Hemma igen!

Nu är jag hemma igen! Eftersom mamma fyller år idag, så åkte vi till en sjö och hade picknik, jag, alma, anna, mamma och pappa. Det var mysigt! ;)

Jag gör inte särskilt mycket just nu, kollar igenom lite bilder och funderar på vad jag ska göra imorgon..

Hörs! ;D


Blir så trött...



Jag har försökt ladda upp filmen JÄTTE många gånger, blir så trött...
Jag har provat att byta låt flera gånger eftersom ibland är inte låtarna godkända av upphovsrätten och kan därför inte läggas upp på YT.

Får väl försöka mer sen... -.-


Sorry!

Idag har inte uppdateringen vart den bästa, men jag har inte orkat sitta vid datorn..
Jag drog iallafall till Ida vid halv 1, och kom nyss hem :) Jag drog hem tidigt för idag fyller världens bästa mamma år!

Grattis mamma!




Svar på frågor

Johanna

När var du som lyckligast i skolan?
SVAR: Hmm.. jadu! Jag är nog alltid som lyckligast i skolan sista dagen innan vi får lov, hihi.

När var du som lyckligast med Dolittle?
SVAR: Oj! Som lyckligast var jag nog när vi fick hem honom efter att han gått igenom vetrinärbesiktningen. Men jag är även som lyckligast när jag ser våra framsteg, och hur långt han har tagit mig i min ridning. Lycklig är jag också när vi är ute på hoppbanor, eller när vi rejsar i skogen!

Vrf är du så söt?
SVAR: Haha, det är du som är söt Johanna ;)

Har du någonsin varit så glad över dolittle så du gråtit?
SVAR: Ja, jag var så glad över honom efter en träning för Victoria att jag nästan började gråta!

Är du glad nu?
SVAR: Snarare trött, men glad, det är jag väl ;)

Litar du på mig?
SVAR: Självklart gör jag det Johanna!

Vad tycker du om att vara kompis med en mindre?
SVAR: Det beror hur den yngre är som person, men ja, att vara kompis med en mindre kan man självklart vara!

Gillar du mig?
SVAR: Vem gillar dig inte? hihi :)

Vilken är din snyggaste outfit?
SVAR: Det är nog min marinblå, eller min brun/guldiga ;)

Vad tycker du om mig ridning? dålig/bra? Skriv det du verkligen tkr...
SVAR: Jag har inte sett dig rida särskikt mycket alls, men jag såg dig ju litegrann på framridningen i Måndags. Jag tycker att du rider mjukt och fint, och vad jag såg i hoppningen ramar du in hästen bra, väljer bra vägar och har en fin sits! :) Du är jätte duktig Johanna!


Grilltime sen springa

Ska snart käka, sen ska jag och min syrra Anna ut och springa, och sedan bada ;) Gött, summer feelings!
Vi ledde nyss bort hästarna till en hage med massa gräs, där dom ska gå över natten. Som tur är är det skogsgräs, vilket inte är särskilt tjockt bete. Alla hästarna har redan riktiga sommarmagar, men det är så det är. Dom måste ju få beta!

Imorgon så blir de att jag rider ut själv med Dolittle, ska köra ett kondis-pass med honom, ska rida upp för en massa backar, en av dom är 1 km lång (!) och han ska få jobba mycket i trav! Efteråt så rider jag nog till lagunen så han får plaska lite. Sedan rider jag hem ;) Ska inte rida fööör långt heller. Det ska vara varmt i morgon också, dock inte lika varmt som idag.

Får se om det blir mer update, ha det!


Världens finaste Dolittle



Hästfilmer som berört mig

Jag har tre favorit hästfilmer och det är Hidalgo, The horsewhipserer och Black Beauty, dem båda är filmer som verkligen berör. Och jag kan inte se på någon utav dem utan att jag blir tårögd.


Black Beauty, den har nog alla hästgalna sett. Det finns två olika verisoner (finns flera, men just "film") vad jag vet. Jag har sett båda och min favorit är ja den ni ser på bilden, när han stegrar på filmfodralet. Den har vi här hemma och åh, jag älskar den! Hemsk är den men med ett fantastiskt budskap. Black Beauty handlar om hingsten Black Beauty som börjar sitt liv bra, men sedan säljs till olika ställen där folk behandlar han olika. Men Black Beauty gör alltid sitt bästa, han möter det bästa och sämsta hos människan.



Hidalgo, verkligen en utav dem bästa filmer jag sett. Dessutom är den verklighetsbaserad. Den handlar om en cowboy vid namn Frank Hopkins som har en mustang vid namn Hidalgo. Hidalgo är påstådd till att vara världens snabbaste häst och tillsammans har dem vunnit en massa långdistanser. En shejk i något arabland får höras talas om dem och blir förolämpad eftersom enligt han har han världens snabbaste häst. Shejken utmanar Frank och Hidalgo i ett långdistanslopp där nästan fler dör än överlever. En film som har allt, åh, jag älskar den!



The horse whisperer, en mycket fin film. Den handlar om en tjej vid namn Grace och hennes häst Pilgrim som under en ridtur tillsammans med sin kompis och hennes häst blir påkörda. Kompisen och hennes häst omkommer medan Grace och hennes häst blir allvarligt skadade. Den enda som verkar kunna rädda Pilgrim, är cowboyen Tom Brooker, som anses kunna prata med hästar.


Tävling! :D



Klicka HÄR för att komma till inlägget!!


Trötta hästar..

Har nyss varit ute och svampat av Dolittle för.. 3:e gången idag? Dom blir riktigt trötta av värmen.. Svampade av Sam också, dom bara stod och njöt haha!

Jag vet att uppdateringen inte har varit den roligaste eller bästa idag, men jag har varit ute precis hela dagen och bara gått in för att uppdatera.. Har myst med hästarna, osv.

Jag hör av mig när jag har något att skriva om! ;D


Finaste Timja


Blev ingen ridning..

För jag longerade Dolittle istället!
Det kändes alldeles för varmt för att någon av oss skulle orka, och jag orkade inte dra på mig några ridkläder..

Så jag longerade honom som sagt istället. Gjorde inte någt speciellt, i början var han lite slö (pga värmen) men han piggnade till sedan. Gjorde mycket övergångar osv :) Det var ett tag sedan jag longerade honom kom jag på nu..

Han är otroligt lyhörd! Han lyssnar väldigt bra för rösten, det gäller i ridningen också! Jag svampade av honom rejält efteråt, och han bara stod och njöt, sötnöt.

Tog även hovolja på hans hovisar, alltid bra att ta hand om dom vet ni. ;)

Nu orkar jag inte sitta inne längre (har varit inne i 10 min...)
Funderar på att dra och bada eller något, eller sola lite meeera!

Har inga bilder från longeringen tyvärr...


God morgon!

Idag är jag faktiskt uppe hyffsat tidigt ändå.
Det är lika fint väder idag som igår, så jag kommer tillbringa största delen av dagen utomhus antar jag?

Jag ska rida framåt kvällen, det blir en skogsrunda med bara mig och Dolittle. Älskar't!
Igår red jag och Emma runt 7 kanske, en liten sväng i skogen. Vi skrittade först på långa tyglar väldigt länge, sedan kortade jag upp honom och började lirka lite. Han var förvånansvärt mjuk igår, trots att han jobbat så mycket dagen innan. Men eftersom att jag och Emma red Blondy och Dolittle hem från tävlingen så varva dom ner ganska mycket och fick sträcka på sig ordentligt.

Vi fortsatte med samma grejer i trav, och i slutet tog vi en kort lugn galopp innan vi skrittade av dom på ett fält.

Nu ska jag kanske börja på filmen med Dolittle.. Såg att några ville se den, ;)

EDIT: Jag har gjort om filmen TVÅ gånger, och sparat och publicerat den men den är helt borta?! Har försökt flera gånger.. Ska försöka mer sen, nu ska jag rida.

Bild i repris, pappa är fotografen!


Resultat Dolittle

Hoppade bara Dolittle en klass eftersom att Victoria hoppade ju honom en klass! ;)

80 cm: Han var lite trött redan på framhoppningen, och jag hann bara hoppa några få skutt och bara känna på alla gångarterna. Det berodde antagligen på värmen + att han ridits upp, vilket tar ca 1 timma.

Väl inne på banan hade han ett fint tempo, fortfarande lite trött, men ändå ett bra tempo. Vi kommer fint på varje hinder och jag pratade hela tiden med honom. Vi kom på en bra väg mot hinder nummer 7, jag kände att han sneglade lite på det, vilket alla sedan sa att han gjorde, men han har ändå bjudning. Jag var påväg upp i hoppsits, men då springer han rätt förbi hindret! :/ Vi kommer på det igen och då hoppar han. Nästa hinder var precis r'tt fram eftersom det var en linje, och han går snabbare nu, men även där blir det ett likadant skutt. Kommer på hindret igen och han hoppar, kommer sedan mot hinder nummer 9 och det hoppar han galant.

Men jag klandrar honom inte, han var redigt trött. Men jag är ändå stolt, eftersom vi hade ett fint tempo hela ritten! Min fina kille ♥

 


Framhoppningen


Haha, fint face-varning!

Bästa ponnyn!

Jag sätter mig inte och gör en film om ni inte är intresserade av att se det, så det hänger på er! :)





Söta bilder!

Har glömt att lägga upp några söta bilder jag fått utav Alma, man tackar så mycket!! ♥



Jag tycker ni ska..

.. läsa victorias inlägg om igår!!

Inlägget hittar ni HÄR


Resultat, film och bilder

50 cm - 14 fel, kom i ett för långsamt tempo på hinder nr 7, två stopp, hindret såg även "konstigt" ut enligt Blondy, och hon sneglade på det i kurvan mot hindret. Men vi kom runt banan, och det var ett av målen! :D

60 cm - FELFRITT! Ett fint tempo, lite segt men hon gjorde så gott hon kunde då hon inte är i toppform utan har lite sommarmage.. Dessutom brunstade hon.  Men nu är Blondys första rosett plockad i alla fall! :D

Jag är riktigt stolt över Blondy, det var inte stressigt alls på tävlingsplatsen, och hon skötte sig galant! Sten cool, som sagt lite seg, men hästen är ju inte i toppform efter att ha gått på tjockare bete de senaste dagarna, samt brunstade hon = SEG.

Det finns många som inte tror på henne och bara tycker att hon är seg osv, jag vet att dom personerna finns, men jag tror verkligen på denna ponnyn, hon kan komma mycket längre med bara en bättre form och träning. Blondy har inte hoppat särskilt många banor i sitt liv.

Men äsch, vi kom runt banan på 66 s i 60 cm, och 100 s i 50 cm.

Jag är STOLT!





*Trött ponny, haha söt*




Foto: Victoria Gustavsson

Hon HAR potential.


Blondys första rosett plockad!

Hästen är GRYM, snart blir de film, text och bilder! :D


Fixa grejor

Nu ska jag ta in hästarna, dom ska få käka lite och få kraftfoder, sen rider vi upp till holmen!
Uppdaterar med resultat ikväll!


Awww!!

Fick jätte söta teckningar av Elin, åh vad söt du är!




Tack sötnos!


Startlistor

50 cm, Blondy - nummer 1
60 cm, Blondy - nummer 2

(Älskar att starta tidigt, så jag är nöjd! :D)

80 cm, Dolittle - nummer 2

Mål med Blondy: Hon ska känna sig på lite tävlingsmiljö, förhoppningsvis CR - Vi får göra så gott vi kan ;)

Mål med Dolittle: Få en bra känsla på framhoppningen och gå ner med självförtroende till banan, förhoppningsvis CR. Koncentrera mig på halvhalter mellan hindrerna och gå i ett bra tempo!

Jag är taggad, men inte övertaggad. Ska bli kul! Inte så många startande, vilket jag tycker är rätt skönt. Ju mindre folk, ju mindre stress!


Bild från våran andra CR någonsin förra året!


Outfit á la CR på Bollebygds ridklubb

Blondy:

Marnblått schockemöhle schabrak
Marinblå Equi-Guard benskydd
Svarta ridbyxor
Marinblå tröja
Svarta Horsehead läderridstövlar

Dolittle:

Brunt Showmaster schabrak med guldkant
Bruna Equi-Guard benskydd
Svarta ridbyxor
Brun Kingsland jacka
Svarta Horsehead läderridstövlar

Tänkte inte ut något speciellt, det är ju trots allt en CR!


Så himla gulligt!

Fick en massa, alledes bedårande bilder utav Idas lillasyster Elin :')







Så himla sött, tack så hemskt mycket Elin! ♥

Hemma igen!

Nu är jag hemma från Hööks igen, köpte marinblå ridbyxor, marinblå benskydd och pannband!
Är nöjd med mina köp ;)

Taggar för imorgon, ska snart skriva vad jag ska ha för "outfit" på Blondy och Dolittle!

Redan ridit

Red rätt tidigt idag, både Blondy och Dolittle.
Blondy hade lite träningsvärk, men jag fick henne någorlunda mjuk till slut.
Dolittle hade en sån dag där han "går med huvudet i skyn", men han mjuknade väldigt snabbt!
Körde lite sidförningar, skänkelvikningar, fram&bakdels vändningar osv.

Inte så mycket att säga, känns bra inför imorgon! ;)
Ska dra till Hööks lite senare och köpa marinblå benskydd, nyss duschat och så.

Blir väl lite halvdålig update från min sida idag, för jag tänker inte sitta vid datorn när det är sol ute! NEVER.

Ha en go dag, och ut i solen med er ;) *Låter som min pappa o.O*


Hoppträning - Bilder på Blondy 25 Juni




Ser ni potentialen eller?! Dock har jag lite för lutad överkropp, men så kan det bli!
Favorit bilden iallafall :)


Jag är stolt över Blondy! Hon är väldigt stel i sin högersida, och har väldigt svårt för höger galopp. Men den har vi kämpat hårt med, och det har lönat sig! För nu fattar hon högergalopp nästan direkt.

Men att hon är stel beror också på att han varit sne i sin rygg, men kiropraktorn har varit hos oss en gång innan, och rätat till hennes rygg. Men hon behöver några fler behandlingar. Det är inte något hon har ont av iallafall, och hon kämpar verkligen på och gör sott bästa! Även fast hon är en liten sur tant ibland.. Men hon är sto! ;)


Hoppträningen var..

.. GRYM!

Är riktigt nöjd över Dolittle, har en skön känsla för Måndag. Victoria började värma upp honom medans jag släpade fram bommar och hinder. Sedan kom Fanny och Becky, och då fortsatte vi med att sätta upp en linje på långsidan, ett räcke på den andra långsidan, och två hinder på diagonalen åt båda hållen, så man kunde hoppa på en båge.

Sedan satt jag upp på Dolittle, han kändes fin, lite sommartrött var han allt, men så är det! Dom måste faktiskt få beta och slappa.

Iallafall, så värmde jag upp på ett hinder på diagonalen, fortsatte succesivt och hoppade sedan en bana.
Höjde räcket till 90, och dom andra hindrerna låg på 80-85 ungefär! Funkade precis som det ska, han hade fin bjudning, och gick bra att räta upp i kurvorna!

Vidare till Blondy då..

Hon var rätt seg för att vara Blondy, men hon ska nog börja brunsta snart, IGEN. Hon blir seg innan hon ska brunsta, och lite små sur, men hon mjuknade till slut och gick riktigt fint stundtals! Vidare till hoppningen med henne.. Värmde upp på ett räcke på diagonalen med henne också, fortsatte succesivt. Hoppade i slutet en bana på 60 cm, funkade bra! Eftersom Blondy bara är grundutbildad, och inte hoppat särskilt många banor eller ens startat CR, så har hon det lite svårt men det funkade faktiskt. Hon änslar att hoppa, och stannar väldigt sällan, så skulle det vara ngt fel blir det antagligen rivning. Men hon rev inte idag så jag är stolt! Hon har verkligen potential!

På måndag vill jag bara vänja Blondy vid tävlingsmiljö. Vem vet, hon kanske blir en helt annan häst? Jag är faktiskt inte ett dugg nervös. Man är rätt cool när man sitter på Blondan ändå ;)

Victoria tog lite bilder men jag har inte fått dom. Lägger upp dom så fort jag får dom!


Söta Blondy!


Hoppträning

Idag står hoppträning på schemat, ska hoppträna både Dolittle och Blondy på Holmen, blir najs. Sk mest känna på Blondy lite mer inför måndag, och ta några skutt med Dolittle.

Det är sjukt fint väder iadg, vilket det inte varit på länge, så jag tänker inte sitta vid datorn.
Dessutom har jag inga idéer till inlägg...

Får se vart Jennifer håller hus? Har inte hört av henne idag, haha.. :P

Uppdaterar antagligen om hoppträningen sen, ska hoppa träna vid 5.


Tröttnar aldrig på denna söta bilden tagen av Ida


Midsommar idag

Hej på er..

Vaknade nyss, (eller, var tvungen att gå upp nu..) sitter och försöker få i mig frulle.. Jag och Alma ska leda bort alla 4 hästarna till en hage ganska långt bort från stallet, där dom ska få gå idag. Senare idag åker vi till Varberg för att fira midsommar där, blir nog kul.

Men iallafall så blir det en vilodag för hästarná, fast vi ska skritta Blondy och Pirat barbacka till hagen.
Jag glömde göra tidsinställda igår, men jag antar att ni inte sitter vid datorn idag? Dom flesta ska väl iväg...? :)

Ha en bra midsommar förresten, får se om jag hinner uppdatera senare.


Blondy är GRYM!

Tjenare!

Sitter här med en grym känsla i hela kroppen, är så taggad för måndag med Blondy!
Hoppade henne i paddocken, gjorde en bana av två hinder. Jobbade mycket med vägar idag, inte höjderna. Jag vill att hon tar in mycket mer grunder innan vi klättrar oss uppåt! Men hoppa kan den hästen asså, hon är SÅ grym! Vi hopppade också lite omhoppningsvängar, hon är jätte duktig!! Hoppade 110 förra sommaren med henne, dock enstaka hinder, men vafan säger jag bara, vi kom över! :D

Men Blondy är en väldigt speciell dam, inte lättriden någonstans. Men när hon känner ryttaren och man har ridit henne tidigare, så går det. Med nya ryttare så testar hon, och kräver man något av henne som ny kan man förbereda sig på bockserier, haha! Men det beror ju självklart på hur länge man har ridit.

Innan jag började hoppa så jobbade jag lite med att länga ohc korta hennes steg i både trav och skritt, hon tyckte det var ganska svårt och jobbigt, men till slut förstod hon!

Alma tog lite bilder, tänkte att jag kunde slänga upp dom! :)







Som sagt inga höjder, inget vi bryr oss om nu!

BTW, jag har ingen aning om varför bilderna skär sig.....


Glad chey!

Hej!

Red Dolittle i skogen, det gick jätte bra! Han har gått på rätt tjockt bete dessa tre dagar så konditionen är inte på topp, men vi hade ändå roligt. Mycket jobb idag iallafall :) Började med att värma upp honom i paddocken, ville känna efter hur han kändes idag också. Han har nog lite träningsvärk, men det var inte så farligt som jag trodde att det skulle vara, haha! 

Han balla ur lite också, han har nog saknat skogen. Han gick och tuggade på bettet och taktade, skit söt. Jag red till en lång uppförsbacke där han fick sträcka ut sig, sedan skrittade jag en bit på långa tyglar och sedan fortsatte jag jobba igen.

I PD jobbade jag också med förvänd galopp, jag har gjort det innan, men Gunnel tipsade om att jag skulle göra det, för jag och victoria har märkt att han är mer musklad på höger sida.

Sen lite grejor som jag har lärt mig under lägret då, är att jag har mitt huvud lite på sne, så jag ska liksom lyfta upp det mer, mycket bättre nu. För tänk att ett huvud väger ungefär 7-8 kg, och om jag har det på sne så visar det sig hela vägen ner. Så det var ett bra tips, det har jag faktiskt aldrig hört att jag har gjort innan! :)

Det verkar som att det är regn och åska på G, himlen är mörk och så så jag tar och avslutar inlägget här.

JUSTE! Jag vill tacka Victoria för att hon ville gästblogga, och hålla bloggen vid liv. Hoppas ni diggade hennes inlägg! ;)

Btw, hela blogg.se dampar (som vanligt..?) så man får varken upp översikten eller bilderna....

/ Klara

hallo hallo

Nu är jag vaken!

Tänkte skriva lite om dessa tre dagar vi varit borta nudå! :)

MÅNDAG:

Första passet: Red i padocken, gick bra! Inga konstigheter alls, dock lite förvirrad ponny på ny plats. Men han skötte det bra.. Funkade som det skulle som sagt.

Andra passet: Markarbete i padocken, mycket avståndsövningar. Jobbade mycket med att korta och länga hans steg i både traven och galoppen.

TISDAG:

Hoppning stod på schemat, det ståg ett hinder på varje kortsida och långsida. Vi skulle hoppa i ström, var tvåa så han blev lite hetsig. Han hamnar lätt i korsgalopp, så får möta upp honom väldigt mycket för skänkel. Det funkade som det skulle till sist!

ONSDAG:

Hoppning och dressyr. Vi jobbade på A & C volterna, sedan mycket skänkelvikningar längs fyrkantsspåret, funkade brao! Sedan började vi att värma upp på ett hinder som låg på 50 cm. Hoppade sedan en bana på 50-60 cm. Sen hoppade jag en bana där hindrerna låg på 80-90 cm. Är så glad att han inte hetsar upp sig alltför mycket längre, även om många tycker att han fortfarande går fort tycker jag att vi har ett bra tempo nu som vi båda trivs i!

Har ínga bilder, eller filmer alls. Önskar jag hade det :(

Jaja!
Nu ska jag dra ut i skogen med Dolittle, konditionspass och klättring! Imorgon får han vila, för jag ska till Varberg eftersom det är midsommar imorgon! ;) På lördag blir det en skön uteritt och på söndag blir det ett lösgörande/mjukgörande pass.

Jag ska ju hoppa Blondy och Dolittle på CR:en på måndag, Blondys första tävling/CR NÅGONSIN!

Hoppar henne två klasser, och Dolittle en klass, alltså tre gånger gillt på banan för mig, GÖTT!


sorry, lite onödigt inlägg kanske?

Förlåt för den dåliga uppdateringen. Jag kom hem vid 5 ungefär, är helt slut haha!
Ska berätta om hur dagarna har sett ut sen, nu ska jag greja i stallet.

Är mest nöjd med passet idag i alla fall, :D


Då till nu, med Klara och Dolittle

Då är det dags att berätta lite om Klara och Dolittles utveckling sedan vi startade med träningarna!
Det var ju, som jag skrev i inlägget med Alma bara sporadiskt med träningar förra året, men nu under våren har vi kommit igång!


Så här såg det ut när vi började någon gång förra året. Då satsade vi enbart på att Klara och Dolittle skulle få ett bra samarbete, med en kommunikation de båda var bekväma med.


Och så här såg det ut när vi körde igång efter årsskiftet, Dolittles steg var trevligare och han hängde inte lika mycket på framdelen som innan. Vi började nu arbeta mer med Klaras sits, att ha en mjuk hand och balans i sitsen. Dock var det svårt med denna sadeln de hade då, den låg en hel del i bakvikt och den var riktigt svår att få en bra position i. Detta har resulterat i en stark sits "åt fel håll".
Vi började även se till att Dolittle tog mer tempot, så att han kunde börja tänka på arbete åt rätt håll.


Nu har det börjat hända grejer, tempot är nu lite lugnare, även om han gärna sprätte iväg fortfarande. I detta lite lugnare tempot kunde han börja komma inunder sig med bakbenen.
Men nu fortsatte vi arbeta med att han skulle lugna tempot då han fortfarande trots allt gick i övertempo. Klara fick jobba med att reglera tempot med hjälp av sisten och att han skulle bli reaktiv för det. Och fortsatt jobb med att räta upp sig i sadeln, att inte falla framåt. Kämpade på bra, trots sadeln. Suttit i den själv och den är inte lätt, så man ville sitta motsade sig sadeln och satte en på ett annat sätt.
Klara fick även träna på att ta tillbaka ytteraxeln, den vill gärna följa med fram, vilket resulterar i en glappande yttertygel.


I galoppen börjar Dolittle bli lite starkare, och nu är det mycket lättare för Klara att ta tillvara på energin som innan bara försvann framåt. Nu har vi även börjat ha mer koll på bogarna, och se till att han inte förböjer sig i ena varvet och försvinner ut med bogen.


Vid senaste träningen så var det en helt annan Dolittle som var på banan, helt avslappnad och påverkbar i alla gångarter. Nu sitter även Klara i en ny sadel, som är mycket snällare mot sitsen. Dock så sitter det kvar att kämpa emot den gamla, och detta gör att Klara hamnar in en hängsits framåt, och sitter inte riktigt ner när hon rider. Så det går vi in på för fullt just nu, att träna bort detta. Det går sakta men säkert!


Nu är det mycket mer harmoni i de båda, och formen sätter sig sakta men säkert hos Dolittle. Dock har han gått rätt länge med sänkt rygg, så det tar ett tag att befästa detta för honom igen. Även att sitsen hos Klara ska bli helt stabil, och att ridningen ska komma från sitsen.
Arbetar på med att reglera bogarna, så att de inte sticker iväg nån annanstans, och att få inner bakben att komma till arbete.


I galoppen är det numera ett bra mycket bättre tempo än innan, och Dolittle verkar mycket mer nöjd nu än innan. Men får han chansen väljer han gärna att dra upp tempot ;)
Vad det gäller hoppningen har det blivit fokus på tempot (där gick det undan innan, tro mig!) och den senaste gången var det Klara som fick arbeta med att reglera honom på yttertygeln, så att de hittade en bra avsprångspunkt. Det resulterade i trevliga språng!

Planerna på den fortsatta träningen är ska vi jobba med sisten, fortsätta med att leta efter en trevlig takt hos Dolittle, och börja jobba honom mer lösgörande än innan i sidförande arbete. Dags att börja lägga in öppnor och slutor, och naturligtvis så ska vi fortsätta lägga stor vikt vid att han använder rygg och bakben, och låta honom  komma in i detta mer och mer, tills det sitter.

De båda har kommit en bra bit på väg, och än är det inte slut, så vi jobbar på! Jag tycker det är så roligt att få vara med och se utvecklingen, tack Klara för att jag får vara det!

//Victoria

Då till nu, med Alma

Nu är jag här igen!
Och denna gången tänkte jag försöka ge mig på Klaras och Almas resa sedan jag började träna dem. Det får bli i bilder med lite text till.
De började med träningarna någon gång under förra året, då red de lite sporadiskt, det är det senaste de har börjat rida lektion mer regelbundet.
Börjar med Alma, Klaras lillasyster, i en lite kortare version (trots allt Klara och Jennifers blogg ;) ), och tar Klaras del i ett nytt inlägg.


I början hade Alma fortfarande Timja, och hon var rätt osäker. Då jobbade vi med att få Timja (oerhört enivs!!) att göra som Alma ville och att Almas självförtroende skulle stärkas.


Efter att Alma fått Pirat började det lossna för henne och nu har hon hittat knapparna på den annars sega Pirat. Det är riktigt kul att se! Dessutom har hennes självförtroende höjts massor. De har fått jobba massor med att hitta en framåtbjudning och under tiden har Alma fått kämpa med sin sists, som har haft en tendens till att bli ihopkrupen och obalanserad.


Men nu börjar det arta sig! Här sitter hon på Blondy, och nu börjar sitsen räta ut sig. Nu handlar det om att bli stadig och stark i den, och satsa på finjusteringar. Nu blir det också lättare för henne att börja inverka med sitsen på ett bra sätt.
Alma har jobbat på kanon, och som sagt, nu börjar det lossna i de flesta lägen, det är så kul att få vara med på deras resa!

//Victoria

Hejdå min fina vän

Nu säljer vi Timja, åt en liten 8-årig tjej som kan få uppleva underbara år tillsammans med vår fina Timja, så som jag och Alma fick göra.





















Vem är jag, och hur hamnade jag här??

Jo, så här är det: jag heter Victoria Gustavsson och jag fick frågan av Klara om jag ville gästblogga lite under de dagar hon och Jennifer är på ridläger!-Jajamen! säger jag utan ha det minsta aning om vad jag ska skriva om ;) Men nu har det dykt upp lite idéer!

Tänkte till att börja med presentera mig lite.

Jag känner familjen Vasell sedan ett par år tillbaka, träffade dem först gången när de skötte en haflinger vid namn Lord som min nära vän hade då. Sedan dess har det rullat på, och vi träffas mest i hästsammanhang, men även andra stunder med.Både Klara och Alma har ridit lektion för mig det senaste året, till en början väldigt sporadiskt, men sedan slutat av vintern mer regelbundet. Det har i huvudsak vart i dressyr, jag är ju dressyrtant själv ut i fingerspetsarna ;) Men nåt hoppepass har letat sig in här och där med.Tänkte ta i nåt inlägg hur de utvecklats under tiden jag hjälpt dem :)Familjen är även så snäll och låter mig rida lite då och då, och ingen är gladare än jag, som ett litet barn på julafton! Tänkte berätta lite om hur jag upplever hästarna med i nåt annat inlägg!

Jag själv har ridit i 24 år nu, är i princip uppvuxen på Bollebygds Ridklubb ;) Har till och med jobbat som ridlärare där under ett par perioder! Har i tio år haft egna hästar, allt från ung fullblodshäst till shetlandponny. Innan dess hade jag några foderhästar. Har mest hållt på med dressyr, vart ute och tävlat en del, med blandade resultat. Blev för många år sedan hopprädd efter ett gäng med smärtsamma avtrillningar. Men skam den som ger sig, har hela tiden försökt mig på det där med hoppning, men utan att rädslan ger sig, men nu verkar det släppa! Har fått hoppa lite på Dolittle och Pirat och nu börjar det ta sig! Men höjderna väntar vi med, huvudsaken att jag gör det utan att bli rädd igen.

Numera har jag inga egna hästar, sista flyttade förra våren, både ekonomi och intresse svajade ordentligt. Men nu börjar det komma tillbaka, men häst skaffar jag inte igen (i alla fall inte inom den närmsta tiden). Rider lektion på ridskolan en gång i veckan för att hålla igång min egen ridning och så är det trevligt att träffa alla i gruppen och prata en stund :) Har allt skaffat mig en favorit där och det har blivit Ville! Han var lite tokig i början dock, haha!

Men nu är tjejerna iväg på läger hos Gunnel, och jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk, saknar det där med att vara på ridläger, men jag får ju äran att hålla liv i bloggen lite! Ska göra mitt bästa, mellan jobb och annat!

Var hos Vasells vid kvart över sju i morse för att följa med tjejerna när de skulle åka iväg och efter en aning tröglasatad Dolittle kom vi iväg, och kom upp till Gunnel bland de första. Lovisa vände hem för att hämta Pirat, medans jag stannade med Klara och vi tillsammans med Gunnel kolla in hagen deras hästar skulle stå i. De kommer få det så mysigt! Så fort ponny nummer två vart på plats så blev det hemgång för oss andra som inte hade lyckan denna gången få vara med på ett ridläger!

Ha det så kul tjejer!!

Oj, vad långt detta blev, hoppas nån orkat läsa :)

Får bli bilder på mig och båda ponnysarna, trots allt jag som presenterar mig idag ;) Men börjar med en bild på mig och Ville :)









Nämen!




Jag kollade igenom mina bilder på datorn, så hittade jag dessa två extremt suddiga bilder!
Det är en connemara jag provred 2009, på Alingsås RK. Vet inte varför vi inte klickade, det var ju så länge sen!
Men jag tror han var D-ponny iallafall :)

Lite skoj, haha!


...




"A drop in the ocean,
A change in the weather,
I was praying that you and me might end up together.
It's like wishing for rain as I stand in the desert,
But I'm holding you closer than most,
'Cause you are my heaven."





Min prins, mitt hjärta, min Dolittle.













Vad skall vi göra egentligen?

Nu kanske det är dags att ni skall få reda på vad vi skall göra dessa 3 dagar!

Vi skall nämligen åka till Gunnel och ha träning/ridläger hos henne :) Vi och 10 andra personer! Skall bli otroligt roligt.

Har fixat en massa tidsinställda inlägg, så ni har något att läsa.

Har nästan glömt

Har nästan glömt att jag hade frågestund..

MEN KOM IGEN BEHÖVER FLER FRÅGOR, OCH GLÖM INTE ATT JU FLER FRÅGOT, DESTO STÖRRE CHANS ATT JAG SVARAR I VIDEOINLÄGG

Klicka HÄÄÄR för att komma till frågestunden. KOM IGEN NU!!


Inga idéer alls

Jag kommer inte på något att skriva om alls. Sitter och försöker göra tidsinställda...
Får ingen inspiration eller idéer, så det ser rätt mörkt ut med update medans vi är borta, från min sida....


Mycket ska göras!

Som rubriken lyder har jag också mycket att göra idag. Det ska packas, göras tidsinställda osv.
Men jag ska ändå försöka vara så aktiv som möjligt här.
Jag har ju som sagt ordnat en gästbloggare, medans jag och Jennifer är borta. Vem tror ni det kan vara?
Hon har iallafall en idé till ett mycket intressant inlägg... Så ni får hålla utkik!

Jag har ingen bra fantasi idag, om vad jag ska göra för tidsinställda.
Har ni några tips? :D Kom jätte gärna med dom, så att det inte bara blir tråkiga korta inlägg som tidsinställda.

Så snälla, tips, idéer, jag är öppen för förslag!


Söt ovisad bild, från min och Dolittles andra eller tredje CR tillsammans ♥

Min fina prins





Planering

Just nu snackar jag med Jennifer, vi går igenom allt vad vi ska ha med oss för mån-ons ;)
Hihi, längtar så! Ska packa imorgon.....

Vad tror ni det kan vara?
Vi avslöjar imorgon tror jag ;)

Nu ska jag göra tidsinställda, haha!
Ha en bra natt!


Fy och blä vilken dålig sits jag hade den dagen, alldeles för framåtlutad. Ändå kan jag inte sluta kolla på min underbara häst, min perfekta, fina Dolittle..


Långrunda

Har varit borta enda sedan 10 imorse, blev en rejäl långrunda som innehöll klättring osv. Mycket racing, Dolittle var extremt pigg, haha så kul! :D Vi red upp för en 1 km lång jätte brant uppförsbacke, och tävlade om vem som kunde stå upp hela vägen, alla klarade det. Men jag var den enda som inte ha ont i benen när vi kom upp, jag är biffen! Vi var borta i ungefär 2,5 timme!

Nu har vi släppt hästarna i en hage lite längre bort från stallet där dom ska få gå inatt och beta.
Det förtjänar dom, hihi.

Imorgon blir det nog samma runda, mycket konditionsträning ska det bli.

Förresten, är ni inte sugna på att veta vart jag och Jennifer ska mån-ons? ;) Vi kommer inte ha tid att blogga iallafall. Vi ska fixa tidsinställda, och jag har fixat en gästbloggare! Nu är ni inte lite nyfikna va?


Gårdagens ridpass

Jag tänkte skriva lite om gårdagens ridpass! :)

Jag red med Emma och Blondy, vi värmde upp med en runda i skogen! Sedan blev det lite "halv jobb" i paddocken, krävde inte särskilt mycket. Mest övergångar, galoppfattning från skritt och lydnads grejor.
Inte särskilt mycket att berätta, ett helt vanligt pass!

Sedan satt jag upp på Blondy och hoppa henne lite, ska ju tävla CR på henne den 27:e. (Hon har ALDRIG varit på en tävlingsplats så jag förv'ntar mig inte mycket, men vi kör på nu!) Jag hoppade henne upp till 70 cm, gick jättebra! Blev också lite bockserier, haha! Haflinger och sto, samt brunstig. Jaja, jag fick mig ett gott skratt iallafall!

Nu hinner jag inte skriva mer, för nu ska jag kolla på film med min family. Hare gött, hörs imorgon!
Längtar till mån-ons..... :D


Hemma nöjd och glad!

Hejsan på er!

Nu är jag hemma från Kungsbacka efter en riktigt lyckad dag! Hittade mycket fina saker på Börjes, dom hade REA, så då passar man ju på? :)

Köpte:

* En Kingsland jacka
* Kingsland strumpor (alltid brao ;) )
* Kingston Piké

Tillsammans gick det på 700 kr för min shopping på Börjes. REA REA REA!!

Sedan åkte vi till H&M, där köpte jag 2 tröjor, örhängen och jeans. Jag skulle ha köpt Converse idag men vi hann inte. Beställer idag istället!

Jag är riktigt nöjd.






Det var det ;)
Vad tycks?


I'M AWAKE

Godmorron!

Jag vaknade vid 12-tiden, har verkligen sovit ut.
Idag bär det av mot Kungsbacka - till Börjes! Ska kolla på lite grejor :) Ska även gå i lite affärer och b.l.a köpa Converse.

Jag ska rida senare ikväll, för det ska vara bättre väder då. Nu ösregnar det och blåser jätte mycket!

Jag har inte särskilt mycket att skriva just nu faktiskt! Det står lite still i huvudet på mig..
Hörs mer sen!


En JÄTTE gammal söt bild på mig och Dolittle, tagen under en 3-dagars kurs för Marie.
Fotograf: Victoria



Hästmänniskor

Många hästmänniskor klarar bara inte av att se andra lyckliga. Om man till exempel gått en bra runda, så går det inte att undvika att man ser några längre bort som pekar och viskar för att dom inte gått felfritt. För att vi hästmänniskor är troligt snabba på att döma.

Nu tar jag ett exempel, har en häst öppet munnen i någon sekund så är man plötsligt världens djurplågare och hästen lider. Men varför ska det vara såhär? Tycker NI att det är kul att få onödiga kommentarer och se folk viska? Isåfall, skönt för er, för då slipper ni skiten.

Jag brukar blunda för det där, jag har lärt mig det med tiden. Men varför ska man ens ha behövt uppleva känslan av att få en elak kommentar rätt upp i ansiktet? För mig är det bara.. ja vad ska man säga, hur ska man uttrycka sig? Jag menar, vad är det mer än, onödigt?

Jag skulle ALDRIG gå in på en blogg/annan hemsida för att slänga in en elak kommentar. Man kanske inte menar något elakt, men man vet inte hur personen som får kommentaren tar det. Man får tänka sig för riktigt noga. Du kanske träffar en öm punkt genom att säga vissa saker? Men då är det plötsligt personen som får kommentaren som det är fel på, då kan inte den personen ta kritik helt plötsligt.

Som många som följt bloggen länge redan vet, så har jag och Jennifer varit en hårsmån från att lägga ner bloggen pga av mycket elaka kommentarer en period. Ibland får vi elaka kommentarer, självklart får vi det fortfarande, men dom sorterar vi numera bort.

Jag tycker att många kan ta sig en funderare när det gäller detta. Varför ens gå in på en blogg och skriva elakt?
Vi håller på med hästar för att vi tycker att det är roligt. Vi lär oss och utvecklas. Vi lyckas inte alltid, det gör ingen. Men vi fortsätter ändå och bjuder så gärna på både vpra med/motgångar.

Glöm inte att detta inte är ett inlägg med kritik mot en enskild person, utan det är bara mina tankar och funderingar.



Alma och Pirat

Dom var så sjukt duktiga! Jag hade en liten lektion för dom, superdiktiga. Vi började med lite basic i dressyren, länga steg, korta upp, osv. Vi fortsatte vidare med travbommar, gick också bra. Sedan la vi till galoppbommar, första gången alma red över det. Det gick också bra!

Dom värmde sedan upp på ett räcke, som låg på kanske 40 cm. Vi höjde sedan till 50 och sedan 60 cm.

Jag byggde om räcket till en oxer på 60 cm. Den hoppade dom i båda varv. Pirat är inte den lättaste att hoppa så han tvekade först men sedan flöt det på! Jätte fint där också.






Alma och Pirat ska även vara med på CR på Bork nästa helg! Revansch ;)


Fotografera

Alma ska rida Pirat i PD nu, så jag ska ner och fota. Jag föreslog att dom kunde köra på markarbete & hoppning, så det får det blir ;) Slänger upp bilder på dom sen om jag hinner! Dom kommer nog upp i omgångar. Hoppas inte att nätverket krånglar då...

Jaja, nu måste jag drao!


Usch, förra sadeln jag hade asså. Fy vad den tvingade en bak i stolsits. Det bidrog till att jag fick kämpa emot och då blev jag framåtlutad. Tur att jag har en ny nu haha. Dolittle är fin iallafall :)


Nyvaken

Tjenare!

Jag hade hellre sovit lite längre, men jag vaknade av att några solstrålar hade slingrat sig in emellan min persien (stavning? o.O). Men det är inte fel att vakna till sol. Det ska bli toppenväder idag, himlen är blå, tom på moln och fågelkvitter hörs ända upp i skogen ;) Mysigt!

Jag ska rida framåt kvällen, med Emma. Jag tror det blir en skogstur. Imorgon tar jag några varv i paddocken.

Om om inlägget igår då, så ska jag avvakta att berätta tills jag vet mer. För som jag skrev i inlägget får jag vänta och se. Det är inget ni behöver oroa er för.



NI ÄR BÄST

Jag vill bara ge cred till våra underbara läsare! Statistiken är på topp - inget kan göra en bloggare gladare!
Vi har jobbat oss upp och nu kör vi! Ni är underbara, jag menar det. Såna här dagar får man glädjekickar och nu vill jag blogga en massor!

Och vet ni? Jag och Jennifer har smått börjat planera in att ha en så kallad "bloggdag/kväll" då vi skriver massa inlägg, kanske göra vloggar, (haha!) osv. Då kan ni även passa på att ställa frågor ni vill ha svar på.

PUSS PÅ ER!


Förvirrat inlägg/förvirrad tjej

Jag slits hela tiden emellan att det kan vara ingenting, eller det värsta. Det gnagar i huvudet på mig, att det skulle vara mitt fel. Samtidigt vet jag att det inte är det. Jag ska inte dra några förhastade slutsatser, men tankarna släpper inte. Dom finns där hela tiden, dom släpper inte taget.

Jag vill skratta och jag vill gråta. Skratta åt mig själv för att jag drar förhastade slutsatser, gråta för att jag är rädd. Rädd för mina egna tankar. Rädd att det ska vara det värsta. Men det kan lika gärna vara ingenting.
Att vara så ovetande, gör mig galen. Jag vill veta men jag får helt enkelt vänta. Vänta på antingen hemska eller goda nyheter. Självklart hoppas jag på goda nyheter, men samtidigt kan det vara dom värsta som jag får höra.

Jag låste in mig i mitt rum när jag skulle sätta mig och skriva detta. Varför vet jag inte. Alla kommer ju se det sen ändå. Men det är inget jag bryr mig om. Lyssnar hela tiden på den där låten som jag tror hjälper mig, men den får mig att tänka ännu mer. Ändå är det den låten jag dubbelklickar på hela tiden på min spotify-lista. Den låten som spelas om och om igen just nu.

Jag är bara förvirrad och rädd nu, jobbiga tankar som inte släpper taget. "Tänk om" Dom orden ekar i mitt huvud.






Breathe in, breathe out





God morgon?

Haha, nej det är för sent för mig att säga god morgon, idag iallafall. Jag har redan ridit.
Jag red först i paddocken, jag jobbade med att rakrikta och lösgöra honom. Ingen galopp, endast trav i en låg form. Både jag och Victoria har märkt att han går lite som en.. banan? Han är mer musklad på vänster sida. Förresten, han har någon knöl på vänster sida av halsen? Victoria vet inte vad det är, det kan ju vara vad som helst.. Vi ska be David (kiropraktorn) kolla på den när han kommer nästa gång. Det verkar som att det stör honom lite att jobba i form.. Hoppas det inte är något allvarligt :(

Iallafall, efter det red jag ut i skogen. Fortsatte arbetet lite där ute också, men han var jätte pigg och framåt så jag lät honom sträcka på benen lite. Jag skrittade av honom ganska länge idag, ute i skogen.

Så jag är nöjd över ridpasset!


Min finaste kille som alltid gör mig glad, världens bästa Dolittle.


Hemma!

Nu är jag och Ida hemma från Borås, vart jättekul! :)
Köpte bara saker jag behövde, såsom

* Örhängen, smycken och sånt
* Tröjor
* Shorts
* Tights

Nu har vi nyss skalat potatis, vi är mästerkockar..

EDIT: Vi brände fiskpinnarna och potatismoset smakade skit..



Borås

Tjenare!

Jag och ida vaknade för ett tag sedan, nu har vi käkat och fixat oss för att dra till Borås. Får se vad jag ska köpa.. Vill nog springa in snabbt på myone också, hihi! :)
Kommer hem någon gång ikväll, jag har inte gjort tidsinställda så Jennifer får sköta updaten!

Hörs senare ikväll, puss på er!


Finaste killen

Filmmaraton

Senare ikväll kommer Ida, vi ska ha filmmaraton, sen ska hon sova över :)
Vi ska kolla på en massa bra filmer, as gött. Känner verkligen för att kolla film! Så det blir bra.
Jag har bara städat rummet och fixat med mig själv idag, duschat, peeling, hårinpackning och sånt.
Man behöver dagar då man bara slappar och tar hand om sig själv ;)

Jag vet att jag inte skrivit ordentliga inlägg på ett par dagar, men nu när jag verkligen varit sjuk har jag inte ridit, och ingenting speciellt har hänt. Eller jo hovslagaren var här och satte på en tappsko på Blondy, men hur intressant är det att läsa om?

Ha en bra kväll, vi hörs väl när jag och Ida vaknar imorgon. När nu det blir..? Haha..
Imorgon ska vi iallafall in till Borås, jag ska köpa en smyckeshållare! Haha, behöver verkligen det!

yeye, herrå!


Städa rummet

Idag händer ingenting, Annie kommer och rider Dolittle ikväll eftersom att jag FORTFARANDE är för sjuk.
Idag ska jag bara koncentrera mig på att städa mitt rum + bli frisk, och kolla på en massa filmer.

Några film-förslag?
Mer update snart!
:)


Ej hästrelaterat - Filmen Hachiko

Imorse när jag satte på tv:n så gick filmen Hachiko. Har ni sett den? Jag har sett den en gång innan och jag bara älskar den. Den handlar om en man och en hund. En sen kväll när mannen steg av tåget möttes han av en liten valp. Valpen var ensam så mannen tog med sig valpen hem. Hans fru var emot det från början, men till slut beslöt dom sig för att behålla honom. Hachiko blev äldre och större. Varje dag följde Hachiko sin husse till tågstationen, där dom funnit varandra. Varje dag när tåget kom satt Hachiko där och väntade på sin husse.

Åren gick, och allt var som vanligt. Hachiko väntade på sin husse vid tågstationen och följde honom hem. Men en dag, när Hachokis husse ropade på honom för att dom skulle gå till stationen ville inte Hachiko följa med, han skällde och försökte få sin husse att förstå att han inte borde åka till jobbet. Dagen gick och Hachiko satte sig på eftermiddagen vis stationen för att vänta på sin husse - men ingen kom. Han husse hade dött i hjärtinfarkt under en föreläsning han hade haft för sina elever. Men ändå, satt Hachiko varje dag vid tågstationen för att vänta på att hans husse skulle komma hem. Han väntade i 9 år, han sov ute och fick mat vid olika ställen. Hela tiden väntade han.

Jag brukar nästan aldrig gråta vid filmer, men detta är en av dom få jag gör det till. Jag blir antagligen träffad av just den här för att jag själv har hundar, som betyder väldigt mycket. Sen måste man nog vara otroligt kallhjärtad om man inte blir träffad av denna storyn..

Dessutom är det en sann historia! Dom har satt upp en staty vid stationen där Hachiko väntade på sin husse varje dag!




Statyn av Hachiko


En helt underbar film som jag verkligen rekommenderar!


mobilblogg

Nu bär det av till Varberg!
Ha en bra söndag! :)
 / Klara

Hästens bön

Denna sitter uppe i stallet! Vi fick den av Victoria.


Det finns fler versioner, en av dom hittar ni HÄR, så underbart fina.



Varberg idag

Idag drar jag till Varberg, mormor och morfar bor där, jätte mysigt! Ska fira min storasyster som fyllt 20 år!
Så kommer hem ganska sent tror jag.

Vi ska som sagt visa våra schabrak jag och Jennifer! Jag börjar med tre av dom snyggaste jag har, enligt mig då :) Det inlägget kommer upp lite senare! Det har krånglat med att kunna göra tidsinställda, så kan inte göra några för idag.

Men jag kommer nog uppdatera när jag kommer hem iallafall, är lite nattuggla av mig, hehe..



Bild från bryggan i Varberg..

Surprise for you guys

Imorgon kommer jag och Jennifer lägga upp bilder på alla våra *******
Hmm... vad kan det vara? :)
Det får ni se imorgon!


GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN!

Behöver en MASSA frågor, KOM IGEN NU!!

Klicka HÄÄÄR för att komma till frågestunden!



FÖRRESTEN, ju fler jag får desto större chans att jag svarar i ett videoinlägg!


Ett tillskott bland hästbloggarna!!

Jag vill länka Idas nya blogg! En glad nybliven hästägare. Som ni vet hade hon en fotoblogg, men nu har hon även en hästblogg! Tycker ni ska kika in, kolla den snygga headern och designen och följa Idas och Corinnes resa.

Det är det verkligen värt!!

Lånar en bild som JENNIFER har tagit!




Snygga ridstövlar

Pioneer Crocodile Ridstövlar - Så snygga, älskar att dom syns i mängden. Ge mig, tack!

Tretorn Ridstövlar, svarta - Riktigt coola faktiskt!

Horsehead Ridstövlar med strass - Jag har fallit pladask för dessa, vissa tänker säkert "billiga, inget för mig". Så billiga är dom inte, och abra kolla strassen på sidorna *dreggel* Jag har dessa, fast utan strass.




Vilken är den snyggaste ridstöveln ni vet? Kommentera! :D


Old times

Jag fick en massa bilder av Victoria från gamla träningar och CR:er, jättesöta allihopa!
Tänkte att jag kan ju slänga upp några.. :)

Alma och Timja på en träning





Internet är segt, laddar kanske upp fler sen. :)


Ingen lust

Jag har ingen lust att blogga. Får inte någon inspiration av alls, negativt!
Vill ni ha några inlägg av mig får ni komma med förslag. Hårda bud va?

Ska kanske ut och fotografera sen, om jag mår bättre.

Förresten, idag kom Victoria och red Dolittle, eftersom att jag inte mår bra. Jag sov när hon red, men jag antar att det gick bra! :D



I detta fallet säger filmen mer än tusen ord




hmm...?



Vad tror ni att jag laddar upp för någon film? ;)


Klara HISSAR & DISSAR

Egentligen brukar jag inte dissa saker jag inte har provat. Jag tycker det är fånigt.. Men nu kommer jag hissa&dissa efter utseende, och mina åsikter ;)





SOMMARLOV!

Äntligen sommarlov, har längtat så! Dock är jag fortfarande sjuk, men gick på avslutningen iallafall ;)
Blir ingen ridning idag heller, hatar verkligen att vara sjuk.

Jag skäms för den dåliga updaten igår, får hoppas att det blir bättre idag! Jennifer ska på Schools out ikväll (skulle gått men är ju sjuk...) Så hon kommer hem sent, hon lär ju vara dödstrött då haha!
Jag får försöka så gott jag bara kan.

Förresten, jag kollade bak på några av våra första inlägg här på bloggen. Jag upplever att vi skriver väldigt annorlunda nu haha! Håller ni inte med..? Kolla själva bakåt i bloggen så får ni se ;D

Nu ska jag ta huvudvärkstablett och försöka vila lite, ha ett grymt bra SOMMARLOV nu allihopa!



förlåt

Förlåt för absolut ingen update, men jag mår verkligen piss.
Huvudvärk, feber, fryser, hostar, nyser, rinnande ögon, svullen i halsen.
Mår som sagt inte bra alls, är inte i form att stiga upp ur sängen knappt.
Får se om jag kämpar mig till skolavslutningen imorgon, vill verkligen inte missa den..

Nu ska jag sova, natti.

Gammal smakprovsbild, kolla vad lik sits jag och Jennifer har? x)



Sjuk två dagar innan sommarlovet

Jag har JÄMT sån otur. Ni vet att jag inte kunde åka och tävla för att mamma var sjuk? Nu har jag fått hennes dumma förkylning. Vaknade vid 5 med halsont och tog varmt att dricka, somnade sedan och hade fortfarande ont.
Sedan innan idrotten blev jag jätte yr och alldeles kallsvettig, usch fyfan.
Jaja.. Har halvsovit lite nu, degat i soffan. Näsan rinner och ögonen också! haha, fräscht!

Blev ingen ridning idag. Imorgon är det sista skoldagen, rätt chill dag. Vi får reda på provresultat och sådant så jag vill ju helst inte missa skolan. Men som det ser ut nu så blir det inget för mig imorgon.. Har tryck & spänningshuvudvärk..

KLAGA ÄR VAD JAG GÖR NU OCH THATS IT, DET BLIR INTE ROLIGARE ÄN SÅHÄR!
Nu tar Jennifer över ikväll, i'm out for tonight.


Haha, mina skänklar står rakt ut.. jaja, alla har vi våra dagar.


HÄSTROMPAH.. Bakbenstekniken är det inga fel på iallafall

Fotograf: Alma


Gårdagens ridpass

Jag red min prins och Victoria red söta Pirat!

Innan vi hämtade hästarna la vi fram galopp&trav bommar samt ett hinder på diagonalen i paddocken.
Vi värmde upp med en runda i skogen, vi joggade igång dom med lite övergångar mellan trav och skritt.
I paddocken satte vi igång. Jag gjorde samma sak som i skogen men jag la till volter. Han var lite seg i munnen igår! I början av ridpasset iallafall ;) Sedan blev han fin!

Vi jobbade över travbommarna, och därefter gav vi oss på galoppbommarna. Avstånden var faktiskt rätt bra igår! Om jag har bättre stöd på yttertygeln kommer det gå bättre :) Det jobbar jag på.. --->

Felicia (har du någon blogg nu..?) läste att jag inte hade någon fotograf så hon erbjöd sig att fota! Även Alma kom ner och tog kort.

Skulle lägga upp bilderna men mitt nätverk krånglar, jag har värdlens huvudvärk pch börjar bli rejält förkyld.
Så nu ska jag sova lite..




NU VET JAG!

NU vet jag vad som blir dagens ridpass! Markarbete, träning på avstån doch sådant! Dolittle är lite svår (tro det eller ej, han är då ingen lätt häst) med avstånd, man vet aldrig när han ska hoppa av typ. Jennifer kände det när hon red också! Men det handlar om att komma in i det, det brukar bli bättre efter typ 2-3  skutt. Det beror väl på mig också, man ska komma in i det i varje ridpass, sedan går det ;)

Vet inte om jag har någon fotograf! Men äsch, så kan de vara.


Jag och min pussgurka, hihi!
Visste ni att han kan kommandot "puss"? Man håller upp en godisbit och säger "puss" så får man en puss och han får en godis, haha så gulligt!



Äntligen är jag säker på att du aldrig lämnar mig igen..




Hemkommen

Nu är jag hemma.

Har nyss gett hästarna mat ;) Det är väldigt varmt och kvavt just nu, så väntar lite med ridningen.

Jag har inget speciellt att berätta, så vet inte varför jag skriver nu. Är jätte seg i huvudet och vill bara slänga mig på sängen! Imorgon har vi sista skoldagen, på Torsdag är det bara chill (hoppas jag..) och Fredag är det avslutning.. SOMMARLOV!

Hur gött? Jo bara fööör gött!



Kalla det bortförklaring om ni vill

Vissa tycker ju att vi kommer med bortförklaringarn när vi inte uppdaterar, men för det första har det varit hyfsat bra väder och då sitter jag inte vid datorn, och för det andra har jag faktiskt gjort mycket idag!

Jag har sorterat en massor, gamla kläder, böscker och sån skit.
Imorgon är det skola, men då uppdaterar ju vi som vanligt senare på eftermiddagen! :)

Det har hängt regn i luften för det mesta idag, annars har det varit alldeles för varmt, så jag har inte ridit.
Just nu åskar och mullrar det lite men jag orkar inte bry mig.

Får se om det blir ridning ikväll, om min storasyrra orkar - hon är förkyld.
Men jag hoppas inte att ni sitter inne när det är sol heller eller? Så det gör väl inte särskilt mycket. :)

Jag har lust att göra något i PS, dock vet jag inte vad! Något hästrelaterat ialalfall!
Förslag?

:)




söt gammal bild på min posare!

snark..

Vaknade nyss, eller ah, för 30 minuter sedan eller något. Är jätte trött haha! Just nu skiner solen här, och det är vaaarmt, härligt! Vi får se om det blir någon åska då? Det skulle ju ioförsig bli det framåt eftermiddagen.

Hovslagaren är här och tar hand om hästarnas fossingar. Hon tog av Dolittle skorna, så släptte vi ihop Dolittle och Sam nu för första gången! Så söta är dom, dom står och biter varandra i grimmorna och går tillsammans som om dom satt ihop. Men lite gnatigt är det ju också. Vi ska snart släppa in Timja! Hon är lägst i rang av alla, så Dolittle och Sam får "göra upp" om vem som ska vara ledare, eftersom båda har varit ledarhästar. Sam var ledare när vi hade honom på foder, och då gick han med Blondy och Timja. Nu har Dolittle varit ledare över Blondy, Timja och Pirat enda sedan han kom hem till oss.

Men nu när Sam kom igen, så gick ju han med Blondy och Timja igen, och var därför ledare igen. Lite krångligt det här jag vet..

Men om jag ska vara ärlig tror jag att Dolittle kommer vara ledare över Sam också när alla hästarna går tillsammans.

Kanske mer update sen!




Mina älsklingar



Skillnad? - JA!



Jag vet inte hur mycket skillnad ni ser, men som det känns - den är stor som satan!
Jag vill tacka Victoria som hjälpt oss framåt mest, och min underbara familj som stöttat, och stöttar!
Men vi är inte klara än, vi ska längre. Jag och min prins Konvaljens Dolittle ♥


Behöver ER hjälp

Jag skrev ju att jag kunde skriva tidsinställda inlägg. Nu får ni kommentera vad NI vill läsa om! Tänk på att jag faktiskt skriver det här nu för er :) Så har ni några önskeinlägg är det bara att langa en kommentar, och ni som har mig på facebook kan ju skriva där om inte annat.


Yea

Har haft en grymt chill och bra dag!

Bara solat, ridit och slappat haha :) Sådana behövs! Var jätte sugen på att dra ut och springa men det var ju nästan outhärdligt varmt (!!)

Imorgon vankas det åska, enligt min iPhone och smhi. Vi får väl se vad som bjuds?
Risken är ju att det inte blir någon bra uppdatering då.
Så jag ska nog ta och göra ett par tidsinställda inlägg, för att ni som inte bor i västra Sverige ska drabbas.
Snäll jag är va? I know ;) hihi.


hihi

Hittade en jättesöt bild på mig och Jennifer haha, hopptävling på BORK ;)



Longering utan lina








*Jag tog även lite naturbilder, slänger upp dom också för variation*

Pappa ville vara med på bild ;)





Det vankas bilder

Alma longerar Sam utan lina i paddocken, så jag tog lite kort.
Lägger upp dom strax!
Stay tuned

Good morning

Mamma väckte mig vid kvart i 9, hade jätte svårt att gå upp och det slutade med att hon ringde mig för att jag skulle vakna! HAHA ;)



Jag har iallafall ridit nu. Red med Victoria och Alma! Ut i skogen bar det, lite sköna galopper och travsträckor blev det. Nu rider dom i paddocken, men jag släppte ut Dolittle i hagen eftersom Victoria skulle ha lektion för Alma och jag hade ju det i förrgår.

Får se vad dagen bjuder på, blir väl lite bad och sånt härligt!

På måndag ska det tydligen åska, mysigt hehe... och vara 27-30 grader varmt? wups, mindre skönt.

Ska kanske dra ut nu och fotografera min sötnos som går i hagen.


GLÖM INTE

Glöm inte frågestunden! Kom igen nu, vill ah lite respons här va!

http://jenniferochklara.blogg.se/2011/june/fragestunden-startar-nu.html




NU: BADA

Det gick jättebra att fota Ida och Corinne, så fina tillsammans! Kolla hennes blogg ;) www.photoitsfunny.blogg.se
Nu ska jag och Ida dra och bada, tar nog med mig kameran, så kanske bjuder på lite flummbilder? Kul med variation va? haha...


FOTOGRAFERA - äntligen

Jag och Jennifer drar ju till Ida idag för att fotografera henne och Corinne, skitkul! :D
Jag red Timja förut ju, skriver om det när jag kommer hem för nu ska jag dra!


Feels like a good day

Nu ska jag bort till hagen och hämta hem Timja.
En tjej som heter Johanna rider ju henne, men hon är ju inte helt lätt. Hon tycker att Timja är svår att få upp i galopp, så mamma ville att jag skulle rida henne idag för att träna henne lite.

Så ska se, blir kul att rida B-ponny igen haha! Längesen man gjorde det nu x)
Visst har jag ridit henne i skogen men inte tränat i paddock, men nu så!

Får se om jag har någon fotograf? Tror inte det för Alma ska tömköra Sam.
När jag har ridit Timja så ska jag rida Dolittle tror jag, blir mycket fläng hit och dit idag.

Ha en bra Lördag, känner på mig att denna dagen kommer blir bra!
Förresten ni glömmer väl inte frågestunden? Förstår att inte många sitter vid datorn. Men med det höga antalet besökare borde vi fått fler frågor vid det här laget.



The bad news

Jag har alltid otur.
Mamma är sjuk, pappa också för den delen. Feber och sånt shit, så det blir ingen tävling imorgon. Jag tvingar dom inte åka 4 timmar fram och tillbaka till Floby bara för en tävling. Yepyep, så äre. Men skit samma, ärligt. Visst var jag lite taggad och så, men.. det ska även vara jätte varmt imorgon. Nä-ä vi åker inte. Jennifer och Alicia åker inte heller för det ahde varit krångligt med bilar vad jag förstod? :/ jaja, det kommer fler tävlingar! :)



Sötnos!


SÅ SÖT!

Fick en jätte söt bild av johanna (www.jojopajen.blogg.se)
Tack så hemskt mycket sötaste Johanna! ♥




Frågestunden startar.. NU!


Jag avslutar den när jag har tillräckligt med frågor. Så passa på nu och fråga om det är något ni undrar! :)

Funderingar

Jag funderar på att ha en frågestund, skulle det vara något? :)

mobilblogg - bad news

berättar senare..

/ Klara

Segt

Denna dagen har gått så fruktansvärt segt, nästan lite jobbigt?
Nu ska jag ut och greja i stallet.

Jag ska:
Putsa träns
Städa transport
Mocka
Fixa vatten osv.

Är helt seg i huvudet och har ingen lust att tävla imorgon egentligen. Men det är alltid kul när man är inne på banan ;)

Ska bara hoppa lagklassen för att varken mamma eller pappa mår bra, och om jag skippar förklassen så kan vi åka lite senare. Startar bland dom sista i lagklassen och bland dom första i förklassen så det hade blivit en lång väntan i värmen. Det ska bli ungefär 25 grader i skuggan imorgon i Floby. Även här i Bollebygd, varmt! Men lite för varmt när man ska tävla utomhus.

Det blir ingen mer update från mig idag.


Badat och solat

Har badat, och legat och solat lääänge ;) Somnade nästan haha! Nu ska jag dra ut och sola lite mera, soldyrkare here man!




Redan ridit

Jag och Alma red bort Pirat och Dolittle till en större hage förut. Pappa ledde Blondy :)
Vi tar hem dom sen, så detta fick bli dagens ridning. Jag ska ju åka och tävla finalen av Gotacupen i Floby imorgon (har jag glömt att säga de?) så jag kräver inget av honom idag.

Jag ska strax dra och bada med Ida (www.photoitsfunny.blogg.se)och och Alma (www.photoandhorse.blogg.se)
Det blir årets första dopp, hmm.. undrar hur detta ska gå? ;) Men det är grymt varmt ute så de är nemas problemas!

Kommer nog mest vara ute idag + packa grejer för imorgon så lite kass update blir det nog från min sida tyvärr.

?

Bara för oss det blir såhär?

Eller krånglar blogg.se igen?


Hmm..?



Jag funderar verkligen på att starta Blondy!
50/60 isånnafall :) Jag ska ju antagligen börja tävla henne sen.

Så ni vet, Blondy är vårat haflingersto på 11 år. Förjävla envis men även arbetsvillig! Riktigt go personlighet. Blondy är våran första häst ;) Hon har aldrig startat ens en CR, därför hoppar vi de lägre höjderna! Hon är inte ens registrerad på TDB, så de är lite fix innan. Men jag hoppas verkligen att det blir av!


Åh fy!

Jag älskar De Niro stövlar! Många av dom är så sjukt snygga, dom sticker liksom ut lagom mycket.
Men hur tänkte dom egentligen när dm designade dessa stövlar? Dom är bland det gräsligaste jag sett!

STOR FET DISS


Hemma från Borås&dagens ridpass

Hej!

Nu är jag hemma från Borås. Jag fick med mig lite grejor hem ;) Bland annat ett par nya stall/ridskor.

Ridpasset tidigare idag gick jätte bra! Vi jobbade mycket med form, avsaktingar, volter osv.
Finns inte så mycket att säga, förutom att jag "hittade en ny knapp" på honom idag.
Ni såg ju några av bilderna förut!

Jag började med att jobba honom i en lång och låg form, jag kortade sedan succesivt upp tyglarna. Vi jobbade mycket med stöd på yttersidan också.

Det jag behöver träna på är att räta upp mig, en sakda från förra sadeln. Den förstörde verkligen sitsen, men nu är det stor skillnad, jag sitter mer upp nu. Och han trivs SÅ mycket bättre nu med den nya sadeln, han kan jobba och röra sig mycket bättre.


Vi jobbade även med att länga och korta steg







Dagens "outfit"
* Gold Medal schabrak
* Mountain horse ridbyxor
* Race safe ridväst
* någon random CRW hjälm
* Horsehead ridstövlar



ÅÅÅHHH

Hoppas jennifer skriver vad som hänt, för det är jätte roligt! :D
Hmm, vad kan det vara..?


Bilderna

Jag har lite bråttom nu, ska dra in till Borås. Så slänger upp lite bilder och skriver om ridpasset senare! :)




GRYMT RIDPASS

Har precis ridit klart, nu ska jag fixa lite saker!
Snart kommer MASSA bilder

/ Klara

träning

Nu ska jag byta om, och greja lite. Sedan fixa iordning Dolittle, så ska vi rida ett dressyrpass i paddocken för Victoria! Kan behövad haha, vi har ju nästan bara varit ute i skogen nu.. wups.

Jag vet inte om någon kan ta kort, men finns det en människa med en kamera i närheten så får jag väl se om jag lägger upp dom. Smart som jag är så laddade jag aldrig min igår.. *suck*
Aja, victoria brukar ha med sig sin kamera. Är de inte bra när man har en tränare som kan ta kort och ha träning för en samtidigt? ;)

En söt idolbild som vi fick för ett tag sedan av sötaste Johanna (http://jojopajen.blogg.se/)
Glöm inte att ni kan maila in fanbilder/collage osv till [email protected] och/eller [email protected]

Uteritt i skogen med galet pigg häst

Haham ja, som rubriken lyder; Är hemma från en uteritt med min galet pigga häst! Han var jätte pigg idag, men kunde ändå jobba honom hyfsat. Körde en "dressyr uteritt" Men rejsade även, vilket gick extreeemt fort. JÄTTE KUL! :D

Nu ska jag duscha, sen blire at ta det lungt tror jag? Vi är ju lediga enda fram tills Tisdag nu! Hur skönt? Jätteskönt!


Bild från en uteritt förra sommarn

SOMMAR!

1 Juni idag, alltså har "sommarmånaden" satt igång! Har haft en chill skoldag, var nyss borta hos Timja och Sam. Gosa lite med dom. Nu ska jag dra ut och sola :D Rider senare ikväll när det svalnat lite.

Hörs mer sen! Men ni sitter väl knappast vid datorn nu väl? ;)


RSS 2.0