blir jätte dåliga!
Lägger väl in dom om dom blir bra!

Lycka till till alla ni som ska starta!


 


AZERBAAAJS

Haha, jag hade inget bättre för mig än att kolla på USC ikväll! Tycker det är grymt tråkigt egentligen!
Hejade självklart på Sverige, sen Irland! Men självklart ska vi inte vinna. Aja, en 3:e plats är inte så dåligt ändå! ;)

Nu ska jag sitta uppe en liiiten stund till och snacka med en grymt arg Jennifer som är helt dökär i Eric Saade, haha! Hörs mera imorgon :)


Svar på tal

Hej Lisa! Jag tränar för Victoria Gustavsson! (http://victoria-81.blogspot.com/) Jätte duktig!
Jennifer tränar för en tjej som heter Tove, kommer dock inte ihåg vad hon heter i efternamn. Det kan nog Jennifer svara på! :)

Kram!


Sam är hemma!!

Gick upp tidigt idag, för att åka till Varberg och hämta hem Sam. Han är ärligt talat den vackraste shettis jag sett, mitt lilla hjärta.. :')

Tog lite bilder på honom i hagen. (Han går med Blondy och Timja nu, eftersom han var ledare över dom innan, men nu är ju Dolittle ledare, så det kan bli fight mellan dom. Jag tror inte att vi kommer släppa dom tillsammans alls faktiskt.)

Det regnade så dom är inte de bästa!




Ännu en tävling!


Bilden är länkad :)


Visste ni att ...

Ramadja och Dolittle är släktingar?




Dåligt med upptadering

Idag blir det tyvärr dåligt med upptadering :( Men jag skall göra så gott jag kan för att det skall bli mycket med inlägg. Så vi hörs senare!


Lilla söta&trötta Ramadja!


Bloggtävlingar




Bilderna är länkade till tävlingarna :)


Dagens ridpass + bilder

Skrittade/travade ut på Dusty med Alicia på Esse och Mamma på Ramadja. Jättemysigt! Dusty gick jättefint i formen och var precis där jag ville ha henne.



Och ja, min mamma rider western ;)




Mamma är medveten om att hon är förstor på Ramadja men en liten skrittur någon gång ibland skadar inte ;)

Jättedåliga bilder, Men våran digitalkamera är som den är!



Bästa humöret

Är jätte glad, haha weird, var jätte trött förut! Jag och Alma städade hela hallen och köket, *STOLTA* och just nu sitter jag här och sjunger höööögt, haha! Vilket liv.. Vi har även gjort klart allt i stallet så nu är det bara att ta in hästarna ;)

HA EN FORTSATT BRA FREDAG


Ohyeah

Statistiken bara stiger och stiger för varje dag som går!
Så himla roligt är det, blir mycket roligare att blogga och så :)

Skall antagligen rida snart tror jag. Dock är ingen hemma förutom min lillasyster och vi får inte rida ensamma så det är väl bara att vänta. Tror jag skrittar ute med dem båda idag igen. Får se vad jag hittar på. För har inte så mycket mer lust vid att sitta vid datorn, vi får se vad jag hittar på. Eller ah, behöver nog städa mitt rum eftersom vi skall ha släktkalas här hemma imorgon. Så det blir väl att fixa lite med det!


En utav våra hundar Bonnie får stå för bild :)


Lycka

Imorgon hämtar vi hem Sam.
För er som inte vet vem Sam är, så är det en shettis som vi hade på foder i knappt 1 år. Ska inte skriva varför han åkte, men han åkte iallafall bara ifrån oss helt plötsligt för att ägaren tyckte att han hade blivit fin nog för utställningar igen. Alltså var vi utnyttjade. Han lämnades sedan ut på foder igen, till någon annan. Ägaren ringde oss inte ens och frågade ifall vi var intresserade.

Jag letade länge efter honom, och en dag när jag var med Jennifer hjälpte hon mig att leta, vi kollade runt på en massa hemsidor, sökte och letade i vartenda hörn. Vi hittade tillslut hans ägare på facebook och jag mailade henne och frågade vart han var. Hon svarade ganska kort att han står på foder i varberg. Hon berättade också att han var till salu. Jag ringde mamma och vi pratade om det när jag kom hem från Jennifer på kvällen. Självklart ville vi köpa honom. Vi hälsade på honom för ett tag sedan nere i varberg och när jag såg honom i hagen. för första gången på jättelänge så fick jag tårar i ögonen.

Jag och Sam byggde upp en väldigt speciell relation när vi hade honom hos oss. Han är verkligen en familjemedlem.

Så imorgon kan jag känna mig riktigt hel igen, saknar verkligen honom!
Tänk om jag och jennifer inte hade letat efter honom den dagen? Då hade jag antagligen inte vetat var han är nu.



Todays

Snart kommer Annie, blir att rida ut i det lite mulna vädret. Vi ska bara skritta Blondy och Dolittle lite försiktigt, vill inte kräva något av dom nu, och vill ta det lungt pga ormbettet. HATAR ORMAR -.-

Sedan är vi ju lediga idag, så vet inte riktigt vad jag ska hitta på? Vara med någon kanske? Hmm, får se :)
Vad ska ni göra idag?

Ha en go dag!


Outfit - Lila&Grön


Satte ihop en snabb outfit, valde lite svåra färger, hittade nästan ingenting! Så den är lite tom och så.. Aja!
Vill passa på att HISSA Eskadron, grymt snyggt och bra märke :D


Tilldelat trapalandas finaste änglar


Lisa Gerrad - Now we are free


Ni har åtminstonde inte ont längre, men jag önskar att ni fortfarande strövade omkring på denna jord .. <3
R.I.P

*Vet tyvärr inte när Kvicken var född eller när han dog. Jag var såpass liten när vi ägde honom och fick ta bort honom. Men jag tror han blev rut 7-8år(?) :( *

Jag saknar er <3


Bloggar

Bloggar som jag läser:

Lisa & Anderas blogg ponnyochryttare.


Johannas blogg Johannagrant.


Sofia & Linns blogg teamsl.


Carolines blogg ponyfocus.


Jennifer & Allis blogg ponyryttarna.


Emma Fors blogg forzi.

Bloggarna som jag läser mest. Inte så många kanske men det räcker gott och väl. Sen tittar jag väl in ibland på andra+kompisars bloggar. Händer dock ytterst sällan. Gör annat vid datorn, faktiskt (a)


Sådär ja!

Är man bäst är man, och nu menar jag ju det med att jag visste att Eric Saade skulle till finalen. Eller inte, jag kan faktsikt erkänna att jag inte trodde det. Inte när det bara var en finalplats kvar och Sverige än inte var uppropat. Men så går vi vidare. Haha, jag skrek av glädje :D

Nu väntar kvällschill. Har laddat en låtlista på YT (ja jag vet, varför har jag inte spotify? Men laddade ner det innan min data kraschade och när den gjorde det försvann det -.-) Och nu när man bara får lyssna på en låt max 5 gånger!? Då tycker jag YT är bättre.

Imorgon skall jag och min lillasyster fotografera lite. Får se om det kommer upp här. Men kanske :)

Och dessutom har jag redan börjat planera en ny header! Bara i huvudet dock, då alla bilder som skall till saknas. Men får se till att få ner tankarna på den på papper, så jag inte glömmer av hur den skall se ut. Men åh! Jag tror den kommer bli super snygg. En riktig sommarheader. Hehe, blir riktigt sugen på att börja på den nu. Men som sagt, utan bilder kommer man inte särskillt långt.



Objektivet duger än så länge åtminstonde till naturporträtt. Bjuder på några som jag tog i söndags när jag kom hem från tävlingen.




Tävling: Vinn ett JW schabrak+huva!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!




...

Kommer verkligen inte på någon rubrik..

Har haft en dålig vecka, men även bra på många sett! Jaja, nu ska jag inte klaga.

Som ni har märkt har det varit dålig update, och jaag röt ifrån igår. Hade förberett ett inlägg men hade ingen lust att publicera det ändå, just because!
Men som Jennifer skrev så har vi studiedag imorgon! Gött, tror det blir ganska bra update från min sida, har lite grejor som ska göras bara! Vi får helt enkelt vänta och se. Men Jennifer verkar ha laddat med något, och hon har lite inlägg i utkast som jag tror hon kommer publicera!

Kan fortfarande inte rida Dolittle pga ormbettet, vill inte heller riskera något!
Ska se om jag ska sätta ihop filmen från Lokaltävlingen, inte särskilt mycket att se, men aja.


Nu: Stallet!

Nu: Stallet!




Sötnos på bild


Bara för att jag älskar den bilden .. <3

Idag kommer det nog bli uptade tror jag. Dock klockan 21:00 kommer jag sitta bänkad framför tv:n och kolla på när snyggingen Eric Saade sjunger - tummen upp! Imorgon är det stuidedag så då kommer det nog också bli bra uptade! Så vänta er mycket inlägg.

Fick tyvärr aldrig ridit igår. Först åskade det och spöregnade jag kom hem (-.-') Inte förräns vid 17:00 slutade det och blev uppehåll och då började jag med att baka en sockarkaka som jag skulle ha med mig till skolan. Blev inte klar förräns vid 19:00, som tur var hann kakan bli klar innan den jävla åskan började igen och regnet bara öste ner. Jag som är livrädd för åska sprang och la mig under täcket (vet, jag är sjukt modig ..) Åskan slutade tillslut, men det var inte förräns sent på kvällen. Så snacka om förstörd dag med ridningen p.ga. skitväder. Sånt gör mig så himla irreterad.

Men idag skall dem båda ridas! Så det så, eller ja - punkt slut.



Kingsland


Hittade på en ridsport's hemsida där kingslands schabraken och huvorna för våren 2011 kommit ut! Helt klart en solklar hiss från mig - dösnygga ju! Hemsidan hittar ni här.




Negativt & Svar på tal

Som ni märkt så har det varit rätt mycket negativa saker på bloggen på sistone. Vi har haft väldigt mycket otur både jag och jennifer... Men det som stör mig mest är hur jag tappar bloggsuget, jag menar, inte bara för att vi har haft otur utan även för att vi har fått grymt onödiga kommentarer. Alla säger hur man som bloggare ska "vara van" och "inte ta åt sig och bry sig" och sådant. Men man är ju människa. Klart man bryr sig? Sen är ju alla olika, vissa tar åt sig mer än andra. Och om man jämför med ja, t.ex Sveriges största hästblogg Dressyrmupparna, hur mycket skit kommentarer dom får varje dag, men nu är inte det här Dressyrmupparnas blogg, detta är min och Jennifers blogg och den handlar om oss och våra hästar.

Folk ska få ha sina ursäkter och ge kritik, men om man ska säga något, så får man verkligen förmedla vad det är man har att säga OCH ta reda på saker innan man tycker och tänker. Och om man ska ge kritik, ge konstruktiv kritik då? Tryck inte bara ner människor.

Nu vet jag att vi kommer få massa skit för detta inlägget, andra bloggar kommer skriva "man måste kunna blunda för det. bla bla bla" på sina bloggar. Vi har sett det och är inte blinda. Nu menar jag faktiskt inte någon specifik.

Sen har vi ju självklart helt underbara läsare också som överöser oss med söta kommentarer och fanbilder och beröm osv, och det är er vi bloggar för!

Stor som liten blogg, mer känd eller "okänd", alla tar åt sig på något sätt, vissa säger ifrån, vissa är "starka" och blundar för det. Men hur starkt är det egentligen?
Ta och fundera på det ett tag.

Här är några exempel:

Denna person har ingen särskilt bra bakgrund och har inte läst mellan raderna.

Och denna person vet vi vem det är, den har använt en annan persons namn, och vågar inte visa vem h*n är. Denna person var på samma tävling som mig och Jennifer i Ulricehamn. Och ni ser hur efterblivet personen har skrivit?

Så som sagt, ta och fundera på det här ett tag.


åska = jag dör

Gud vad det åskade, sitterj ust nu vid pappas dator. Det har ju slutat men orkar inte sätta på min dator, haha. Jag själv har blivit jätteförkyld och sitter och nyser vartannat. Inte roligt ..

Skall nog skritta ut på Dusy idag vilket blir myspys! Men hinner inte skriva mer, vi hörs sen!


Åska

Nu är det extremt mörka moln på himlen, och det mullrar utanför.. Borde kanske inte sitta vid datorn men ah, stänger av när den är över oss ;) Jag gav nyss hästarna mat, stackars Blondy och Dolittle måste fortfarande stå inne.. Men får väl släppa ut dom sen tror jag!

Bara nu medans jag skrev detta inlägger har det börjat åska mycket mer, så hinner inte skriva mera.
Hörs sen när det är över, kram!


Dåliga nyheter

Både Dolittle och Blondy har blivit bitna av en huggorm! :( När vi hämtade dom i hagen så hade dom två sår på mulen efter tänder, och så var dom alldeles svullna runt omkring mulen. Så dom har fått stå inne hela dagen idag, lite tråkigt för dom men för deras bästa. Dom hade svårt att äta eftersom det gör ont i mulen, men dom äter iallafall och det är ett riktigt gott tecken. Men dom är väldigt slöa och trötta, nästan lite drogade, och låg ner i sina boxar, men dom reste sig när vi hämtade mat.

Jag kan inte rida på ett par dagar nu, så kommer inte ha något särskilt att skriva, men jag får tänka ut lite olika hästrelaterade saker, kanske något aktuellt i hästvärlden, göra outfits osv?

Nu ska jag och Alma gå och doppa oss för första gången i år.. Önska mig lycka till!

Goda nyheter

Idag var kirkopraktorn här hos Dusty. Han kände verkligen över HELA henne! Visade sig att hon hade spänt sig (Dels att vi hade rätt det där med transporten ;)) så hennes rygg lite sne (musklerna som dragit ihop sig när hon vart spänd) och så hade hon en låsning i länden vilket kirkoprakorn fick bort snabbt. Mamma berättade att han hade stuckit i några nålar och sen hade det blivit bra. Sen fick hon även någon medcin för hennes allergi. Idag skall hon vila men jag kan fortsätta rida henne försiktigt denna veckan + att jag kan vara med på östadkulle! Så jag är super glad just nu!

Kirkipraktorn tyckte hon var jättefin, förövrigt jätte bra musklad och så, så det var roligt att höra :)


Hemma efter lång dag

Sorry guys för min extremt dåliga update! Men Blogg.se har knasat sig, inte velat samarbeta med mig alls. Och sen så har jag faktiskt inget att skriva..

Men ska snart publicera ett inlägg med dåliga nyheter...
Stay tuned

HAHAHAHAHAHA

Dog lite men tyvärr så finns det ju idioter som inte förstår så värst mycket.

Tro mig, jag känner Dusty väl. Hon är ponnyn som hoppar guld. Hon älskar det!

Men i söndags var det tvärtemot, hon snubblade näst in till hela tiden, när hon stannade vart verkligen stopp "Nej jag vill inte/Nej jag tänker inte", hon stretade verkligen emot så det skrek om det. Hon var jättestel och konstig i höger varv och tryckte sig inåt mot mitten hela tiden, hon var stark och konstig i sin mun - ville inte sammarbeta.

Transporten är faktiskt en utav anledningarna. Det vet vi nu. Inte alla ponnyer som står och spänner sig så dem skakar när dem åker för trångt. Dusty kanske inte gjorde det i söndags men hon har gjort det några gånger. Varför vi valde att åka två var för att vi ville testa, eftersom det var såpass längesedan hon gjort det.
Och ja, hon kanske inte hade en bra dag. Men det tror jag knappast.

Men våren är också en jobbig period för henne. Hon är allergisk (vad vet vi inte), eftersom hon har eksem ställs det om en del i hennes kropp och så har hon faktiskt en liten vårförkylning.

Och om hon nu går så himla fint på lördagen, på söndagen går det skit, hon stretar emot och allt. Och sen på måndagen är hon lika pigg och glad som vanligt? Jo, då har vi faktiskt ett ganska bra skäl till att tro att det är transporten.

Och för det sista, Dusty är 16 år. Det är andra gången med MIG (På lokal nibå, eftersom vi tävlat CR) som hon tävlar! Inte andra gången i sitt liv. Dusty har gått upp till LA hoppning och tävlat med föregående ryttare. Så hon är ju knappast ourtinerad.

Hoppas ni får en tankeställare nu. Det är inte "Bara"






Ingen bra dag igår

Jag är så ledsen och besviken. Jag skall alltid ha en sådan jävla otur hela tiden när det gäller hästarna. Men iallefall så var det ingen bra dag igår. Kan väl säga att ena stunden rasade hela mitt värld ihop ..

Började redan på framhoppningen av förklassen där hon stannade på räcket flera gånger. Fick över henne två gånger och dem två gångerna gjorde hon sådana hopp som Ramadja gjorde i Borås när hon hade ont. Jag lovar, men det var längesedan jag blev så ledsen, den senaste gången var när Ramadja hade ont.

Förklass: Strök mig men jag beslutade mig för att enda testa sen igen på framridiningen av lagklassen och se hur hon skulle kännas då.

Lagklass: Hon gick lite bättre då så då tog jag valet att åtminstonde testa att hoppa banan. Väl inne i ridhuset stannade hon på första, vi kommer över men stannade sedan ut oss på det andra. Klappade om henne ordentligt, hon hade gjort sitt bästa. Jag kunde inte begära mer utav henne.

Vi vet inte vad det är med henne. Vi kollade ryggen extra noga då det var i den det förra problemet satt i. Men vad vi tror är det att eftersom Dusty måste åka brett =(ensam i en transport så man får flytta på mellanväggen så att hon får hela utrymmet) och den här gången åkte hon tillsammans med Esse vilket innebar att hon måste ha spänt sig en massa. Idag var hon på piggt och gott humör så vi får hoppas på att det är att hon har spänt sig så sjukt mycket som ligger bakom det hela. Försäkerhets skull skall en kotknackare komma hit och känna på Dusty. SÅ vi får väl hoppas på att lilla prinsessan är frisk! <3




F*N

Blogg.se har dampat hela helgen, så vi har inte kunnat uppdatera.
Blir inget mer från mig idag, hinner inte.

ARG

Hela blogg.se har hängt upp sig -.-
Strax tillbaka!

Resultat

Förklassen: Hade ett grymt bra tempo mot 1,2,3,4 och 5 men av någon anledning stannar han på 5:an. Det var ett titthinder med stora "torn" på sidorna och blommor, och grejer på bommarna som han reagerde på. Kom på det 2 gånger till med han vägra för att han tyckte hindret var läskigt.

Lagklassen: Ny bana, titthindret var hinder nr 1, fortfarande läskigt trots att jag driver på och kommer i en bra fart och smackar på, uteslutna.

Men är ändå nöjd, för han var så lugn med allt runt omkring, han brukar vara sjukt stissig annars ;)

Revanch i Östadkulle den 21 nu tror jag!


Rolig dag på liseberg!

Jag och Klara hade det jätteroligt! :) Ida kunde tyvärr inte med, vilket var lite synd. Men vi åkte sådant som atmosfear, lisebergsbanan, Hang Hai, Spinrock, balder (bara jag, klara fegade ur) jukebox, slängungorna, flumride m.m. Dock så var det ganska proppfyllt med folk då det var trädgårdsmässa. Fast iofs, köerna var ganska korta ändå.

Är faktiskt super taggad inför imorgon! Nervös för den delen också. Min och Dustys andra lokaltävling tillsammans. Spännande! Allt är packat och så. Nu får vi hoppas att det går bra för oss och laget imorgon (bestående av mig, Klara och min lillasyster Alicia, liten skara, men det funkar får vi hoppas!)


Ramadja, Pippi och Dusty .. <3


Morgonen

Gick upp halv 8 för att rida Dolittle, mocka, fixa vatten osv. Nu ska jag duscha, byta om och fixa mig lite, sedan blir jag skjutsad till tåget, möter upp Ida vid stationen och åker in med tåget som går 10:46 till Göteborg, Liseberg.

Så nu har jag jätte bråttom! Har inte ens hunnit fixa tidsinställda, så det blir baaad update idag!

Uppe med tuppen

Skall snart ut och släppta ut hästarna och efter det rida! Skall hinna packa alla saker och sånt inför imorgon också. Så fullt up. Kommer nog inte bli så bra upptadering idag. Inte när både jag och Klara skall till Liseberg.


Startlistor inför söndag

Åh, jag kände verkligen det på mig, att jag skulle starta tidigt - skit också! Vill hellre starta bland dem sista. Blir stressad annars, haha! Jag är iallefall inte först.

Förklassen startar jag och Dusty som nummer 6

Lagklassen startar jag och Dusty som nummer 9 (?)



Dåligt med tid

Har haft lite dåligt med tid för att blogga. Jag är jätte ledsen men har haft fullt upp! Red ut idag och Dusty var jättefin. Galopperade även på en raksträcka och hon var cool lugn. Hon som annars har tendenserna att sticka iväg. Så jag är nöjd! Skall alledes strax sticka till Bollebygds RK för att fotografera CR:en där uppe. Pappa håller på att fixa lite med kameran och objektivet och försöker se om det finns någon bättre inställning, nu när obejtkivet är sönder (tur att man har någon som är bra på kameror)

Hade hoppats att startlistorna hade kommit ut nu inför Söndag. Men nixpix, se så fel man kan ha!

Mina fina sessor!


CR & Ridning

Ska käka snabbt nu sen rida, får se vad jag hittar på. Tror jag rider i PD igen + skogen!
Sedan blire snabbt att duscha, byta om och dra upp till Holmen med Ida (www.photoitsfunny.blogg.se)  och Jennifer!

Ha en grymt bra Fredag, vi hörs senare!


sötnosen!


Nu måste vi få veta!!

Vad tycker ni om den nya designen? Hur ser den ut i eran dator? Jag har Windows vista och jennifer och windows 7, för oss funkar det bra.

Nu vill jag att ni kommenterar vad som är dåligt om det är något, så vi kan lösa det. Fick en fråga om vi kunde byta design för den är så jobbig men vi byter nog inte hela designen. Om man ska kommentera så får man väldigt gärna skriva VAD som är jobbigt.

Glöm inte att ni även kan nå oss på [email protected] !


NÖJD

Åh vad bra det gick idag! Jobbade på med galppombyten, en stadig form osv. Det gick verkligen jätte bra! Red ut i skogen först, kort skrittrunda med lite trav övergångar. Sedan red jag i paddocken, tog lite galopper i båda varven, gick in på volter, tempoväxlingar och annat grundläggande. Sedan hoppade jag ett räcke med följe av ett kryss efter en kurva, gick bra, han kom bra med avstånd och så. Gjorde det 2 gånger i varje varv ungefär! Sedan höjde jag räcket till 75, sedan 80 och avslutade på 100 cm!

Han jobbade verkligen bra i form och arbetade bra med ryggen, vilket var målet med övningarna på det grundläggande. Han gick riktigt fint om jag får säga det :D

Nu ska jag plugga&duscha, kanske slänger in bilderna på schabraket senare!

Tyvärr kunde ingen filma idag, eller ta kort, annars hade jag bjudit på det!

Now

Nu ska jag rida, göööttt
Hörs senare, ska lägga in bilderna på schockemöhle sport schabraket!


Schockemöhle sport schabrak

Här kommer det lite bilder på schabraket som jag köpte igår! :)



SO-PROV, CHECK

SO-provet var lätt, gött! Matteprov imorgon då, blää, aja. :)

Jag ska chilla lite, sen byta om och hämta Dolittle. Tänkte rida ut lite först, och sedan jobba dressyr/skutta i paddocken, mysigt! Han har starka vårkänslor den hästen, j*vlar vad pigg han är och j*vlar var roligt det är då! Ska jobba med S- övningen, funkar helt perfekt på honom. Sedan sätter jag nog upp ett hinder!

Nu har jag btw äntligen mitt älskade Schockemöhle-schabrak, ursnyyyggt!

Btw, kanske liteomed bjuder på en video från när jag är ute i skogen med Dolittle? hihi ;)

I'm alive

Har bara haft fullt upp :) Kom precis hem från svensk ridsport i Kungsbacka och med blev det ett caffe latte & ett marinblått (till Klara) shockmöhle schabrak! Även en caffe latte färgad schockmöhle flughuva till Dusty. Är jätte nöjd med dagens inköp (vilket jag lovar att Klara också är!) och det var 20% rabatt på hela schockmöhle sortimentet! Då gällde det att passa på.

Nu är det att plugga SO!


PLUGGA

Ingen mer update idag, ska plugga SO hela kvällen..


Någon mer?

Någon mer än jag som tycker att detta schabraket är huuur snyggt som helst?!


Jag köper det..

MARINBLÅA SCHOCKEMÖHLE SCHABRAKET IDAG, eller rättare sagt, Jennifer fick pengar av mig för att köpa det då hon ändå ska dit :) ÄR SÅ GLAD


Då & Nu

Man skall själv aldrig jämföra sig själv med andra men att jämföra gammalt och nytt älskar jag :)

(bild i repris..) Ni anar inte hur mycket tid jag lagt ner på denna fantastiska ponny. Det har varit blod, svett och tårar om och om igen. Men det har det ju vart värt, tur att jag vart envis som en åsna och som ni ser så är det ju inte bara Ramadja som ändrats utan även min ridning (tack och lov) Nu håller vi alla tummarna för att hon är helt friskförklarad vid nästa återbesök på kliniken i Halmstad .. <3

Fotografering

Vi ska ju somsagt upp till BoRK och fotografera CR:en.
Vi har sett att ett par av bloggläsarna ska starta, så vi tänkte att om du vill ha bilder på dig och din häst kan ni ju bara kommentera, maila eller helt enkelt komma fram till oss uppe på BoRK.

Vill gärna ha för-efternamn på dig och namn på eran ponny så vi kan ta kort på just dig :)
Så kommentera det här nedanför så vi vet!

Vet ni hur vi ser ut eller ska vi lägga upp bilder på oss så ni känner igen oss? haha ;)


Läsar fråga

Kom och tänka på en sak sist jag skulle åka och tävla, när jag gjorde iordning alla grejer och packade in i bilen. Jag började tänka på hur JAG förebereder mig inför tävlingen, mentalt?
Och jag kom fram till att jag inte förbereder mig särskilt mycket mentalt alls, det är så mycket runt omkring att jag inte riktigt hinner förbereda mig själv mentalt, utan bara fixa all utrustning, ryktining, packning, mocking osv!
Det enda jag gör är väl att tänka: "Det här klarar jag och Dolittle"

Jag är även lite så att jag vill direkt in på banan när jag kommer till en tävlingsplats och slippa trånga framridningsplatser och framhoppningar. För när jag väl är inne på banan så kör jag, älskar att vara inne på banan! Gillar bara inte allt runt omkring. Men det bror ju väldigt mycket på vilka sorters människor jag har omkring mig, hur dom rider, hur dom beter sig på framhoppning etc.

Om du tävlar, hur brukar du förbereda dig mentalt inför en tävling? Eller är du som jag, som inte brukar förbereda mig något speciellt?

Det skulle vara jätte intressant att höra, och få tips att ta åt sig. Tävling handlar ju trots allt om rutiner, innan man fått in dom är det jättesvårt. Men det ska jag se till att jag får snart!

Det är ju trots allt jätteroligt att vara inne på banan och bara flyga över hindrerna i full fart (vilket det brukar gå i när man rider min herre hehehe)


Söt hästen




Pluuuggg + veckans planer

Skulle fått hem mina SO-grejer idag, men så blev det inte, lååång historia..
Det jobbiga med det dumma SO-provet vi ska ha är att man inte fattar något, det handlar om Rom,
och så svårt är det ju inte? En massa frågor, som man kommer ihåg i 5 minuter, men det går ju bara in i ena örat och ut i det andra typ..

*KLAGA*

Dolittle får vila idag, men imorgon ska jag ta en runda i skogen, sedan kanske träna lite dressyr i PD.
Det kommer bli den bästa helgen på länge ska ni veta! :D

Fredag: (Jobbig dag i skolan, blööö) men efter så ska Jag, Ida och Jennifer till BoRK och fotografera CR:en, lycka till alla som ska starta!
Lördag: LISEBERG :DD
Söndag: Tävling i Ulricehamn, första omgången av GOTACUPEN!

TAGGAD?
JA!!



Marinblått i täten

Marinblått leder nudå, den med flest röster köper jag nog hihi! *Är mest förtjust i det marinlblåa, men det kan jag ju inte säga hihi, schhh :3*


Tråkig dag över och nu väntar det en massa plugg!

Dusty och Ramadja får vila idag. Har lite väl mycket och skolan prioteras först (tyvärr..) Har en massa SO som skall få in i huvudet. Det dumma är att det bara åker ut! Mer uptadering ikväll får vi hoppas.

Sing a long!


LÄSAR FRÅGA - BEHÖVER SNABBT SVAR

Jag ska nog köpa ett schockemöhle-schabrak, men vilken färg?! Vad passar Dolittle? Jag tycker det gröna är snyggt, och har även fallit för det marinblåa, men är rädd att det inte passar då jag har en mörkbrun sadel och träns, och svart ridhjälm och stövlar ;(
Ska snart byta sadel, men vill inte göra det inför Söndag på tävlingen.

VOLKEN FÄRG SKULLE PASSA? BEHÖVER ERA ÅSIKTER!



SNÖ???!!

NEEEEEJ, det snöar, jag hatar verkligen snö, hatar, hatar och hatar! Det här sög, min dag är förstörd ..


Pigg och glad ponny!

Wiha, red ju ett litet kondition/dressyr pass i gärshagen idag. Det gick jättebra! Dusty var sjukt pigg och framåt. I gräshagen är det också som en liten kulle så där galopperade vi upp. Haha, ni skulle ha sett henne! Precis när man var påväg uppför gjorde hon ett glädjeskutt och sprang allt vad hon hade. Red uppför där några gånger. Jag var riktigt nöjd med henne!

Nu väntar två timmars plugg. *hosthost* jättekul *hosthost* med en timmes engelska och en timmes SO? Knappast ..

På fredag beger jag mig antagligen till BoRK tillsammans med Klara och Ida för att fotograferar clearrounden där. Skall bli roligt - det bästa är att det är utomhus. Men bilderna kommer bli skit, hoppas vi skaffar ett nytt ojbektiv snart, det söndriga är verkligen kast.

Lästen även på ryttarmedelandet från Ulricehamnbygdens RK att startlistorna inte kommer ut förrens på fredag. Jag som hade hoppats på idag. Jaja, nu är det bara att vänta ..

Nu vet ni lite. Kommer nog inte bli mer uptadering idag tyvärr.

Gammal bild på Dusty med Malin Karlsson som ryttare :) Tekniken kan man ju inte klaga på ..



Plugg + ridpasset igår

Har 2 prov denna veckan, och flera löxor så det kommer jag definitivt prioritera innan bloggen. Jennifer har det likadant ju, så somsagt blir bloggen lidande. Men antar att ni kära bloggreaders har plugg också? Det är verkligen inget roligt väder ute, det är grått och kallt tunga regnfyllda moln och även lite kvavt och blåsigt. Vart tog solen vägen? :(

Aja, igår red jag ett dressyrpass med Dolittle i paddocken! Det gick faktiskt rätt bra. Jobbade mycket med galoppen, galoppombyten och så. Red i ett S och bytte galopp över medellinjen. Han jobbade på bra! Det var faktiskt en riktigt bra övning för honom, för att när man jobbar med galoppombyten så får hästarna jobba väldigt mycket med ryggen, detta gjorde att han sökte sig neråt och efter några varv på S:en gick han i en fin mjuk form och var mjuk i munnen! Jag exprimenterade lite, och lossade stödet i yttertyglen, och då blev han verkligen mycket jobbigare att få ner i form. Det kanske inte mörks, men man måste ha ett stadigt stöd när man rider Dolittle, annars går det inte och han blir jätte tvär!

Min nätverksanslutning funkar inte alls på min dator, så sitter vid mammas dator som är ansluten till ett annat nätverk. Jag har därför ingen tillgång till bilder.

Hörs senare antar jag, kram!


Plugg & ridning

Hela denna veckan kommer jag ha fullt upp. 3 prov 3 läxor som måste göras - skit kul .. Bloggen kommer tyvärr att bli lite lidande! Skall åtminstonde snart ut till stallet och rida Dusty vilket kommer att bli i gräshagen.


Övningen jag red i padocken igår. Man rider i en åtta i galopp och gör galoppombyten. Lät Dusty gå några varv vilket gjorde henne gått!


Lördag

Nu på Lördag ska KANSKE jag till Liseberg med Jennifer och några andra. Får väl ta och premiäråka deras nya attraktion Atmosfear! GAAH, kommer säkert fega ur, men jag SKA!

Fakta om Atmosfear:
AtmosFear – Europas högsta och kanske världens mest spektakulära fritt fall. Från 146 meter över havet faller man fritt i 110 km/h rakt ner innan attraktionen tvärt bromsas upp.



*Jätte hästrelaterat jag vet, men jag har inga ideer alls och tyckte att bloggen var lite tom..*

Gud så hemskt - hoppas dem hittar honom!

"Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella...n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.

Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330"


Clear round på BoRK

På fredag ska det vara CR på Bollebygds ridklubb! Tänkte berätta det för er, så att dom som är intresserade av att komma ut på någon Clear round är medvetna. Underlaget i Paddocken är bytt nu, så det ska vara mycket bättre och inte stenigt! Dom börjar bygga banan kl. 17:00.

Antar att det kommer stå mer information på www.bork.se snart!
Varken jag eller Jennifer ska vara med då det är första omgången av Gotacupen i Ulricehamn på söndag :D



Happy surprise


Som sagt, red i lite för långa stigläder. Kanske syns?


Skit i det jag sa förut!

Jag skall inte ha ett grå/svart Schockmöhle schabrak utan ett Schockmöhle caffe latte! Hehe, sådär lite ändring i sista minuten, hehe..  

(googlebild)


Bild och film från hoppningen hemma hos Jennifer


Haha, charmtroll


funkar fortfarande inte att bädda in -.-
Jag fixade det igen :) //Jennifer


RSS 2.0